Închide meniul
EXCLUSIV

Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată: „Începem un program de prevenţie!”

De Viviana Moraru
Publicat: 27 ianuarie 2023, 16:31

Preşedinta Federaţiei Române de Baschet anunţă noi măsuri, după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată. Carmen Tocală a declarat că va lua legătura cu cei de la ANAD pentru a începe un nou demers prin care tinerii jucători de baschet să afle mai multe despre substanţele interzise.

Reclamă
Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată: „Începem un program de prevenţie!

Pre;edinta Federaţiei de Baschet, noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată

Diana Ignat, depistată dopată/ Facebook Diana Ignat

Carmen Tocală, preşedinta FRB, a oferit declaraţii după ce un nou caz de dopaj a fost depistat în sportul românesc. Este vorba despe baschetbalista Diana Ignat, care a ieşit pozitivă la substanţa ostarină, aceeaşi cu care a fost depistată şi Maria Boldor.

Reclamă

Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o jucătore a fost depistată dopată

Carmen Tocală a declarat că substanţele interzise nu ajută în baschet, deoarece acesta este un sport de precizie, iar dopajul nu este benefic. Totodată, preşedintele FRB a declarat că la nivel de seniori nu există astfel de probleme, şi îi este de mirare că acestea apar la nivel de juniori.

Reclamă

„S-ar putea din neştiinţă şi din faptul că în ziua de astăzi sportivii îşi doresc foarte mult să fie într-o formă fizică bună. Confundă forma fizică, pe care o obţin mai uşor, cu substanţe interzise şi chiar rezistenţă la efort. Vom avea o şedinţă cu ANAD-ul, care îşi face foarte bine treaba, şi să începem educaţia pentru un sport curat la categoria mică de vârstă. Nu mai avem probleme la seniori, şi iată că avem probleme la tineret. Este bine să-i îndepărtăm pe copii de la tentaţiile socităţii moderne.

Nu am avut de multă vreme cazuri. Nici nu sunt benefice baschetului, de aceea mă miră, pentru că baschetul înseamnă precizie, şi nu se obţine cu substanţe interzise, din contră, dăunează. Nu înseamnă că bagi mingea mai bine în coş. Ne-am mirat foarte tare. Baschetul nu are legătură cu substanţele interzise.

Este o jucătoare foarte tânără, şi este de mirare pentru noi. A fost în toate comisiile de la ANAD. Vom trece la prevenţie, şi am solicitat în introducerea în planului de bugetare controale doping pentru categoria 18 ani. S-ar putea din neştiinţă, la un copil de 17 nu e intenţie, cazul trebuie popularizat, trebuie să ştie sportivii tineri că substanţele pe care le iau trebuie să aibă aviz WADA. Începem un program de prevenţie şi de educaţie”, a declarat Carme Tocală, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat a fost depistată cu aceeași substanță ca floretista Maria Boldor. Sportiva de 20 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost testată pozitiv la ostarină, un steroid anabolizant interzis de WADA în urmă cu 15 ani.

Sportul românesc a fost cutremurat de un nou caz de dopaj. După Simona Halep și Maria Boldor, acum Diana Ignat a fost depistată cu o substanță interzisă în organism.

Potrivit ziarulunirea.ro, Diana Ignat a ieșit pozitivă la ambele probe. Sportiva a fost suspendată provizoriu de ANAD pe 20 decembrie 2022 și a așteptat rezultatul probei B, în speranța că în primă fază a fost vorba de o greșeală.

Rezultatul final a fost anunțat pe 20 ianuarie și a ieșit tot pozitiv. Sportiva născută la Alba a primit motivarea pe 26 ianuarie și a rămas complet șocată. „Inexplicabil! Nu am luat nimic!”, se apără Diana Ignat.

Diana riscă o suspendare de 4 ani. Ea are la dispoziție 3 variante: să accepte suspendarea inițială, să își recunoască vinovăția – situație în care primește o suspendare redusă la 3 ani – sau să facă apel în instanță, la organismele internaționale.

Diana Ignat s-a arătat complet șocată de vestea că a fost prinsă dopată. Tânăra sportivă susține că n-a luat niciodată vreo substanță care să-i îmbunătățească performanțele sportive.

Reclamă
Citește și:
facebook whatsapp LinkedIn twitter email
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
11:14 EXCLUSIV AS.ro LIVEAndrei Nicolescu, noi detalii despre proiectul de la Dinamo! Ce spune despre implicarea lui Nicolae Badea 11:01 FotoCum arată Emeric Ienei, la 86 de ani. Legenda Stelei a venit la meci în baston: „Tot timpul elegant!” 10:38 Japonezii Riku Miura şi Ryuichi Kihara, campioni mondiali în proba de perechi la patinaj artistic! Turneul e LIVE în AntenaPLAY 10:00 AS.ro LIVE | Andrei Nicolescu a fost invitatul lui Dan Pavel. Noul acționar al lui Dinamo a venit să-și spună povestea 9:48 FotoDetalii răvășitoare despre Corinna, soția lui Michael Schumacher: „Trăiește ca o prizonieră!” 9:42 Bianca Andreescu, interviu inedit în limba română: „Este foarte mişto!” Ce spune despre Emma Răducanu 9:22 Andorra – România LIVE VIDEO | Anghel Iordănescu, sfat pentru „tricolori” înainte de primul meci din preliminariile EURO 2024: „Va fi cum a zis Dan Petrescu!” 9:17 Cristiano Ronaldo, reacție sinceră după 3 luni petrecute în Arabia Saudită: „Nu o să mint!” 8:55 Reacţia lui Sander Sagosen, după ce Dinamo a fost învinsă categoric de Kiel: „Nu le-am dat nicio şansă, deşi atmosfera a fost perfectă!” 8:45 Mihai Pintilii și-ar dori ca Gigi Becali să-l transfere definitiv pe Deian Sorescu la FCSB: „E un băiat senzațional!”
Pe același subiect
Un nou caz șocant în box! Un luptător cunoscut a picat testul doping pentru că a mâncat prea multe ouă
FIGHT • 24 feb., 11:36
Un nou caz șocant în box! Un luptător cunoscut a picat testul doping pentru că a mâncat prea multe ouă
Diana Ignat, la un turneu final alături de naționala U20 a României
Baschet • 27 ian., 12:53
Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor: „Este un coșmar!”
Maria Boldor a fost testată pozitiv
Alte sporturi • 26 ian., 12:21
Maria Boldor a fost depistată dopată! Probleme uriaşe pentru floretista care i-a adus României bronzul la Campionatul Mondial
Știri
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Roxana Blenche şi surorile Odagiu au preparat ”Banofee pie”
Închide căutarea