Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți!

Cătălin Oprișan Publicat: 26 iulie 2021, 14:52

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți!

Anna are multă carte. Dar și o medalie olimpică!

Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți! Născută de Valentine’s Day, 1991, austriaca Anna Kiesenhifer a iubit, de mică, matematicile. De fapt, nu numai matematicile, ci orice materie. A studiat materia respectivă la Universitatea Tehnică din Viena, între 2008 și 2011. A mers mai departe, cu un Master în matematici avansate la Cambridge, 2011-2012. A continuat cu Universitatea Politehnică din Catalunia, cu teza ”Sistemele integrate în mulțimile simplectice”, acum e la studii post-doctorat, la Școala Politehnică Federală din Lausanne. Cum a găsit olecuță de timp liber, s-a apucat și de studiul comportamentului uman în jurul temperaturii de 38.5 grade Celsius. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ciclism s-a apucat prin 2011. Doi ani de zile a tras la triathlon și la duathlon. S-a accidentat grav, a rămas, din 2014, numai pe două roți. A trecut pe ciclo-sport, a participat la ”Grand Fondo New York”, încheiat pe Muntele Ventoux, pe care l-a câștigat. 2016, Cupa Spaniei.

”Dacă termin în primele 25, sunt tare!”

Apoi a început să se concentreze pentru Tokyo. Cursa feminină de ciclism pe șosea. 137 de kilometri. Și-a fixat obiectivul: ”Dacă termin în primele 25, sunt tare!”, și-a spus. A terminat prima! 75 de secunde în fața fetei de pe locul secund, Annemiek van Vleuten. S-a pus pe plâns. ”N-am alături de cine, pentru că nu dispun nici de echipă, nici nu m-am antrenat cu vreun tehnician! Nu-mi vine să cred ce performanță am obținut!”, a mai adăugat, apoi s-a scuzat în fața reporterilor: ”Trebuie să mă duc să-mi recuperez bicicleta, să nu cumva să mi-o ia cineva! Concurez singură, n-am echipă!” Matematiciana de pe primul loc. Fata de 3:52:45.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:05 Sporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 16:35 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Calificările sunt ACUM, în AntenaPLAY 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” Vezi toate știrile
Citește și