Închide meniul

O pereche de încălţăminte sport purtată de Michael Jordan, vândută pentru o sumă record! Anunţul făcut de o casă de licitaţii celebră

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 aprilie 2023, 9:08

O pereche de încălţăminte sport purtată de Michael Jordan, vândută pentru o sumă record! Anunţul făcut de o casă de licitaţii celebră

O pereche de încălţăminte sport purtată de Michael Jordan, vândută pentru o sumă record

Michael Jordan, în 1998 / Colaj Profimediaimages

  • Ghetele lui Michael Jordan s-au vândut pentru o sumă record
  • Anunţul făcut de celebra casă de licitaţii

O pereche de încălţăminte sport purtată de Michael Jordan la finala NBA din 1998 a fost vândută pentru o sumă record. vândută la licitaţie pentru 2,2 milioane de dolari

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O pereche de încălţăminte sport purtată de legenda NBA Michael Jordan în timpul ultimei sale finale de campionat cu Chicago Bulls, în 1998, s-a vândut, marţi, pentru mai mult de 2 milioane de dolari, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s.

O pereche de încălţăminte sport purtată de Michael Jordan, vândută pentru o sumă record

Sunt „cei mai scumpi pantofi sport vânduţi vreodată”, potrivit unui comunicat al casei de licitaţii. „O nouă zi istorică„, a mai fost specificat!

Reclamă

La acest preţ, fostul superstar Bulls îşi confirmă statutul de rege al licitaţiilor pentru îmbrăcămintea sport de colecţie, batându-şi propriul record de pantofi sport (1,4 milioane de dolari în 2021), în timp ce îl deţine deja pe cel al celui mai scump tricou (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022), anunţă news.ro.

Reclamă

Aceste încălţări Bred (pentru „Black and Red”) Air Jordan XIII sunt emblematice pentru ultima finală câştigată de franciza din Chicago cu Michael Jordan, în 1998, împotriva Utah Jazz.

Jucătorul le purtase în timpul celui de-al 2-lea meci al finalei, pe terenul din Salt Lake City, episod relatat în documentarul de succes „The Last Dance”, lansat în 2020 pe Netflix şi ESPN.

Bulls a câştigat cu 93-88, datorită celor 37 de puncte marcate de Jordan.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit casei de licitaţii, Michael Jordan a oferit perechea după întâlnire unui copil de mingi, dar acesta din urmă nu mai era proprietar la momentul vânzării. Sotheby’s nu a lansat imediat nicio informaţie despre vânzător sau cumpărător.

Un tricou al lui Michael Jordan, cumpărat cu 10 milioane de dolari

Anul trecut, un tricou purtat de Michael Jordan la Chicago Bulls a fost vândut cu 10 milioane de dolari la o licitaţie. Este vorba de un tricoul purtat de Michael Jordan în ultimul sezon jucat pentru Chicago Bulls.

Suma reprezintă un record pentru un tricou de baschet, un record pentru orice obiect purtat la un meci, dar şi pentru obiectele care i-au aparţinut lui Jordan şi au fost scoase la licitaţie.

Iniţial, casa de licitaţii estima că tricoul va fi vândut cu 3 până la 5 milioane de dolari. Precedentul record cu privire la un tricou din spoort de colecţie a fost stabilit în luna mai, când tricoul purtat e Diego Maradona la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială din 1986 a fost vândut cu 9,3 milioane de dolari.

Ghetele lui ”Air” Jordan s-au vândut cu 1.500.000 dolari!

Jordan nu a vrut să audă, la început, despre o colaborare cu cei de la” Nike”. Finalmente, au ajuns la un acord extrem de… bănos

Ghetele cu care Michael ”Air” Jordan a evoluat în primul său an pentru Chicago Bulls au fost scoase la licitație și cumpărate pentru 1.472.000 dolari, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru astfel de produse. Ghetele, model ”Nike Air Ships” – cunoscute ca ”Air” Jordan 1, au fost ”utilizate” la meciul din martie 1985, contra lui Washington Bullets, unde cel considerat cel mai mare baschetbalist din istorie a marcat 37 de puncte, într-o vitorie cu 104-99.

După cum se știe, Jordan a vrut să semneze fie cu cei de la ”Converse” (care îi ofereau doar 100.000 de dolari), fie cu cei de la ”Adidas”, care nu prea ”lucrau” pe partea de baschet. Finalmente a ajuns la ”Nike”, care i-au propus 500.000 de dolari, suma putând urca până la 7.000.000 de euro dacă îndeplinea anumite condiții. Pe care, logic, nu numai că le-a îndeplinit, dar le-a dus spre… infinit.

Reclamă

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:09 „Mă duc cu Mustaţă în peluză” Dănuţ Lupu, anunţ uluitor despre derby-ul FCSB – Rapid, ce poate decide matematic titlul! 18:06 „Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul 17:48 Rapid – Sepsi, LIVE TEXT, 20:30! Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off. Echipele probabile 17:30 Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii” 17:06 „Frumosule!” Octavian Popescu, mesaj savuros pentru Andrei Vlad! Portarul de la FCSB împlineşte 25 de ani 16:54 Transferul lui Denis Drăguş, în linie dreaptă! S-a ajuns la un acord total: „Nu există nici cea mai mică problemă” 16:40 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 15 aprilie 2024 16:32 EXCLUSIV„Se întoarce acasă!” Neluţu Varga, euforic după ce l-a convins pe Dan Petrescu să revină la CFR Cluj! Ce obiective i-a fixat 15:40 VIDEOBernadette Szocs – Mariam Alhodaby 4-0 şi Adina Diaconu – Wang Manyu 0-4 au fost în AntenaPLAY, la Cupa Mondială Macao 2024 14:39 Reacţia lui Kyros Vassaras, după accidentarea horror suferită de Luca Matei! Verdict categoric în privinţa deciziei lui Haţegan Vezi toate știrile
Pe același subiect
La 58 de ani a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai bătrân debutant într-un meci de box. Cum s-a terminat lupta
FIGHT • 6 dec., 9:19
La 58 de ani a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai bătrân debutant într-un meci de box. Cum s-a terminat lupta
Michael Jordan a vândut Charlotte Hornets
Baschet • 4 aug., 10:29
Michael Jordan a vândut Charlotte Hornets! Tranzacţie de 3 miliarde de dolari
Chef Laurenţiu Neamţu, dezvăluiri spectaculoase de la nunta lui Michael Jordan
Extra • 13 iul., 11:00
Chef Laurenţiu Neamţu, dezvăluiri spectaculoase de la nunta lui Michael Jordan: „Evenimentul a costat 10 milioane de dolari”
Michael Jordan a reacţionat după ce fiul lui, Marcus, s-a cuplat cu fosta soţie a lui Scottie Pippen
Extra • 4 iul., 12:24
FOTO
Michael Jordan a reacţionat după ce fiul lui, Marcus, s-a cuplat cu fosta soţie a lui Scottie Pippen! Nu e de acord cu relaţia!
O pereche de ghete purtată de Michael Jordan, vândută pentru 1.38 milioane de dolari
Baschet • 16 iun., 13:04
O pereche de ghete purtată de Michael Jordan, vândută pentru 1.38 milioane de dolari