Închide meniul

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024! A înscris în Germania – Scoţia şi continuă sezonul fabulos

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 iunie 2024, 22:42

Reclamă
Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024! A înscris în Germania – Scoţia şi continuă sezonul fabulos

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024

Florian Wirtz, după ce a înscris în Germania - Scoţia 2-0

Florian Wirtz a fost marcatorul primului gol de la EURO 2024. Atacantul de 21 de ani a avut nevoie de numai 10 minute pentru a înscrie în Germania – Scoţia, meciul de debut de la turneul final. Puştiul minune al nemţilor continuă sezonul fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul ofensiv putea deschide scorul încă din primul minut, dar nu a mai durat mult până şi-a trecut numele pe tabela de pe Allianz Arena. Kimmich l-a „servit”, iar şutul său din centrul careului nu a putut fi respins de Gunn.

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024

Florian Wirtz a înscris cel de-al doilea său gol în tricoul naţionalei de seniori a Germaniei. La 21 de ani şi 42 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator al Germaniei care înscrie la un Campionat European. A fost urmat imediat de coechipierul său, Musiala.

Wirtz este într-o formă de zile mari. A contribuit din plin la titlul câştigat de Bayer Leverkusen în Bundesliga. A şi fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului din campionatul Germaniei.

Reclamă
Reclamă 4

Decarul lui Xabi Alonso a avut 18 goluri şi 20 de pase decisive pentru Leverkusen, în toate competiţiile. Cota lui de piaţă a ajuns astfel la 130 de milioane de euro pe Transfermarkt.

Wirtz a devenit al treilea jucător german care înscrie primul gol al unei ediţii de Campionat European. Performanţa a mai fost reuşită de Gerd Muller (1972) şi Karl-Heinz Rummenigge (1980).

Reclamă

Ceremonia de deschidere a EURO 2024 a fost impresionantă

Stadionul Allianz Arena, care are o capacitate de peste 75.000 de fani, a fost plin la ceremonia de deschidere. Fanii scoţieni, aflaţi în număr mult mai mic în tribune, încearcă să le ţină piept suporterilor germani la primul meci de la turneul final, Germania – Scoţia.

Au fost momente emoţionante înainte de startul partidei. Marele Franz Beckenbauer, care a decedat pe 7 ianuarie 2024, a fost omagiat pe Allianz Arena. Heidi Beckenbauer, soţia legendei Germaniei, a intrat pe teren cu trofeul Campionatului European.

Totodată, Sir Alex Ferguson a fost surprins lângă marele său rival, Jose Mourinho în tribunele Allianz Arena. Cei doi mari tehnicieni, care au fost rivali, urmăresc unul lângă celălalt meciul Germania – Scoţia.

Iată care au fost echipele de start de la primul meci al EURO 2024:

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz

Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McGinn, A. Robertson (căpitan) – McTominay, Christie – Che Adams

Selecţioner: Steve Clark.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:54

Adrian Porumboiu nu are niciun dubiu, după penalty-ul primit de România în meciul cu Slovacia! Verdictul oferit

15:51

Reacția lui Marius Șumudică, când a aflat că Florin Niță negociază cu Dan Șucu: „Are ofertă de 700.000 de euro pe an!”

15:16

„Ne vor trata de sus şi o să-i bubuim” Ionel Ganea, reacţie savuroasă înaintea meciului României cu Olanda, din optimile EURO 202

15:10

„Îi arunc mănușa lui Edi!” Gigi Becali, provocare incredibilă pentru Edi Iordănescu: „Să vedem dacă ești mai tare antrenor!”

14:27

„Mie nunțile nu îmi plac. Care victorie?” Ladislau Boloni nu este impresionat de calificarea României în optimi la EURO 2024

14:01

Lance Stroll şi-a prelungit contractul cu Aston Martin! Anunţul oficial al echipei de Formula 1

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și