(P) Top patru fotbaliști români ai tuturor timpurilor

De Antena Sport
Publicat: 19.07.2021, 10:58
Actualizat: 30.03.2023, 18:56

Top 4 fotbaliști români ai tuturor timpurilor

Top 4 fotbaliști români ai tuturor timpurilor

AntenaSport

Top patru fotbaliști români ai tuturor timpurilor. România are un loc important în lume, cu zonele sale istorice, turistice, precum și cu fotbalul său. România are multe echipe celebre pe plan European și mulți fotbaliști care au dus renumele țării pe plan mondial.

Reclamă

Fotbalul românesc, care a dat de-a lungul timpului fotbaliști de renume mondial precum Gică Popescu, Gică Hagi și Dan Petrescu, a eliminat Argentinala la Cupa Mondială din 1994 calificându-se în sferturile de finală. Printre cele mai mari cluburi de fotbal se numără, desigur, Steaua București, cea care a câștigat Liga Campionilor in 1986. Netbet oferă pariuri de top, cu oferte impresionante pe fotbalul din Liga I și NetBet sloturi fac competiția din ce in ce mai palpitantă.

Reclamă

Top patru fotbaliști români ai tuturor timpurilor

1. GHEORGHE HAGI

Fotbalistul român Gheorghe Hagi, care a fost numit printre cei mai buni fotbaliști din lume în anii ’90, este cunoscut și sub numele de Maradona din Carpați. Hagi l-a impresionat pe antrenorul echipei FC Barcelona, Cruyff, cu succesul său cu echipa națională a României în timpul meciurilor de la Cupa Mondială din 1994 și s-a transferat la FC Barcelona în sezonul 1994-1995.

În 1996, s-a alăturat lui Galatasaray sub conducerea lui Fatih Terim pentru că nu s-a putut înțelege cu Cruyff. A făcut istorie cu 59 de goluri și 51 de pase decisive în 132 de meciuri pentru Galatasaray până în 2001. Pentru Galatasaray el este în continuare un idol al fanilor echipei și totodata cel mai faimos nr.10 al echipei.

2. GHEORGHE POPESCU

Gheorghe Popescu este unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai „generației Hagi” care au glorificat fotbalul românesc. De-a lungul carierei sale strălucite, a jucat pentru cluburi precum Universitatea Craiova, Steaua și Dinamo (București), PSV Eindhoven, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce și Hanovra, a câștigat Supercupa, Cupa, Cupa UEFA. A participat la 3 turnee finale ale Cupei Mondiale și 2 Campionate Europene. A fost desemnat jucătorul anului în România de șase ori.

3. ADRIAN MUTU

Adrian Mutu este un fost atacant român. În 2002, jucătorul a semnat cu Parma, pentru care a marcat 18 goluri în 31 de întâlniri. În 2003 Adrian s-a transferat la Chelsea, pentru care a marcat 6 goluri în 27 de meciuri. În septembrie 2004, cocaina a fost găsită în sângele lui Mutu în timpul unui test de dopaj. Atacantul a primit o suspendare de șapte luni, iar Chelsea a acceptat decizia de a-i rezilia contractual. În ianuarie 2005, Mutu a semnat cu Juventus după două săptămâni la Livorno, unde a petrecut un an și jumătate jucând în 33 de meciuri și marcând 7 goluri.

În 2006, românul a primit o ofertă de la Fiorentina, unde a stat cinci ani. A marcat 54 de goluri în 112 meciuri . În vara anului 2011, atacantul a semnat cu Cesena, a jucat 28 de meciuri și a marcat 8 goluri. În august 2012, Mutu s-a alăturat echipei franceze Ajaccio. A jucat 34 de meciuri și a marcat 11 goluri.

4. CRISTIAN CHIVU

La 26 octombrie 1980 s-a născut Cristian Chivu, un fundaș român celebru pentru militantismul său la Roma și Inter Milano, precum și pentru faptul că a fost printre cei mai buni din lume la vremea sa. La începutul anilor 2000, toată lumea vorbea despre Cristian Chivu. Ajax a avut ocazia să strălucească în Liga Campionilor, ajungând în sferturile de finală în 2002-2003, cu o echipă revoluționară: sub conducerea lui Ronald Koeman, a uimit Europa cu o generație de băieți tineri din întreaga lume. Chivu a fost un simbol al acesteia: la 22de ani, era deja căpitan și a fost pentru prima dată când un băiat român a purtat banderola de căpitan.

Niciun fotbalist român nu a câștigat atât de mult ca el – iar astăzi sunt mulți care îl consideră superior, printre talentele locale, și legendei Gheorghe Hagi. Singurul regret a fost că maximul de formă a lui Chivu a avut loc într-o perioadă în care România își pierdea competitivitatea, astfel că nu au putut intra niciodată pe teren la Cupa Mondială.

Reclamă
Recomandări
  • Cupa Mondială 2025 la tenis de masă e live în AntenaPLAY (14-20 aprilie)
  • Marele Premiu al Arabiei Saudite este live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 20:00
  • Cine ia titlul în La Liga în acest sezon?



    *după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

    Citește și:
    23:54 15 apr.

    PSG şi Barcelona au tremurat, dar s-au calificat în semifinalele Champions League! Dramatism total în sferturi

    23:36 15 apr.

    UPDATESerhou Guirassy a scris istorie pentru Dortmund! I-a depăşit pe Lewadowski şi Haaland contra Barcelonei

    23:32 15 apr.

    Aston Villa, două goluri în trei minute cu PSG. Execuţii de senzaţie ale englezilor

    23:10 15 apr.

    „Sper să nu ratez trofeul”. Cosmin Olăroiu, după calificarea lui Al Sharjah în finala Ligii Campionilor Asiei 2

    22:43 15 apr.

    Şeful Formulei 1, veşti proaste pentru fani! Ce circuit riscă să iasă din calendar: „Din ce în ce mai dificil”

    22:41 15 apr.

    Veste uriaşă pentru Dinamo. Se va semna contractul pentru noul stadion din Ştefan cel Mare

    1 Alexandru Cicâldău a câştigat procesul! Suma uriaşă pe care o are de primit de la Konyaspors 2 Mirel Rădoi, reacţie furibundă după egalul cu FCSB: „Îmi iau sacoul şi mă duc în lojă. Nu aştept un punct”s 3 EXCLUSIVLovitură pentru Mirel Rădoi! Ştefan Baiaram forţează transferul de la Universitatea Craiovas 4 „Când? La încălzire?” Florin Tănase a făcut show după 0-0 cu Universitatea Craiova. A făcut praf arbitrajuls 5 S-a decis viitorul lui Denis Alibec! Atacantul Farului va semna contractul: „Se va găsi o soluţie”s 6 Ce a spus Cristi Chivu despre Dennis Man, după ce românul a atins de 4 ori mingea în meciul cu Fiorentinas