Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 26 iulie 2021, 14:52

Jocurile Olimpice 2020 | Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți!

Anna are multă carte. Dar și o medalie olimpică!

Și școala e bună la ceva: matematiciana de pe două roți! Născută de Valentine’s Day, 1991, austriaca Anna Kiesenhifer a iubit, de mică, matematicile. De fapt, nu numai matematicile, ci orice materie. A studiat materia respectivă la Universitatea Tehnică din Viena, între 2008 și 2011. A mers mai departe, cu un Master în matematici avansate la Cambridge, 2011-2012. A continuat cu Universitatea Politehnică din Catalunia, cu teza ”Sistemele integrate în mulțimile simplectice”, acum e la studii post-doctorat, la Școala Politehnică Federală din Lausanne. Cum a găsit olecuță de timp liber, s-a apucat și de studiul comportamentului uman în jurul temperaturii de 38.5 grade Celsius. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ciclism s-a apucat prin 2011. Doi ani de zile a tras la triathlon și la duathlon. S-a accidentat grav, a rămas, din 2014, numai pe două roți. A trecut pe ciclo-sport, a participat la ”Grand Fondo New York”, încheiat pe Muntele Ventoux, pe care l-a câștigat. 2016, Cupa Spaniei.

”Dacă termin în primele 25, sunt tare!”

Apoi a început să se concentreze pentru Tokyo. Cursa feminină de ciclism pe șosea. 137 de kilometri. Și-a fixat obiectivul: ”Dacă termin în primele 25, sunt tare!”, și-a spus. A terminat prima! 75 de secunde în fața fetei de pe locul secund, Annemiek van Vleuten. S-a pus pe plâns. ”N-am alături de cine, pentru că nu dispun nici de echipă, nici nu m-am antrenat cu vreun tehnician! Nu-mi vine să cred ce performanță am obținut!”, a mai adăugat, apoi s-a scuzat în fața reporterilor: ”Trebuie să mă duc să-mi recuperez bicicleta, să nu cumva să mi-o ia cineva! Concurez singură, n-am echipă!” Matematiciana de pe primul loc. Fata de 3:52:45.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 Vezi toate știrile
Citește și