Închide meniul

Jenson Brooksby, suspendat provizoriu de ITIA după ce a ratat trei teste antidoping

Alex Masgras Publicat: 6 iulie 2023, 11:38

Reclamă
Jenson Brooksby, suspendat provizoriu de ITIA după ce a ratat trei teste antidoping

Jenson Brooksby, suspendat provizoriu de ITIA după ce a ratat trei teste antidoping

Jenson Brooksby, la Australian Open 2023 / Profimedia

Jenson Brooksby a fost suspendat provizoriu de ITIA după ce a ratat trei teste antidoping pe o perioadă de 12 luni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jenson Brooksby a acceptat o suspendare provizorie din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA), după ce a fost acuzat că a ratat trei teste antidoping pe o perioadă de 12 luni. Însă americanul a declarat că a negat acuzaţiile.

Jenson Brooksby, suspendat provizoriu de ITIA după ce a ratat trei teste antidoping

Jucătorul în vârstă de 22 de ani nu a mai jucat de la Australian Open, în ianuarie, după ce a suferit două operaţii la încheietura mâinii. El a ajuns în turul al treilea al turneului de Grand Slam, eliminându-l pe Casper Ruud, al doilea favorit.

„Suspendarea provizorie nu reprezintă o recunoaştere a faptului că am făcut ceva greşit; dimpotrivă, am negat această acuzaţie şi aştept decizia unui tribunal independent”, a declarat Brooksby într-un comunicat, potrivit news.ro.

„Nu am picat niciodată un test antidrog şi nu am luat niciodată substanţe pe care nu am fost autorizat să le iau. Am fost testat de numeroase ori, inclusiv de trei ori după o operaţie în martie 2023”, a mai spus el.

Reclamă

Brooksby a declarat că unul dintre presupusele teste ratate a avut loc cu două zile înainte de ATP 250 de la ‘s-Hertogenbosch, Olanda, în iunie anul trecut.

„La momentul acelei încercări de testare, mă aflam la hotelul oficial al turneului, unde am spus că voi fi, în camera mea de hotel, şi la ora la care am spus că voi fi acolo”, a adăugat el.

Directorul ANAD a oferit detalii despre audierea Simonei Halep! Când urmează să se dea un verdict

Directorul ANAD a oferit detalii despre audierea Simonei Halep. Dubla câştigătoare de Grand Slam a fost audiată săptămâna trecută la Londra, iar acum aşteaptă un verdict în procesul de dopaj în care e implicată.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep nu a mai jucat de la US Open, atunci când a pierdut în primul tur în faţa Dariei Snigur. Românca a picat un test anti-doping, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Gabriel Andreiaşu, directorul Agenţiei Naţionale Anti-Dopind (ANAD), a oferit detalii legate de procesul fostului număr 1 WTA. Andreiaşu a declarat că un verdict este aşteptat în aproximativ două săptămâni şi a declarat că fiecare parte a avut o atitudine ireporşabilă:

„Audierile s-au desfășurat pe parcursul mai multor ore, în fiecare zi. Suficient de multe ore astfel încât fiecare parte să explice de ce este acuzată sau de ce se apără Simona, cum și cu ce dovezi Și arbitrii au avut posibilitatea să interogheze fiecare parte și să primească răspunsurile, astfel încât ei să judece și să ia o decizie motivată și corectă.

Fiecare parte a avut dreptul să-și aducă experți, martori din diferite domenii științifice, atât pe parte analitică, biologi, biochimiști, hematologi, dar și pe partea juridică.Putem să vă spunem doar că ambele părți, dar și arbitrii au avut o atitudine ireproșabilă, au dat dovadă de profesionalism, independență și totul a fost gestionat într-un mod extraordinar. Așteptăm un termen de minimum 14 zile, deoarece așa stipulează regulamentul Sport Resolutions și cel al ITIA”, a declarat Gabriela Andreiaşu, potrivit euronews.ro.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci 8:36 Anunţul radical făcut de Ronnie O`Sullivan, după ce a fost eliminat în sferturile Campionatului Mondial de snooker 8:20 Dennis Man, desemnat jucătorul sezonului la Parma, în Gazzetta dello Sport! Mihăilă, în top şi el! Sezon de vis pentru români Vezi toate știrile
Citește și