Închide meniul

Mihaela Peneş a încetat din viaţă! Campioana olimpică la aruncarea suliţei avea 77 de ani

Alex Masgras Publicat: 2 septembrie 2024, 22:03

Reclamă
Mihaela Peneş a încetat din viaţă! Campioana olimpică la aruncarea suliţei avea 77 de ani

Mihaela Peneş a încetat din viaţă! Campioana olimpică la aruncarea suliţei avea 77 de ani

Mihaela Peneş / Facebook COSR

Mihaela Peneş a încetat din viaţă la 77 de ani. În 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Mihaela Peneş a cucerit medalia de aur, la prima participare la Olimpiadă, devenind cea mai tânără campioană olimpică a României la vremea respectivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patru ani mai târziu, Mihaela Peneş a cucerit medalia de argint la Jocurile Olimpice din 1968, de la Ciudad de Mexico.

Mihaela Peneş a încetat din viaţă! Campioana olimpică la aruncarea suliţei avea 77 de ani

Mihaela Peneş, campioană olimpică la aruncarea suliţei la Tokyo în 1964, a murit la 77 de ani, a anunţat, luni, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, notează news.ro.

A strălucit de la prima ediţie de Jocuri la care la participat şi a cucerit aurul, la Jocurile de la Tokyo 1964. A aruncat suliţa dincolo de linia celor 60 m şi a devenit cea mai tânără campioană olimpică a României la acea vreme, la doar 17 ani.

A intrat în istoria olimpică a României cucerind inimile tuturor prin bun simţ şi onestitate. Victoria surprinzătoare de la Jocurile Olimpice din 1964 a fost urmată de aurul de la Universiada din 1965 A concurat apoi la ediţia Jocurilor Olimpice din 1968, de la Ciudad de Mexico, unde avea să obţină medalia de argint.

Reclamă
Reclamă

În perioada 1965-1968, Mihaela Peneş a fost campioană naţională la suliţă. Avea să pună capăt carierei sportive după încheierea ediţiei Jocurilor Olimpice din 1968 şi să se dedice meseriei de antrenor, apoi a fost oficial al federaţiei române de profil.

Din 1990 s-a alăturat Comitetului Olimpic Român, şi în 1995 avea să devină coordonatoarea Departamentului Internaţional al Comitetului, şi, ulterior, secretar general pentru câteva luni în 1999.

Reclamă

Ulterior, Mihaela Peneş s-a retras din viaţa publică, alegând să îşi trăiască ultimii ani în deplină discreţie.

Reclamă

Ce rezultat va înregistra România la meciul cu Kosovo?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:19 3 sept.

Gigi Becali a anunţat că Dan Şucu a intrat pe fir şi îl vrea pe Daniel Bîrligea la Rapid: „Nu credeam că poate să facă aşa ceva”

23:54

„Aveam nevoie de mai mult curaj” Ce a spus Zeljko Kopic despre obiectivul lui Dinamo după înfrângerea cu U Cluj

23:46

Cătălin Cîrjan, reacţie surprinzătoare după ce U Cluj a învins Dinamo: „Nu ne afectează deloc”! Mesaj clar: „Asta ne dorim”

23:33

A murit Manuel Montoya Fernandez, fost selecționer al naţionalei de handbal a României

23:24

U Cluj – Dinamo 1-0. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău s-a desprins de Universitatea Craiova în fruntea clasamentului din Liga 1

23:23

FotoDueluri tari între tricolori la al doilea antrenament al naţionalei sub comanda lui Mircea Lucescu: „Fără menajamente”

1 FotoLarisa Iordache este însărcinată! Primul mesaj al fostei gimnaste, care aşteaptă un copil cu Cristian Chiriţă 2 Foto„E păcat!” I-a fost alături un deceniu lui Bernadette Szocs şi a spus totul după marea dezamăgire din viaţa vedetei 3 Lixandru a dezvăluit diagnosticul primit după ce s-a accidentat: „M-am gândit doar la naţională”! Cum poate arăta piciorul lui 4 VIDEOGuimaraes – Famalicao 2-1 a fost în AntenaPLAY. Victorie dramatică în minutul 90+1 pentru gazde 5 „O victorie incredibilă împotriva arbitrilor și a VAR” Răzvan Lucescu, scos din minți în Atromitos – PAOK 1-2: „Cum e posibil?” 6 Reacţia lui Kylian Mbappe după gestul făcut de Vinicius Jr, în timpul meciului Real Madrid – Betis 2-0
Citește și