Închide meniul

A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017! Avea numai 26 de ani

Publicat: 7 octombrie 2024, 22:22

Reclamă
A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017! Avea numai 26 de ani

A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017!

Kipyegon Bett a murit / Profimedia Images

A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la Campionatele Mondiale de atletism de la Londra, în 2017. Fostul atlet, care avea numai 26 de ani, a decedat, duminică, din cauza unei insuficienţe renale şi hepatice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Absent la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 şi la Campionatele Mondiale din 2022 după ce a fost găsit vinovat de dopaj, Bett „a avut o cădere nervoasă şi a început să bea foarte mult”, a declarat luni sora sa, Purity Kirui, pentru AFP.

A murit kenyanul Kipyegon Bett, medaliat cu bronz la 800 de metri la CM de atletism în 2017! Avea numai 26 de ani

Campion mondial sub 20 de ani în 2016 la Bydgoszcz (Polonia), Bett a fost unul dintre cei mai promiţători alergători din Kenya, relatează news.ro.

A fost suspendat pentru patru ani în august 2018 de către Unitatea Mondială de Integritate în Atletism (AIU), după ce a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO), o substanţă care îmbunătăţeşte performanţa. El a negat întotdeauna utilizarea acestui produs, care stimulează circulaţia sângelui. „Am încercat să îl încurajăm să revină pe pistă după ce suspendarea sa s-a încheiat în august 2022, dar fără succes”, a adăugat sora sa.

Bett a fost internat pentru prima dată la spitalul din oraşul său natal, Kericho (vest), în urmă cu o săptămână. A fost readus în spital vineri, după ce starea sa s-a înrăutăţit. „Avea probleme cu rinichii”, a declarat Kirui. „Dar medicii şi-au dat seama că şi ficatul său era o problemă. Ambele organe cedau”, a adăugat ea.

Reclamă
Reclamă

În 2017, pe lângă medalia de bronz de la Mondiale, într-o cursă în care Pierre-Ambroise Bosse a fost încoronat campion, Kipyegon Bett a câştigat proba de 800 de metri la reuniunea de la Shanghai, un eveniment al Ligii de Diamant.

Atletismul kenyan este afectat de dopaj de mulţi ani. Câteva zeci de atleţi din această ţară est-africană au fost sancţionaţi numai în ultimii trei ani.

În luna februarie a acestui an, un alt deces a afectat atletismul kenyan. Kelvin Kiptum, deţinătorul recordului mondial la maraton, a murit şi el, la numai 24 de ani. Kiptum a încetat din viaţă în urma unui accident rutier.

Reclamă
Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

Florin Tănase are ruptură musculară! Jucătorul de la FCSB a aflat cât va lipsi de pe gazon

23:48

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

23:23

Marius Şumudică i-a răspuns lui Gigi Becali! Mesaj direct pentru patronul FCSB-ului, care a dat de înţeles că „Şumi” va demisiona

23:19

„E clar!” Marius Şumudică a anunţat când poate juca Aaron Boupendza la Rapid! Ce se întâmplă cu procesul intentat de Zamalek

23:15

Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

23:06

Marius Şumudică a lămurit subiectul presupusei demisii de la Rapid: „Am avut o discuţie cu domnul Şucu”! Anunţul antrenorului

1 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 2 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 3 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol 4 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Ianis Hagi, avertizat de antrenorul lui Rangers, după ce a fost eliminat la revenire: „E unul dintre principiile mele” 6 Cum a reacționat Gigi Becali când a auzit că Marius Șumudică e aproape să-și dea demisia de la Rapid: „Nici pe ei să nu-i bați!”
Citește și