Închide meniul
Foto

U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg 73-79. Baschetbaliştii ardeleni au ratat calificarea în semifinalele Ligii Campionilor. Atmosferă fabuloasă făcută de cei 10.000 de fani!

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 aprilie 2022, 21:31

U BT Cluj-Napoca - Ludwigsburg 73-79

U BT Cluj-Napoca - Ludwigsburg 73-79. Atmosferă superbă făcută de ardeleni la meciul decisiv din Champions League

  • U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg 73-79
  • Atmosferă de zile mari în sala din Cluj-Napoca

Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania, a ratat calificarea în semifinalele Basketball Champions League (BCL). A fost învinsă de nemţii de la MHP Riesen Ludwigsburg, în meciul decisiv, cu 73-79.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

U BT Cluj a pierdut într-un joc în care a fost depăşită de presiunea obiectivului şi a fost dominată la multe capitole. Principalii marcatori ai partidei fiind Richard 18, Hogue 15 şi Bircevic 14, pentru gazde, respectiv Hulls 21, pentru MHP.

Reclamă

U BT Cluj-Napoca – Ludwigsburg 73-79. Campioana României, eliminată din Champions League

Meciul nu a fost lipsit de proteste din partea băncii campioanei României, care a reclamat în mai multe rânduri maniera de arbitraj diferită pentru echipa sa faţă de cea adversă, iar în minutul 38 antrenorul Mihai Silvăşan a fost eliminat de pe banca tehnică, anunţă news.ro.

La partida de marţi seară din BT Arena au asistat, din nou, 10.000 de fani, care au creat o atmosferă senzaţională. Imaginile de la începutul meciului au devenit deja virale. Chiar şi comentatorii au rămas uluiţi de ceea ce au făcut ardelenii.

Reclamă

Suporterii lui U BT Cluj-Napoca şi-au aplaudat copios favoriţii la final, în pofida rezultatului. Şi la prima dispută dintre cele două echipe, BT Arena a fost la capacitate maximă, atunci doborându-se pentru prima dată recordul de capacitate al arenei.

Campioana României a câştigat prima dispută a seriei de trei partide, cu 76-73, după care formaţia germană s-a impus pe terenul propriu, cu 92-75. Cu 2-1 la general, MHP Riesen Ludwigsburg se califică la Turneul Final Four de la Bilbao, care va avea loc între 6-8 mai.

Reclamă 4 / 0/3

Pe 6 mai, se vor duela în semifinale MHP Riesen Ludwigsburg – Baxi Manesa şi Hapoel Holon – Lenovo Tenerife, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu.

Mihai Silvăşan: „Nimeni nu credea că vom trece de turneul preliminar”

U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

Nimeni nu credea că vom trece de turneul preliminar, aveam obiectiv să ne calificăm în prima fază a grupelor”, a spus de mai multe ori de-a lungul campaniei din BCL, antrenorul campioanei, Mihai Silvăşan.

El nu va avea prea mult timp pentru a-şi reveni după ratarea calificarea în F4 al BCL, pentru că miercuri va fi pe banca echipei Nord, la All Star Game de la Oradea, unde vor şi cinci din jucătorii săi – Patrick Richard, Karel Guzman, Elijah Stewart, Luca Colceag şi Dustin Hogue.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon Vezi toate știrile
Pe același subiect
U BT Cluj - London Lions 79 - 91. Clujenii au ratat o calificare istorică în semifinalele EuroCup în faţa a 10 mii de fani
Baschet • 13 mart., 21:30
U BT Cluj – London Lions 79 – 91. Clujenii au ratat o calificare istorică în semifinalele Eurocup în faţa a 10 mii de fani
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League!
Handbal • 18 feb., 17:01
Cristina Neagu a atins o bornă fabuloasă în Champions League! CSM Bucureşti a ratat însă calificarea directă în sferturile Ligii
U BT Cluj, calificare fantastică în sferturile BKT EuroCup, chiar dacă a pierdut ultimul meci
Baschet • 7 feb., 22:27
U BT Cluj, calificare fantastică în sferturile BKT EuroCup, chiar dacă a pierdut ultimul meci! Cum a fost ajutată echipa clujeană
Veste uriaşă pentru Horaţiu Moldovan, la Atletico Madrid
La Liga • 4 feb., 10:08
Veste bună pentru Horaţiu Moldovan! Ce decizie a luat Atletico Madrid, înaintea meciurilor de Champions League
U BT Cluj a învins-o pe Aris Salonic în EuroCup
Baschet • 10 ian., 21:56
U BT Cluj a învins-o pe Aris Salonic în EuroCup! Campioana României și-au asigurat locul în play-off