Închide meniul

Iga Swiatek a dezvăluit marea lecţie învăţată de la Rafael Nadal: „Asta m-a inspirat pe mine”

Alex Masgras Publicat: 28 mai 2024, 13:46

Reclamă
Iga Swiatek a dezvăluit marea lecţie învăţată de la Rafael Nadal: „Asta m-a inspirat pe mine

Iga Swiatek a dezvăluit marea lecţie învăţată de la Rafael Nadal: "Asta m-a inspirat pe mine"

Rafael Nadal şi Iga Swiatek, în timpul unui meci demonstrativ, înainte de US Open 2022 / Profimedia

Iga Swiatek a dezvăluit marea lecţie învăţată de la Rafael Nadal. Numărul 1 WTA s-a aflat în tribunele arenei Philippe Chatrier, în timpul duelului dintre Rafael Nadal şi Alexander Zverev, din primul tur de la Roland Garros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu 14 titluri pe zgura pariziană, spaniolul a pierdut duelul de luni cu Zverev, suferind abia a patra înfrângere a carierei la Roland Garros.

Iga Swiatek a dezvăluit marea lecţie învăţată de la Rafael Nadal: „Asta m-a inspirat pe mine”

Meciul a fost urmărit „pe viu” de mai mulţi jucători şi jucătoare din circuitele ATP şi WTA. De la partidă nu au lipsit nici numele grele precum Iga Swiatek, Novak Djokovic sau Carlos Alcaraz.

Poloneza a vorbit despre campionul spaniol şi a dezvăluit ce a învăţat de la acesta. Cea mai importantă lecţie „predată” de spaniol este de a da totul până la capăt, spune Swiatek, care îl apreciază la fel de mult pe Rafael Nadal şi în afara terenului:

„Rafa m-a învăţat să lupt mereu până la capăt şi că cea mai bună soluţie e să nu renunţ. Asta îţi creşte şansele de a câştiga. Nu are sens să munceşti din greu şi să dai totul pentru a renunţa pe final. El a reuşit nişte reveniri care păreau imposibile. Asta m-a inspirat pe mine, dar şi cum este în afara terenului. Umil şi mereu concentrat. Succesul pare că nu l-a schimbat. Îmi place cum este el ca om”, a declarat Iga Swiatek, citată de puntodebreak.com.

Reclamă
Reclamă 4

Iga Swiatek a trecut în primul tur de la Roland Garros fără prea multe emoţii. Ea a învins-o pe Leolia Jeanjean (148 WTA), scor 6-1, 6-2, după 62 de minute de joc. În turul secund, ea o va întâlni pe Naomi Osaka, de patru ori câştigătoare de Grand Slam, care se află în acest moment pe locul 134 WTA.

Rafael Nadal, eliminat în primul tur la Roland Garros

Rafael Nadal şi-a găsit cu greu cuvintele, după eşecul cu Alexander Zverev. Acesta şi-a felicitat adversarul pentru victorie şi s-a declarat recunoscător pentru susţinerea de care a avut parte la Paris.

Campionul iberic a declarat că se simte mai bine, din punct de vedere fizic, însă chiar şi aşa, sunt şanse mici să mai joace şi anul viitor la Roland Garros. Acesta speră că va participa la Jocurile Olimpice de la Paris, care se dispută tot pe arenele din complexul de la Roland Garros.

Reclamă

„Vreau să vă mulțumesc tuturor. Îmi e greu să vorbesc. Nu știu dacă e ultima dată când voi fi aici, în fața voastră. Îmi e greu să vorbesc de ce simt. Mă bucur că am simți dragostea oamenilor, în locul în care-l iubesc cel mai mult. Vreau să-l felicit pe Sacha Zverev. Îți doresc mult succes. Știu cât de greu ți-a fost în 2022.

Eu am trecut printr-o perioadă grea, cu multe accidentări. Am visat să fiu aici din nou, a fost un prim tur greu. Am fost competitiv, am avut șanse, dar a fost greu. E greu să spun ce va fi în viitor. E o mare șansă să nu mai revin aici, dar nu pot spune 100%. Mă simt mai bine, dar poate în două luni voi spune că e suficient. Nu știu. Sper să mă întorc aici la Jocurile Olimpice.

Nu puteam visa să câștig atâtea trofee. A fost ceva minunat. Vreau să vă mulțumesc tuturor”, a declarat Rafael Nadal, conform eurosport.ro.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:24

„Îngrozitor de mult!” Reacţie categorică despre viitorul lui Ianis Hagi la Rangers! Ce se întâmplă cu internaţionalul român

16:23

Trei jucători importanţi ai FCSB-ului nu vor juca în meciul cu Oţelul! Decizia surprinzătoare a campioanei României

16:18

Max Verstappen, retrogradat 10 locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei

16:05

LIVE VIDEOCalificările din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Belgiei sunt ACUM, în AntenaPLAY

16:02

VideoCampioni şi la imagine! Canotajul, creator de legende în lumea sportului

15:35

VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Belgiei, LIVE în AntenaPLAY

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 VIDEOIsack Hadjar, cel mai rapid pilot în antrenamentele din Formula 2 din Belgia! Calificările sunt la 17:00, LIVE în AntenaPLAY 5 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus” 6 Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova în duelul cu Maribor (Antena Stars şi AntenaPLAY, 21:15)
Citește și