Închide meniul
Foto

Ion Țiriac a recunoscut care este, de fapt, numele lui real: „Am încercat să îl schimb!”. Ce scrie în actele miliardarului

Reclamă

Publicat: 4 februarie 2024, 8:50

Ion Țiriac a recunoscut care este, de fapt, numele lui real: „Am încercat să îl schimb!”. Ce scrie în actele miliardarului

Ion Țiriac a recunoscut care este, de fapt, numele lui real

Ion Țiriac, în timpul unui eveniment / Profimediaimages

Ion Țiriac a recunoscut care este, de fapt, numele lui real. Miliardarul român în vârstă de 84 de ani a anunțat ce scrie în actele lui oficiale. Mai mult, fostul mare jucător de tenis și-ar fi dorit să își schimbe numele, dar s-a oprit din acest demers când a văzut care este procedura legală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prenumele omului de afaceri, care apare trecut chiar și în pașaport, este altul decât cel pe care îl știa toată lumea. Mai exact, este trecut „Ioan”! Magnatul ar fi dorit să ia o decizie radicală și să îl modifice în „Ion”, mai ales după ce a devenit cunoscut astfel la nivel mondial.

Ion Țiriac a recunoscut care este, de fapt, numele lui real

În urmă cu câțiva ani, într-un interviu, Țiriac a vorbit despre situația inedită și a precizat cum de s-a ajuns la așa ceva.

În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat.

Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, spunea miliardarul român, în trecut, pentru TVR 2.

Reclamă

Fostul jucător de tenis și-a amintit și de modul în care și-a terminat studiile. A fost șantajat de Ioan Gheorghe Maurer că va fi lăsat fără pașaport. Țiriac a ajuns astfel să termine clasele a 9-a și a 10-a în timp record.

Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer (n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: ‘Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul’. Eu am reacționat: ‘Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?!’

Reclamă 4 / 0/3

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: ‘Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?’”, a mai declarat Ion Țiriac.

Ion Ţiriac a fost căsătorit o singură dată și are, în total, 3 copii: Alexandru Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac.

Englezii, şocaţi când au aflat ce avere are Ion Ţiriac

Jurnaliştii de la dailystar.co.uk i-au făcut o prezentare surprinzătoare lui Ţiriac. „Miliardarii necunoscuţi din sport – un fotbalist din familia regală, un fost număr 5 din tenis şi un şef din cricket cu 81 de miliarde de lire sterline”, este titlul ştirii în care se specifică cum a ajuns românul să se îmbogăţească.

Britanicii au părut total uluiţi de ceea ce a reuşit miliardarul român. L-au amintit primul în top pe Țiriac, cel care are o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Dacă le-ai cere la 100 de oameni să numească cel mai bogat jucător de tenis din lume, din trecut sau din prezent, probabil că aceştia i-ar enumera pe Novak Djokovic, Roger Federer şi Serena Williams.

Răspunsul corect este, de fapt, Ion Ţiriac. S-ar putea să nu aibă atât de multe titluri de Grand Slam, dar este atât de bogat încât a fost primul miliardar al României, în 2007. Are de şapte ori mai mulţi bani decât Djokovic.

Ţiriac a profitat de dispariţia comunismului din ţara lui şi a înfiinţat prima bancă privată din România. S-a extins apoi în afaceri cu amănuntul, asigurări şi companii aeriene. Pe lângă faptul că deţine un avion privat, se spune despre el că este singura persoană de pe planetă care deţine nu unul, ci două Rolls-Royce Phantom IV„, scrie sursa citată anterior.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB Vezi toate știrile
Citește și