Închide meniul

Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka!

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 30 martie 2023, 10:52 / Actualizat: 30 martie 2023, 14:20

Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka!

Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka

Sorana Cîrstea / Profimedia

Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka, în sferturile de finală de la WTA Miami! În semifinale, Sorana o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Ekaterina Alexandrova și Petra Kvitova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Spuneți-i «Hello» Soranei Cîrstea. Fără a fi cap de serie, aceasta a arătat întregii lumi cât de periculoasă poate fi când totul se așază cum trebuie pentru ea”, începe articolul dedicat Soranei Cîrstea.

Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka

Jurnaliștii site-ului oficial WTA au alcătuit un amplu material dedicat Soranei Cîrstea, în care au scos în evidență viața și pasiunile sportivei românce.

„În semifinale la Miami erau deja două nume mari din circuit, Jessica Pegula și Elena Rybakina, poziționate pe 3, respectiv 7 în ierarhia mondială. Lor li se poate adăuga Petra Kvitova, de două ori câștigătoare de Wimbledon. Dar mai este și numărul 74 WTA, cea mai neașteptată prezență în careul de ași, Sorana Cîrstea.

Ce putem spune despre sportiva din România care va împlini 33 de ani în prima săptămână din aprilie e că a început tenisul la 4 ani. La 14 ani, a concurat în primul său eveniment sub egida ITF, la București, la câteva luni distanță de nașterea lui Cori Gauff.

Reclamă

Este o admiratoare a lui Steffi Graf și probabil că nu e o coincidență faptul că forehandul e și lovitura ei preferată. Filmele, shoppingul, cititul și cuvintele încrucișate sunt hobbyurile româncei, care are ca orașe favorite Londra și NewYork.

Cîrstea a făcut câteva lucruri cu adevărat speciale în Florida, în drumul spre semifinale. Deja ea a stabilit câteva borne importante la turneul din SUA:

Ce a spus Sorana Cîrstea după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka

„Am așteptat de ceva timp aceste rezultate care au început să apară. Sunt foarte pregătită, probabil că joc cel mai bun tenis al vieții mele. Sunt bine și pe plan personal. Iubesc ce fac și cât timp mă voi distra și voi avea rezultate, voi fi aici.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt mulțumită pentru că am muncit foarte mult din octombrie, de când am început să lucrez cu Thomas (n.r. Johansson). A fost multă muncă, pe teren și în afara lui. Au fost primele turnee în care rezultatele nu apăreau. Începi să ai dubii, dar acum sunt liniștită pentru că tot ce muncim merge și mi-am găsit jocul și sunt foarte fericită.

Întotdeauna am avut un joc bun, am fost o jucătoare agresivă. Eram tot timpul eram o jucătoare periculoasă, dar nu eram constantă. Împotriva jucătoarelor de top, nu ai voie să fii așa. Trebuie să fii de la început, la sfârșit foarte solidă, foarte agresivă și concentrată. Nu ai voie să fii distrasă nici măcar pentru un game, pentru că asta te poate costa meciul.

Mi-am găsit liniștea mentală, rezultatele îmi dau încredere. Sunt mai tăcută pe teren, dar în același timp lupt cât pot de tare. Thomas este foarte bun în a citi meciurile. Încearcă să mă învețe lucruri despre tenis, să-mi văd poziția pe teren, să văd poziția adversarei pe teren, să am o selecție mai bună a loviturilor, în acest joc dur să vin cu un slice sau cu o minge mai înaltă și să variez.

El mă învață să fiu o jucătoare completă. Cum am spus, eram o jucătoare periculoasă și înainte, dar aveam doar planul A. Acum, simt că pot avea un plan B bun, în cazul în care planul A nu e acolo în acea zi. Sunt multe îmbunătățiri și sunt foarte fericită de cum merg lucrurile”, a spus Sorana, pentru Tennis Channel.

Recomandări
  • Site-ul oficial WTA i-a dedicat un material special Soranei Cîrstea, după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka
  • 32 de ani are Sorana Cîrstea

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile Vezi toate știrile
Citește și