Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami! Cursă fabuloasă pentru campionul mondial, după ce a luat startul de pe nouă

Viviana Moraru Publicat: 8 mai 2023, 8:40

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami! Cursă fabuloasă pentru campionul mondial, după ce a luat startul de pe nouă

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami/ Profimedia

  • Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami
  • Campionul mondial en-titre a făcut o cursă fabuloasă

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami. Campionul mondial en-titre a făcut o cursă fabuloasă, după ce a luat startul de pe poziţia a noua a grilei. Olandezul l-a surclasat pe coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, care a plecat din pole-position.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Max Verstappen este lider în clasamentul general al piloţilor. Sergio Perez a avut şansa de a trece pe primul loc după Grand Prix-ul e la Miami, însă olandezul rămâne lider, cu un avans de 14 puncte faţă de coechipierul său.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de la Miami

Max Verstappen a fost de neoprit pe circuitul de la Miami. Deşi a plecat de pe poziţia a noua a grilei, după un accident al lui Charles Leclerc care a încheiat prematur a treia sesiune de calificări, olandezul a revenit formidabil în timpul cursei.

Reclamă

Campionul mondial en-titre a ales să facă schimbul de pneuri după mai bine de 40 de tururi, şi în momentul în care a revenit pe pistă, l-a depăşit fără emoţii pe Sergio Perez, cel care a intrat la boxe devreme în cursă.

Reclamă

Pentru Verstappen este al treilea succes din acest sezon, după cele din Bahrain şi Australia, şi al 38-lea din întreaga carieră.

Pe locul doi s-a clasat Sergio Perez (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Fernando Alonso (Aston Martin).

Reclamă 4 / 0/3

Poziţiile 4-10 sunt ocupate de George Russell (Mercedes), Carlos Sainz (Ferrari), Lewis Hamilton (Mercedes), Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (Alpine), Esteban Ocon (Alpine) şi Kevin Magnussen (Haas).

Etapa următoare, Emilia Romagna Grand Prix, va avea loc la Imola, în 21 mai.

Sergio Perez are încredere că poate deveni campion mondial în Formula 1

Sergio Perez are încredere că poate deveni campion mondial în Formula 1. Pilotul celor de la Red Bull Racing este convins că se poate lupta de la egal la egal cu Max Verstappen pentru titlu.

„Motivul pentru care sunt atât de puternic pe circuitele stradale e reprezentat de abilitatea mea de a avea mai multă încredere în mașină față de sezoanele precedente. Nu văd de ce nu aș putea face asta și pe restul circuitelor, nu sunt un pilot bun doar pe circuitele stradale.

Cred că atunci când pilotezi pe un circuit stradal, trebuie să fii foarte hotărât în cursă și să te descurci bine cu presiunea. Nu esti lăsat să faci greșeli pe un circuit de acest fel.

Până la urmă, am câștigat la Baku pentru că am fost foarte rapid, nu contează ce fel de pistă e. Dacă am putut face asta la Baku, sunt convins că pot face la fel oriunde”, a declarat Sergio Perez, potrivit autosport.com.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 9:07
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei: „Din păcate se întâmplă astfel de lucruri”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el
Sergio Perez, penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei
Formula 1 • 23 mart., 11:33
Sergio Perez, penalizat cu trei locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Australiei