Închide meniul

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Publicat: 30 septembrie 2024, 18:32

Reclamă
Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Dikembe Mutombo / Profimedia

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani. Fostul mare jucător din NBA a pierdut lupta cu cancerul, aşa cum se arată în comunicatul emis de cea mai puternică ligă de baschet din lume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă activitatea sa baschetbalistică, Dikembe Mutombo a fost cunoscut şi pentru implicarea sa în diferite acţiuni umanitare.

Dikembe Mutombo a murit la 58 de ani! Legenda din NBA a pierdut lupta cu cancerul

Născut în Republica Democrată Congo, Dikembe Mutombo a ajuns în Statele Unite ale Americii în la vârsta de 21 de ani pentru a juca pentru Georgetown Hoyas. Jucătorul de 2,18 metri şi 120 de kg a fost draftat în NBA de Denver Nuggets.

În cariera sa, Dikembe Mutombo a evoluat pentru şase echipe (Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, Ney Jersey Nets, New York Knicks şi Houston Rockets).

Dikembe Mutombo a evoluat de două ori în finala NBA, cu Philadelphia 76ers, în 2001, şi cu New Jersey Nets, în 2003, nereuşind să cucerească vreun titlu în baschetul american. El a fost nominalizat de opt ori la All-Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător defensiv al anului.

Reclamă
Reclamă

Considerat unul dintre cei mai buni apărători din istorie şi poreclit „Muntele Mutombo”, jucătorul născut la Kinshasa s-a retras din activitate la finalul sezonului 2009.

„Dikembe Mutombo a fost pur şi simplu mai mare decât viaţa. Pe teren a fost unul dintre cei mai buni jucători defensivi din istoria NBA. În afara parchetului, el a dat totul pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

Reclamă

[…] Mă număr printre cei care au fost marcaţi de inima uriaşă a lui Dikembe. Îmi va lipsi mult. În numele familiei NBA, ofer cele mai sincere condoleanţe soţiei, copiilor, prietenilor săi numeroşi, dar şi comunităţii baschetului pe care el a iubit-o cu adevărat şi care l-a iubit înapoi”, a declarat Adam Silver, preşedintele NBA, prin intermediul unui comunicat.

Două dintre fostele sale echipe, Denver Nuggets şi Atlanta Hawks, au retras numărul 55, numărul purtat de Mutombo. De asemenea, în 2015, fostul jucător a intrat în Hall of Fame.

Reclamă

Ce crezi că va face FCSB cu PAOK, după ce a învins-o pe Sepsi?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:15

LIVE VIDEOAl Nassr – Al Rayyan e ACUM în AntenaPLAY. Cristiano Ronaldo, titular la gazde. Al Wasl – Al Ahli 0-2 şi Al Sadd – Esteghlal 2-0

21:02

Andrei Vlad pleacă de la FCSB în iarnă! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Nu poți să îi propui un contract!”

21:00

LIVE SCOREUniversitatea Craiova – Unirea Slobozia 0-0. Oltenii atacă podiumul Ligii 1!

20:33

LIVE VIDEOPAS Lamia – Panserraikos se joacă ACUM în AntenaPLAY. Continuă spectacolul din Super Liga Greciei

20:15

Steaua – Csikszereda 0-0! Echipa lui Daniel Oprița a oprit seria de 7 victorii la rând a ciucanilor

19:51

Carlo Ancelotti, decizie surprinzătoare în privinţa lui Kylian Mbappe! Anunţul făcut de Real Madrid

1 Gigi Becali, discurs vehement despre comportamentul lui Dorinel Munteanu: „Dacă Maftei era fiul meu, ziceam să îi facă mai rău!” 2 FotoDavid Popovici își reia facultatea, după ce a avut primul an „înghețat”. Și-a decis viitorul: „Asta îmi doresc!” 3 FotoFiica lui Michael Schumacher s-a căsătorit la 27 de ani. Tatăl ei ar fi fost de faţă! Ce au fost obligaţi să facă invitaţii 4 David Popovici, gest uriaș pentru 11 copii cu dizabilități: „Provin și din sistem!”. Anunțul făcut de campionul olimpic 5 Cornel Dinu, acuzaţii teribile la adresa finului său: „Ţălnar e responsabil de moartea lui Cătălin Hîldan” 6 FC Porto – Arouca 4-0 şi Braga – Rio Ave 4-0 au fost LIVE în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Portugal
Citește și