Anul 2025 vine cu provocări majore pentru sportul din România. Calificarea naţionalei lui Mircea Lucescu la World Cup 2026, revenirea în top a Simonei Halep, revanşa lui David Popovici în faţa chinezului Zhanle, evoluţia naţionalei lui Pancu la EURO 2025 şi dar şi visul interzis al românilor de 12 ani: o echipă în grupa Ligii Campionilor.
Evoluţia de la EURO 2024, dar şi prestaţia din Liga Naţiunilor, acolo unde România a câştigat grupa, au făcut ca entuziasmul în jurul naţionalei lui Mircea Lucescu să fie la cote maxime.
1. Calificarea României la World Cup 2026
Cu siguranţă, toţi ochii vor fi pe naţionala lui Mircea Lucescu în preliminariile World Cup 2026, competiţie ce se va vedea exclusiv în Universul Antena. România are o şansă uriaşă de a ajuns la primul Campionat Mondial după 28 de ani.
România se va lupta pentru calificarea directă la Campionatul Mondial din 2026 cu Austria, Bosnia Herţegovina, Cipru şi San Marino. În cazul în care vor câştiga grupa, Stanciu, Ianis Hagi, Drăguşin şi Răzvan Marin vor merge direct la World Cup. Dacă va termina pe locul al doilea, România va juca barajul de calificare. „Tricolorii” mai au o şansă să ajungă la Campionatul Mondial şi dacă nu se vor clasa pe locul al doilea în grupă. După ce a câştigat detaşat grupa din Liga Naţiunilor, România are şanse mari de a ajunge la baraj din această postură.
Programul României în preliminariile World Cup 2026
21 martie
- 21:45 – Cipru – San Marino
- 21:45 – ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina
24 martie
- 21:45 – Bosnia și Herțegovina – Cipru
- 21:45 – San Marino – ROMÂNIA
7 iunie
- 16:00 – Bosnia și Herțegovina – San Marino
- 21:45 – Austria – ROMÂNIA
10 iunie
- 21:45 – ROMÂNIA – Cipru
- 21:45 – San Marino – Austria
6 septembrie
- 21:45 – Austria – Cipru
- 21:45 – San Marino – Bosnia și Herțegovina
9 septembrie
- 21:45 – Bosnia și Herțegovina – Austria
- 21:45 – Cipru – ROMÂNIA
9 octombrie
- 21:45 – Austria – San Marino
- 21:45 – Cipru – Bosnia și Herțegovina
12 octombrie
- 16:00 – San Marino – Cipru
- 21:45 – ROMÂNIA – Austria
15 noiembrie
- 19:00 – Cipru – Austria
- 21:45 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
18 noiembrie
- 21:45 – Austria – Bosnia și Herțegovina
- 21:45 – ROMÂNIA – San Marino
2. Revenirea Simonei Halep în top
O altă provocare a sportului din România este revenirea Simonei Halep în topul tenisului mondial. După ce a scăpat de suspendarea din scandalul de dopaj, Simona Halep a încercat să revină în top, dar marea campioană a avut mari probleme cu accidentările. Simona Halep a aflat că poate reveni în competiţii la 5 martie, după ce suspendarea sa pentru dopaj a fost redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la patru ani la nouă luni. De altfel, Halep a trebuit să refuze wildcard-ul primit la Australian Open din cauza problemelor medicale.
„Salut. Am vrut să vă urez Sărbători fericite și să vă ofer noi detalii. Din păcate, după ce am jucat în Abu Dhabi, am simțit din nou dureri la genunchi și la umăr.
După ce am discutat cu echipa mea, am ajuns la concluzia că e nevoie să amânăm startul sezonului. Nu este ceea ce mi-am dorit, dar aș vrea să mulțumesc organizatorilor de la Auckland și Australian Open pentru wild card-uri. Îmi pare rău că nu le pot accepta de această dată.
Mă voi recupera și sper să fiu aptă pentru a juca la Cluj, acolo unde sunt nerăbdătoare să joc în fața incredibililor fani români„, a transmis Simona Halep, înainte de sărbători, pe contul ei de Instagram.
3. Naţionala U21 a lui Daniel Pancu la EURO 2025
O altă provocare pentru România în anul 2025 va fi parcusul naţionalei de tineret a lui Daniel Pancu la EURO 2025. Marea întrebare este dacă generaţia lui Louis Munteanu şi Tavi Popescu o poate depăşi pe cea a lui Ianis Hagi şi Răzvan Marin. În 2019, România U21 a ajuns până în semifinalele Campionatului European de tineret.
Campionatul European U21 se va desfăşura în Slovacia, în perioada 11-28 iunie 2025, iar România va juca împotriva ţării gazde, a Italiei şi a Spaniei. Mai mult, selecţionerul Daniel Pancu nu va putea sta pe bancă la primele două meciuri, cu Italia şi Spania, din cauza suspendării după scandalul provocat în partida cu Elveţia.
Programul în grupa României la EURO 2025
11 iunie: Slovacia – Spania (Bratislava), 19:00 | Italia – România (Trnava), 22:00
14 iunie: Spania – România (Bratislava), 19:00 | Slovacia – Italia (Trnava), 22:00
17 iunie: România – Slovacia (Bratislava), 22:00 | Spania – Italia (Trnava), 22:00
4. Revanşa lui David Popovici
Revanşa lui David Popovici în faţa chinezului Pan Zhanle, la Campionatul Mondial din nataţie. Competiţia se va desfăşura în Singapore, în perioada 11 iulie – 3 august, unde sunt aşteptate toate starurile înotului mondial. Unul dintre cele mai aşteptate dueluri va fi cel dintre David Popovici şi Pan Zhanle la 100 de metri liber. La Jocurile Olimpice de la Paris, Zhanle a câştigat medalia de aur, cu un nou record mondial, în timp ce David Popovici a obţinut medialia de bronz. De asemenea, David Popovici se va lupta pentru supremaţie şi la proba de 200 de metri liber, acolo unde românul este campion olimpic.
5. Campioana României, în Liga Campionilor
Marea provocare a fotbalului românesc rămâne grupa principală a Ligii Campionilor. De 12 ani, campioana României nu s-a mai luptat cu marile puteri din fotbalul european. În 2013, FCSB ajungea pentru ultima dată în grupele Ligii Campionilor. FCSB a forţat şi anul trecut accederea în grupa principală a Ligii Campionilor, dar a fost eliminată în turul al 3- lea de Sparta Praga. Rămâne de văzut cine va câştiga titlul în acest sezon şi ce şanse va avea campioana României în drumul spre „masa bogaţilor”.
- Leonard Doroftei a spus cine este şeful în familie, înainte de a participa alături de soţia lui, Monica, la Power Couple!
- Văduva lui Helmut Duckadam, mesaj şi gest emoţionant pentru regretatul „Erou de la Sevilla”, la început de an
- Ce a putut face David Popovici zi de zi în ultimii doi ani înainte să îşi cumpere un bolid de 150.000 de euro