Thomas Johansson e antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea. Românca trece prin cea mai bună perioadă a carierei, încununată cu cea mai importantă victorie, 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka, ocupanta locului 2 WTA.
După sfertul de finală de la Indian Wells, a urmat semifinala de la Miami. Fostul campion de la Australian Open a dezvăluit care sunt lucrurile la care a trebuit să muncească cel mai mult pentru ca Sorana să devină o jucătoare care pare că poate bate pe oricine din circuit, în acest moment.
Thomas Johansson, antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea
”Am primit un telefon, în octombrie. Am vorbit cu Sorana. Ea căuta un antrenor. O știam pe Sorana de mulți ani, pentru că a apărut în tenis la o vârstă fragedă. Știam cine e și cum joacă și cât de bine joacă. Am spus să încercăm și iată-ne aici. Sunt foarte fericit să lucrez cu ea.
Este o fată drăguță, e foarte relaxată în afara terenului. Pe teren, poate deveni emotivă. Pentru ea, nu e vorba despre loviturile în sine, ci e vorba de a încerca să se calmeze un pic pe teren și să citească jocul mai bine, ceea ce face foarte bine acum”, a spus Thomas Johansson, pentru digisport.ro.
Salt uriaș în clasament pentru Sorana Cîrstea
Victoria cu Aryna Sabalenka i-a adus Soranei un salt total de 33 de locuri, în clasamentul LIVE WTA. Ea a început săptămâna pe locul 74 și acum e pe 41. O victorie în semifinalele de la Florida o va propulsa pe poziția 28, lângă Bianca Andreescu. Dacă va cuceri trofeul, va ajunge până pe 20, depășind-o și pe Simona Halep.
Va fi cea mai bună clasare a carierei, precedenta fiind locul 21, pe care l-a obținut cu 10 ani în urmă. Atunci, ea juca finala la Rogers Cup, pe care o pierdea cu Serena Williams, 2-6, 0-6. Asta după elimina două deținătoare de Grand Slam, Petra Kvitova și Na Li, dar și pe Caroline Wozniacki și Jelena Jankovic, care fuseseră numărul 1 în ierarhia WTA.
”Sunt foarte fericit de progresele ei. A jucat bine tot anul, chiar dacă rezultatele nu au fost mereu acolo. A jucat foarte bine și la antrenamente a dat totul. Dar cu toții știm că tenisul este un sport al încrederii. Când ajungi să ai încredere, e o altă poveste. Câteodată, când vorbim de ea, vorbim de doi oameni diferiți. În afara terenului, e foarte calmă, relaxată. Nu există probleme, putem repara orice. O fată foarte generoasă.
E una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am întâlnit. Pe teren, devine emotivă și aduce probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună un film și văd două filme diferite. Devine însă mult mai bună, mai profesionistă. Citește jocul mult mai bine. Vorbim mult”, a mai spus suedezul.
