Închide meniul

Croaţii, acuzaţii fără precedent la EURO 2024, după ce Italia a egalat în al optulea minut de prelungiri: „Favoritul lui Collina”

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2024, 12:38

Reclamă
Croaţii, acuzaţii fără precedent la EURO 2024, după ce Italia a egalat în al optulea minut de prelungiri: „Favoritul lui Collina

Croaţii, acuzaţii fără precedent la EURO 2024, după ce Italia a egalat în al optulea minut de prelungiri

Croaţia - Italia 1-1 - Profimedia Images

Croaţii au lansat acuzaţii fără precedent la EURO 2024, după ce Italia a egalat echipa lui Luka Modric (1-1), în al optulea minut al prelungirilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Presa din Croaţia a pus tunurile pe arbitrul partidei, Danny Makkelie, pe care l-au numit „omul lui Pierluigi Collina”. Aceştia consideră că centralul a acordat prea multe minute de prelungire (8), dar şi că ar fi tratat diferit fazele, în funcţie de echipă.

Croaţii, acuzaţii fără precedent la EURO 2024, după ce Italia a egalat în al optulea minut de prelungiri

„Va fi dificil pentru Makkelie să explice de ce nu acordat imediat lovitură de la 11 metri, ci a avut nevoie de intervenția arbitrajului video. Oricine are minime cunoștințe despre fotbal a observat cum arbitrul a încercat să încline balanța către Italia.

Peninsularii au comis mai multe faulturi care nu au fost sancționate, însă a fluierat la orice atingere a jucătorilor noștri. Orice decizie marginală a fost judecată în favoarea italienilor. La momentul penalty-ului, Makkelie era bine poziționat, iar vederea sa nu a fost obturată. În acel moment, am devenit conștienți că are o misiune clară: să îi ajute pe italien

Toate dubiile noastre în privința olandezului au fost confirmate în minutul 90, moment în care a dictat, în mod inexplicabil, opt minute adiționale. Au fost în afara logicii: au existat șase schimbări, două minute au fost irosite în momentul analizei VAR de la penalty. Cinci, maxim șase minute ar fi fost acceptabile, nu opt.

Reclamă
Reclamă

Este un inspector de Poliție și cunoscut în interiorul UEFA drept favoritul lui Pierluigi Collina, șeful arbitrilor la nivel continental. L-a delegat direct Collina pe Makkelie? Nu știm asta. Ce știm, într-adevăr, este că este văzut drept omul lui de încredere”, au scris cei de la sportske.jutarnji, citaţi de gsp.ro.

Italia s-a calificat miraculos în optimile EURO 2024

Reprezentativa Italiei, campioana europeană en-titre, a reuşit o calificare in extremis în optimile Euro-2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Croaţia, luni seară, în grupa B. Golul egalizator şi al calificării italienilor a fost marcat în minutul 90+8.

În minutul 53, Croaţia a primit un penalty, acordat după un henţ în careu şi după consultarea VAR. Luka Modric a executat, dar Gigi Donnarumma a respins. Însă, după nici un minut, Luka Modric a adus Croaţia în avantaj cu un şut cu stângul. Însă Italia a egalat în minutul 90+8 prin Matteo Zaccagni.

Reclamă

În celălalt meci al grupei B, Spania a trecut de Albania, scor 1-0, prin golul marcat de Ferran Torres, în minutul 13.

În urma acestor rezultate, Spania a câştigat grupa, cu 9 puncte, urmată de Italia, cu 4 puncte, Croaţia, cu 2 puncte, şi Albania, cu un punct.

Spania, Italia, Franţa, în optimi la EURO

Spania şi Italia s-au calificat în optimi, în timp ce Croaţia este nevoită să aştepte celelalte rezultate din grupe, iar Albania a fost eliminată.

Chiar dacă va juca doar marţi, selecţionata Franţei, care va evolua marţi cu Polonia, şi-a asigurat calificarea în optimi. Cu patru puncte din două meciuri, francezii sunt siguri că vor termina în faţa Ungariei (3 puncte) şi Croaţiei (2 puncte), echipe aflate pe locurile 3 în grupele A şi B.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:25

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

22:40

Eliza Samara – Man Kuai, LIVE VIDEO în AntenaPLAY (duminică, 7:45)! Românca luptă la WTT China Smash

22:04

LIVE VIDEOBenfica – Gil Vicente se joacă ACUM, în AntenaPLAY. Meciul serii din Liga Portugal

22:02

Reacţia lui Dan Petrescu, după ce i s-a cerut demisia de la CFR: „Când nu sunt aici, sunt bun!” Discurs dur după eşecul cu UTA

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și