Închide meniul

Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 15 aprilie 2024, 19:36

Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an

Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona

Rafael Nadal, la finalul unui meci / Profimedia Images

Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona. Nadal nu a mai jucat un meci oficial de trei luni şi jumătate, de când a pierdut în turul trei la Brisbane împotriva australianului Jordan Thompson.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nadal va evolua marţi, în primul tur la Barcelona, contra italianului Flavio Cobolli (62 ATP).

Rafael Nadal a vorbit din nou de retragere după ce va reveni pe teren la Barcelona: „Cred că e ultimul an”

Cred că este ultimul an şi vreau să mă bucur de fiecare moment”, a spus Nadal. El se antrenează în Catalonia pentru competiţia care a debutat luni.

Am avut o săptămână foarte bună de antrenament. M-am antrenat aici cu jucători care au un nivel ridicat şi m-am simţit bine. Mă simt pregătit să concurez”, a mai declarat deţinătorul a 22 de titluri de Grand Slam.

„Lucrurile s-au îmbunătăţit”

Îmi pare rău că nu am putut fi prezent la Monte Carlo, dar acum lucrurile s-au îmbunătăţit, mă simt suficient de confortabil să joc mâine”, a explicat Nadal. Spaniolul a insistat că are „sentimentul” că aceasta va fi ultima sa apariţie la Barcelona.

Reclamă

Nadal, în vârstă de 37 de ani, a coborât pe locul 646 mondial. El a declarat pe rând forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo. De fiecare dată a invocat acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală, relatează agerpres.ro.

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

Reclamă 4 / 0/3

Ce spunea Rafa Nadal în mesajul în care îşi anunţa retragerea de la Monte Carlo

„Salutare tuturor! Acestea sunt nişte momente dificile pentru mine, din punct de vedere sportiv. Din păcate, trebuie să vă spun că nu voi juca la Monte Carlo. Corpul pur şi simplu nu îmi mai permite.

Şi chiar dacă muncesc din greu şi dau totul în fiecare zi, cu toată voinţa de a reveni la turneele care au fost atât de importante pentru mine, adevărul e că nu pot juca astăzi. Nu aveţi idee cât de greu este pentru mine să nu pot juca la aceste turnee.

Singurul lucru pe care îl pot face este să accept situaţia şi să încerc să privesc spre viitor apropiat, să îmi păstrez entuziasmul şi dorinţa de a juca. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere, ca de obiecei şi vă doresc numai bine”, a scris Rafael Nadal, pe contul său de Twitter, în mesajul în care îşi anunţa retragerea de la turneul de la Monte Carlo.

Rafa Nadal ar „forţa” în acest an prezenţa la Roland Garros şi la Jocurile Olimpice de la Paris. Turneul olimpic de la Paris se va juca pe zgură, suprafaţa preferată a lui Nadal. Nadal deţine un titlu olimpic la simplu şi unul la dublu, obţinut alături de Marc Lopez, în 2012. Dublul Nadal – Lopez a câştigat atunci în finală cu dublul românesc Horia Tecău – Florin Mergea.

Carlos Alcaraz şi-a manifestat dorinţa de a face pereche la dublu cu Rafael Nadal la turneul de dublu de la Jocurile Olimpice de la Paris. „Ar fi un vis”, preciza Alcaraz.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și