Închide meniul

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma! Sârbul, scos din minţi de Cameron Norrie: „Nu e fair-play”

Bogdan Stănescu Publicat: 16 mai 2023, 19:03

Reclamă
Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma! Sârbul, scos din minţi de Cameron Norrie: Nu e fair-play”

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma

Novak Djokovic semnează autografe după victoria cu Cameron Norrie / Profimedia Images

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma. „Nole” a avut parte de un meci foarte tensionat contra britanicului Cameron Norrie, pe care l-a învins în două seturi: 6-3, 6-4.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe parcursul partidei au existat două momente care l-au deranjat serios pe Djokovic. Ambele au avut loc în setul 2.

Novak Djokovic s-a calificat în sferturi la Roma!

Mai întâi, la scorul de 2-1 în setul 2, Cameron Norrie a trimis un smash direct în piciorul lui Djokovic. Sârbul s-a uitat foarte urât la adversarul său.

Mai apoi, la 5-4 pentru Djokovic, când sârbul se pregătea să servească pentru meci, Cameron Norrie a chemat preparatorul fizic.

Decizia britanicului a stârnit huiduieli din tribune, fanii interpretând gestul ca o tentativă de a-l scoate din ritm pe Djokovic.

Reclamă

După ce şi-a asigurat calificarea în sferturile de finală, Novak Djokovic nici nu s-a uitat la Norrie în timp ce dădeau mâna la fileu.

Novak Djokovic l-a acuzat pe Cameron Norrie de lipsă de fair-play!

La conferinţa de presă de după meci, Novak Djokovic l-a acuzat de lipsă de fair-play pe britanicul Cameron Norrie.

M-am uitat la reluare când m-a lovit. M-a văzut periferic, pentru mine punctul era terminat… De asta m-am și întors cu spatele la fileu, știam că e gata punctul pentru mine. El poate face asta, e regulamentar, poate să ceară timeout medical înainte ca eu să servesc, poate țipa în fața mea, nu e interzis de regulament, dar nu e fairplay.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt lucruri pe care noi jucătorii le știm, toți din vestiar știm că unele lucruri nu sunt fairplay. Nu se aplică așa ceva pe teren. Îl cunosc de mult timp, este un tip de treabă. Nu înțeleg acest comportament, dar așa stau lucrurile. Tenisul nu e un sport corect tot timpul. El a ales să se comporte așa, eu doar am răspuns. Nu voi permite nimănui să mă trateze așa pe teren, voi răspunde. Ce se întâmplă pe teren, rămâne pe teren. Mergem mai departe”, a spus Novak Djokovic la conferința de după meciul cu Norrie, potrivit eurosport.ro.

Novak Djokovic îl va întâlni pe Holger Rune în sferturile de finală de la Roma

În sferturile de finală de la Roma, Novak Djokovic îl va întâlni pe danezul Holger Rune.

Rune, locul 7 în ierarhia tenisului masculin, a trecut marţi de australianul Alexei Popyrin, după un meci foarte disputat, 6-4, 5-7, 6-4, relatează agerpres.ro.

Holger Rune a avut nevoie de mai mult de trei ore pentru a se impune în faţa lui Alexei Popyrin, locul 77 mondial.

Holger Rune care l-a învins anul trecut pe Novak Djokovic în finala Turneului Campionilor.

Rune, care are 20 de ani, joacă prima oară pe tabloul principal în acest ultim mare turneu înainte de Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Rezultate consemnate marţi în turneul ATP Masters 1.000 de la Roma:

Turul 3:

Alexander Zverev (Germania/N.19) – J.J. Wolf (SUA) 6-4, 7-5
Stefanos Tsitsipas (Grecia/N.5) – Lorenzo Sonego (Italia) 6-3, 7-6 (7/3)
Lorenzo Musetti (Italia/N.18) – Frances Tiafoe (SUA/N.12) 5-7, 6-4, 6-3

Reclamă

Optimi de finală:

Novak Djokovic (Serbia/N.1) – Cameron Norrie (Marea Britanie/N.13) 6-3, 6-4
Holger Rune (Danemarca/N.7) – Alexei Popyrin (Australia) 6-4, 5-7, 6-4

Novak Djokovic şi Jose Mourinho, dialog monumental la Roma

Novak Djokovic şi Jose Mourinho au avut un dialog monumental la Roma. Mourinho a fost prezent la meciul pe care Novak Djokovic l-a câştigat în turul al doilea al turneului de la Roma, în faţa lui Tomas Etcheverry, scor 7-5, 6-2.

Mourinho şi Djokovic s-au întâlnit după meci, iar dialogul a fost unul senzaţional. Cei doi au o relaţie de prietenie şi chiar şi-au permis să glumească la final.

Poți să-mi dai un autograf?”, i-a spus antrenorul. Djokovic a avut un răspuns memorabil. “Sigur, cum te cheamă?”, a fost replica care a provocat hohote de râs.

Novak Djokovic a vorbit despre relaţia cu Jose Mourinho

Novak Djokovic a vorbit despre relaţia cu Jose Mourinho la conferinţa de presă.

M-am întâlnit cu el de mai multe ori în trecut. Venea să mă vadă jucând la Londra, în special la Turneul Campionilor. Este un fan înfocat al tenisului, bineînțeles că este unul dintre cei mai mari antrenori de fotbal pe care îi avem nu doar astăzi, ci și în istorie. Sunt foarte onorat că vine să-mi urmărească meciurile.

Apreciez cu adevărat acest lucru. O persoană foarte, foarte drăguță. Întotdeauna a fost foarte amabil cu mine și cu echipa mea. Sper să pot să-i întorc favoarea și să mă duc să-i urmăresc echipa atunci când antrenează, pentru că nu cred că am făcut asta vreodată. Poate că la Real Madrid, când era la Madrid, m-am dus să văd de câteva ori”, a spus Djokovic.

Djokovic va pierde şefia clasamentului ATP

Novak Djokovic, de şase ori campion la Roma, va pierde şefia clasamentului ATP după acest turneu, urmând să fie detronat de spaniolul Carlos Alcaraz.

Voi schimba locul de număr 1 mondial cu Alcaraz după turneul de la Roma, indiferent ce se întâmplă acolo. Este oarecum suprinzător, pentru că nu am mai jucat împreună de peste un an, dar acest lucru se datorează unor circumstanţe, atât la el, cât şi la mine. Şi, în plus, merită. El joacă un tenis impresionant. Dar este un jucător de învins pe această suprafaţă, fără îndoială. Însă, evident, totul depinde de prezenţa sau nu a lui Nadal la Roland Garros. Dar Alcaraz este unul din principalii favoriţi, fără îndoială. Şi dacă ne vom întâlni aici, va fi doar în finală. Sperăm să ajungem amândoi în finală”, a spus Djokovic, care a vorbit şi despre posibila absenţă a lui Rafael Nadal de la Roland Garros.

„În privinţa lui Nadal, o absenţă a lui la Roland Garros nu va schimba cu nimic pregătirea mea. Şi fac totul pentru a juca la cel mai bun nivel al meu. Dar, în mod evident, absenţa sa de la Roland Garros ar fi o pierdere pentru tenis şi pentru istoria acestui turneu, pentru ce a reuşit în cariera lui şi pentru impactul pe care îl are asupra sportului. Dar eu sunt convins că va face totul pentru a fi acolo”, a conchis Djokovic.

 

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
Vezi toate știrile
Citește și