Închide meniul
Foto

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român. Încasează pensie de la Ministerul de Interne și indemnizații de mii de lei

Reclamă

Publicat: 1 februarie 2024, 10:42 / Actualizat: 1 februarie 2024, 16:06

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român. Încasează pensie de la Ministerul de Interne și indemnizații de mii de lei

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român

Helmut Duckadam, în timpul unui interviu / Antena Sport

Au apărut noi detalii despre câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român. Portarul care a scris istorie în tricoul Stelei încasează, lună de lună, o sumă importantă. „Eroul de la Sevilla” are o pensie de la Ministerul de Interne, o indemnizație de merit prin intermediul Academiei Române, dar și o indemnizație pentru că a fost „revoluționar cu rol determinant în 1989”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Helmut Duckadam, Ștefan Iovan, Mihail Majearu și Adrian Bumbescu sunt singurii foști mari jucători, câștigători ai Cupei Campionilor Europeni cu Steaua (1986), care primesc rente viagere de la statul român. Fiecare dintre ei a primit, în luna decembrie, o indemnizație de 6240 de lei.

Câți bani primește Helmut Duckadam de la statul român

Duckadam și Majearu au fost primii care au depus actele la Academia Română și au fost incluși pe lista pe care sunt un număr restrâns de personalități care primesc indemnizații pe toată durata vieții. Acesta este și motivul pentru care portarul de legendă al Stelei a fost atacat dur, în trecut, de Ilie Bărbulescu.

Și-a făcut doar pentru el și pentru Majearu. Eu nu primesc nimic. Suntem mai mulți de fapt care nu primim. Ei au fost repede în București cu dosarele, nouă ne-au spus mult mai târziu. Au luat pe blat această rentă, iar noi am aflat după un an și ceva. Am dus dosarul și eu, degeaba. Asta e iar o lașitate. Putea să spună că a rezolvat pentru el și Majearu. A sperat că noi nu aflăm. E foarte urât ce a făcut„, îl atacase Ilie Bărbulescu, în 2017, pe Duckadam.

Helmut Duckadam s-a apărat și a explicat de ce nu au ajuns să primească rentă viageră toți jucătorii care au câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua.

Reclamă

Eu am făcut dosare la toți colegii mei. Am aici fișa de înregistrare la Ministerul Tineretului și Sportului, am făcut dosare pentru toți, chiar și pentru Ilie Bărbulescu. Nu știu de ce unii nu au primit și alții au primit. Cred că doamna Carmen Tocală poate explica de ce.

Cei de la Academia Română s-au supărat pe niște declarații și au oprit dosarele. Pentru o pensie de personalitate poți să intri doar dacă se eliberează un loc, prin decesul cuiva. Cred că sunt 300 de rente și poți intra doar dacă se stinge cineva… atunci poți intra să primești renta”, a declarat Helmuth Duckadam, pentru digisport.ro.

Duckadam este și pe lista persoanelor cărora li s-a conferit titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu rol determinant”. Fostul portar al Stelei deține certificatul cu numărul 104 și încasează o indemnizație de revoluționar, dar aceasta a fost „tăiată” mai mulți ani. În 2023, indemnizația plătită de statul român a fost de peste 2.000 de lei pe lună.

Reclamă 4 / 0/3

Helmut Duckadam primește o pensie de la Ministerul de Interne

„Eroul de la Sevilla” a ținut să lămurească, în urmă cu ceva timp, „misterul” din jurul pensiei sale. Duckadam a explicat că nu încasează bani de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), ci doar de la Ministerul de Interne.

Mai precis, fostul mare portar al Stelei a explicat că primește o pensie de 1.800 de lei din partea Ministerului de Interne. Suma respectivă vine ca răsplată pentru perioada în care a lucrat în vamă.

Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar, dar de 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea Helmut Duckadam, în 2020, potrivit prosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
Vezi toate știrile
Citește și