Închide meniul
EXCLUSIV

Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată: „Începem un program de prevenţie!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 ianuarie 2023, 16:31

Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată: „Începem un program de prevenţie!

Pre;edinta Federaţiei de Baschet, noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată

Diana Ignat, depistată dopată/ Facebook Diana Ignat

Preşedinta Federaţiei Române de Baschet anunţă noi măsuri, după ce o baschetbalistă a fost depistată dopată. Carmen Tocală a declarat că va lua legătura cu cei de la ANAD pentru a începe un nou demers prin care tinerii jucători de baschet să afle mai multe despre substanţele interzise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carmen Tocală, preşedinta FRB, a oferit declaraţii după ce un nou caz de dopaj a fost depistat în sportul românesc. Este vorba despe baschetbalista Diana Ignat, care a ieşit pozitivă la substanţa ostarină, aceeaşi cu care a fost depistată şi Maria Boldor.

Preşedinta Federaţiei de Baschet anunţă noi măsuri după ce o jucătore a fost depistată dopată

Carmen Tocală a declarat că substanţele interzise nu ajută în baschet, deoarece acesta este un sport de precizie, iar dopajul nu este benefic. Totodată, preşedintele FRB a declarat că la nivel de seniori nu există astfel de probleme, şi îi este de mirare că acestea apar la nivel de juniori.

„S-ar putea din neştiinţă şi din faptul că în ziua de astăzi sportivii îşi doresc foarte mult să fie într-o formă fizică bună. Confundă forma fizică, pe care o obţin mai uşor, cu substanţe interzise şi chiar rezistenţă la efort. Vom avea o şedinţă cu ANAD-ul, care îşi face foarte bine treaba, şi să începem educaţia pentru un sport curat la categoria mică de vârstă. Nu mai avem probleme la seniori, şi iată că avem probleme la tineret. Este bine să-i îndepărtăm pe copii de la tentaţiile socităţii moderne.

Nu am avut de multă vreme cazuri. Nici nu sunt benefice baschetului, de aceea mă miră, pentru că baschetul înseamnă precizie, şi nu se obţine cu substanţe interzise, din contră, dăunează. Nu înseamnă că bagi mingea mai bine în coş. Ne-am mirat foarte tare. Baschetul nu are legătură cu substanţele interzise.

Reclamă

Este o jucătoare foarte tânără, şi este de mirare pentru noi. A fost în toate comisiile de la ANAD. Vom trece la prevenţie, şi am solicitat în introducerea în planului de bugetare controale doping pentru categoria 18 ani. S-ar putea din neştiinţă, la un copil de 17 nu e intenţie, cazul trebuie popularizat, trebuie să ştie sportivii tineri că substanţele pe care le iau trebuie să aibă aviz WADA. Începem un program de prevenţie şi de educaţie”, a declarat Carme Tocală, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat, depistată cu aceeași substanță ca Maria Boldor

Un nou caz de dopaj în sportul românesc! Baschetbalista Diana Ignat a fost depistată cu aceeași substanță ca floretista Maria Boldor. Sportiva de 20 de ani, legitimată la CSM Târgoviște, a fost testată pozitiv la ostarină, un steroid anabolizant interzis de WADA în urmă cu 15 ani.

Sportul românesc a fost cutremurat de un nou caz de dopaj. După Simona Halep și Maria Boldor, acum Diana Ignat a fost depistată cu o substanță interzisă în organism.

Reclamă 4 / 0/3

Potrivit ziarulunirea.ro, Diana Ignat a ieșit pozitivă la ambele probe. Sportiva a fost suspendată provizoriu de ANAD pe 20 decembrie 2022 și a așteptat rezultatul probei B, în speranța că în primă fază a fost vorba de o greșeală.

Rezultatul final a fost anunțat pe 20 ianuarie și a ieșit tot pozitiv. Sportiva născută la Alba a primit motivarea pe 26 ianuarie și a rămas complet șocată. „Inexplicabil! Nu am luat nimic!”, se apără Diana Ignat.

Diana riscă o suspendare de 4 ani. Ea are la dispoziție 3 variante: să accepte suspendarea inițială, să își recunoască vinovăția – situație în care primește o suspendare redusă la 3 ani – sau să facă apel în instanță, la organismele internaționale.

Diana Ignat s-a arătat complet șocată de vestea că a fost prinsă dopată. Tânăra sportivă susține că n-a luat niciodată vreo substanță care să-i îmbunătățească performanțele sportive.

Recomandări
  • Preşedinta FRB, noi măsuri după ce o baschetbalistă a fost prinsă dopată
  • Ce a declarat Carmen Tocală

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și