Close

A murit Diego Maradona! Milioane de oameni l-au omagiat! Ancheta demarată în Argentina. Toate informațiile despre decesul lui El Pibe D’Oro le găsești aici

Avatar photo

De Antena Sport
Publicat: 28 noiembrie 2020, 9:30

Diego Maradona a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Milioane de argentinieni i-au adus un ultim omagiu. Înmormântarea a fost grăbită din cauza ciocnirilor violente dintre fani şi forţele de ordine. La ceremonie au participat mai puţin de 40 de persoane.

Reclamă
Diego Maradona

ProfimediaImages

UPDATE 12:30: Diego Maradona a fost omagiat înaintea meciului de rugby dintre Noua Zeelandă şi Argentina. Jucătorii neo-zeelandezi au pus pe gazon un tricou cu numărul 10 şi numele lui Maradona, înainte să execute haka. Meciul are loc la Sydney, în Rugby Championship.

Reclamă
The All Blacks laid out a Maradona jersey before the haka
Watch #ARGvNZL: https://t.co/srZbAcJls8
Live Blog: https://t.co/1cyLuGHbaV
Match Centre: https://t.co/NqFjmd1aAH pic.twitter.com/hWYfivqa89
— Fox Rugby (@FOXRUGBY) November 28, 2020

UPDATE 12:25: Momentul inedit în care Diego Maradona şi Freddie Mercury s-au aflat pe scenă în faţa a zeci de mii de oameni. Detalii, aici.

UPDATE 11.10: Unul dintre angajaţii firmei de pompe funebre care s-a pozat lângă sicriul deschis în care se găsea trupul lui Maradona a primit ameninţări cu moartea. El şi-a cerut scuze şi a încercat să îşi explice gestul. Detalii, aici

UPDATE 10:35: Fiica cea mică a lui Diego Maradona, Jana, a reacţionat în premieră după ce şi-a pierdut tatăl. "Încă mi se pare că este un vis oribil", a spus tânăra în vârstă de 23 de ani. Detalii, aici

Reclamă

UPDATE 09.30: Autorităţile din Argentina anchetează moartea lui Diego Maradona, iar două dintre persoanele care se ocupau de fostul mare fotbalist sunt suspectate de neglijenţă: asistenta medicală Gisela Madrid și doctorul Leopoldo Luque, scrie La Nacion.

Procurorii încearcă să afle dacă Maradona ar fi putut fi salvat în dimineaţa zilei de miercuri. În urma autopsiei s-a determinat că moartea a survenit din cauza insuficienţei cardiace. 

Gisela Madrid a recunoscut că a minţit în prima ei declaraţie, pentru că aşa i-ar fi solicitat firma pentru care lucrează. Asistenta medicală a susţinut iniţial că a verificat starea lui Maradona, în dimineaţa de miercuri, când de fapt ea l-ar fi lăsat să se odihnească, scrie tycsports

Şi serviciul de ambulanţă este acuzat pentru o intervenţie întârziată, după 13 minute. Postul tv America a publicat apelul făcut de doctorul Luque, în care solicita ajutor.

"-Se poate să trimiteţi o ambulanţă urgent în cartierul San Andres?
-Ce localitate?
-Tigre, vă rog!
-Ce stradă?
-Strada Italia, e un cartier închis. În lotul 45, întrebaţi la poartă. 
-Ce s-a întâmplat?
-Există o persoană care se află, din ce mi se spune, în stop cardiorespirator, medicul îl urmăreşte. 
-Bărbat sau femeie?
-Bărbat.
-Ştiţi vârsta?
-60 ani"
, a fost dialogul în care medicul s-a ferit să pronunţe numele lui Maradona.

UPDATE 21:45 Dalma Maradona a transmis un mesaj sfâşietor după moartea tatălui ei. Detalii AICI

UPDATE 08:25: Diego Maradona a fost înmormântat, seara trecută, la doar câţiva metri de părinţii săi, în cimitirul Bella Vista, din apropiere de Buenos Aires. Ceremonia a fost organizată de fosta sa soţie, Claudia Villafane.

Au participat mai puţin de 40 de persoane, printre care fiicele lui Maradona, Dalma, Gianinna şi Jana, şi fiul Diego Fernando, alături de mama sa, Veronica Ojeda. Surorile lui Maradona: Ana, Rita, Elsa, Maria Rosa şi Claudia şi fratele Raul au fost şi ei prezenţi. Iubita lui Maradona, Rocio Oliva, nu a avut acces, scrie Ole.

Sute de fani au stat la distanţă şi au cântat la porţile cimitirului. În interior, tăcerea a fost apăsătoare. "Au fost 20 de minute înlăcrimate pentru toată lumea", au relatat jurnaliştii argentinieni, care au folosit drone pentru a avea imagini de la evenimentul privat. Ceremonia s-a încheiat cu un ropot de aplauze. 

El cortejo fúnebre que trasladó los restos de Diego Armando Maradona hacia un cementerio de la periferia de Buenos Aires comenzó su marcha en medio de una capital convulsionada por los incidentes entre fanáticos del exfutbolista y la policía. ⬇️⬇️https://t.co/sC9FmdXgrF
— Periódico La Visión (@lavisionatl) November 27, 2020

UPDATE 00:05: Corpul lui Diego Maradona a ajuns la cimitirul exclusivist Bella Vista, unde va avea loc înmormântarea într-un cadru privat. Timp de mai bine de o oră, sute de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe fostul mare fotbalist.

UPDATE 23.25: Cortegiul a ajuns pe autostradă, unde este întâmpinat cu claxoane şi strigăte de fanii prezenţi pe marginea drumului. Autorităţile au schimbat traseul anunţat iniţial. 

UPDATE 22.55: Convoiul funerar a pornit spre cimitir. Fanii au alergat în urma maşinii în care se afla trupul lui Maradona. Oamenii aplaudă şi cântă. Escortă impresionantă asigurată de forţele de ordine.

Es INTERMINABLE la cantidad de hinchas que despiden a Diego Maradona ubicados en los alrededores de la autopista. pic.twitter.com/fKbNVXJw7j
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020

| AHORA – ADIÓS A #Maradona: pic.twitter.com/EYfyxKpCbT
— Fly News (@FlyNews0) November 26, 2020

UPDATE 22:15: Corpul lui Maradona va fi purtat în curând pe ultimul drum, de la Casa Rosada la cimitirul privat Bella Vista, situat în apropiere de Capitala Buenos Aires. 

UPDATE 22:00: Guvernul a decis să pună capăt priveghiului, puţin înainte de ora locală 17:00. Familia acceptase prelungirea cu trei ore, până la ora 19:00, înainte de izbucnirea incidentelor.

Un alt scandal a fost provocat de un angajat al pompelor funebre. Acesta şi-a făcut un selfie lângă sicriul în care se afla corpul lui Maradona.

Despiden a empleado de funeraria por selfie con Maradona en féretro https://t.co/QhQWN2EXhx
— Presencia Noticias (@PresenciaAN) November 26, 2020

UPDATE 21.30: Mai multe persoane au fost rănite în urma incidentelor din Buenos Aires. Poliţia a efectuat arestări şi a folosit gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă pe străzile din apropierea palatului prezidenţial, unde este depus sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Diego Maradona. 

Violenţele au escaladat după ce forţele de ordine au format un cordon pentru a stopa mulţimea să avanseze către Casa Rosada. Mai mulţi fani nemulţumiţi au aruncat cu sticle şi pietre. Jafuri au fost raportate în zonă, scrie La Nacion.

UPDATE 21:00: Pentru moment, priveghiul a fost suspendat din cauza incidentelor din afara palatului prezidenţial, anunţă presa din Argentina. Porţile au fost închise în faţa miilor de persoane care aşteaptă să îi prezinte un ultim omagiu lui Diego Maradona. Din motive de siguranţă, sicriul a fost mutat într-o altă sală. 

#DeportesCri ¡Qué despelote! Caos en la @CasaRosada por la despedida de Diego Armando Maradona. Su féretro fue movido del salón en el que lo estaban velando. La vicepresidenta de Argentina pidió calma a los fanáticos. pic.twitter.com/XJHwV6uelX
— Diario Critica.Pa (@criticaenlinea) November 26, 2020

Mulţi fani au plecat de la priveghi din cauza incidentelor. Aproape o oră au durat ciocnirile cu forţele de ordine. Priveghiul a fost oprit la ora locală 15:45, cu 15 minute mai devreme decât ora prevăzută iniţial.

UPDATE 20.40: Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene după ce fanii au avariat uşile de la intrarea în Casa Rosada, palatul prezidenţial unde are loc priveghiul lui Diego Maradona.

#26Nov #Argentina@mnspezzapria: Se descontroló el funeral de #Maradona.
Hay gas lacrimógeno dentro de la Casa Rosada pic.twitter.com/Lc9Z86iBmc
— Reporte Ya (@ReporteYa) November 26, 2020

În afara palatului, multe persoane au început să escaladeze gardurile.

La gente se está saltando la valla para poder entrar al velatorio en Casa Rosada de Maradona pic.twitter.com/vyx8UrLRSG
— Diario AS (@diarioas) November 26, 2020

UPDATE 20:30: Priveghiul ţinut la Buenos Aires pentru Diego Maradona va fi prelungit cu trei ore. Acesta ar fi trebuit să se încheie la ora locală 16:00, dar autorităţile au decis ca fanii să fie primiţi în interiorul palatului prezidenţial până la 19:00, scrie Ole. Mii de persoane au format cozi kilometrice.

UPDATE 19.35: Miile de persoane care aşteaptă să ajungă la priveghiul lui Diego Maradona şi-au pierdut răbdarea. Ciocniri cu forţele de ordine au avut loc în apropierea palatului prezidenţial. Fanii au aflat că priveghiul s-ar putea termina în curând, pentru ca înmormântarea să aibă loc în această seară într-un cadru privat. 

Esto está pasando ahora en la despedida del Diego. Muchísimo dolor. #diegomaradona #DiegoEterno pic.twitter.com/OHqh65VM0G
— Mica Cannataro (@MicaCannataro) November 26, 2020

Incidentes en el velatorio de Maradona. pic.twitter.com/GLB6qTk3ht
— Real Time Rating (@RealTimeRating) November 26, 2020

UPDATE 18:30: Diego Maradona va fi înmormântat chiar în această seară, după încheierea priveghiului organizat la palatul prezidenţial din Buenos Aires. Aceasta a fost solicitarea familiei, susţine Reuters, care citează surse din Guvern.

UPDATE 18:00: Boca Juniors a oprit toate luminile de pe legendarul stadion La Bombonera și a lăsat aprinsă doar boxa în care stătea Diego Maradona.

Boca Juniors switch off all the lights at their iconic La Bombonera Stadium and leave only Diego Maradona's box lit up. 10 pic.twitter.com/aEszabc3Uz
— Christian Martin (@askomartin) November 26, 2020

UPDATE 17:00: Cozile formate de fanii din Argentina sunt în continuare uriaşe, de aproximativ 2 kilometri, în apropierea palatului prezidenţial, unde este depus sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Maradona. Mai jos, puteţi urmări imagini live.

 

UPDATE 16.55: Papa Francisc a trimis un crucifix binecuvântat pentru familia lui Maradona şi a transmis un mesaj emoţionant prin intermediul purtătorului de cuvânt al Vaticanului. Detalii AICI

UPDATE 15:30: Diego Maradona a murit, dar avocatul său, Matias Morla, a venit cu o serie de atacuri îndreptate către staff-ul medical care a avut grijă de vedeta argentiniană. Detalii AICI

UPDATE 14:40: Ultima imagine publicată cu Diego Maradona, înainte de moarte, a provocat un scandal uriaş în Argentina. Detalii AICI!

UPDATE 14:00: Incidente la palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde este depus sicriul lui Diego Maradona, soldate cu un rănit.

Largas filas, amontonamientos y varios incidentes con la Policía
Un resumen de todo lo que ocurrió ni bien se abrieron las puertas de la Casa Rosa al público para despedir a #DiegoMaradona.https://t.co/gQJCBTeyoH
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020

UPDATE 13:30: A venit rezultatul autopsiei! Cauza morții lui Diego Maradona. Detalii AICI

pic.twitter.com/0LtDbzKK9t
— Diario Olé (@DiarioOle) November 26, 2020

UPDATE 13:00: "Mă simt rău", au fost ultimele cuvinte rostite de Diego Maradona, înainte de moarte. Nepotul său se afla lângă el. Detalii AICI

UPDATE 12:05: Au apărut primele imaginii cu sicriul lui Diego Maradona! Haos pe străzile din Argentina. Incidente între fani și poliție. Detalii AICI

Boca y la Selección cubrieron el féretro de Maradona
Aplausos, lágrimas y "gracias Diego", el denominador común de una de las mañanas más tristes para el mundo deportivo.https://t.co/y002k0OW4e
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020

UPDATE 11:30: Adrian Mutu, devastat de moartea lui Diego Maradona! ”Speram ca această zi să nu vină niciodată”. Detalii AICI

El instante en el que todo se desbordó. Miles y miles de fanáticos despiden a Diego en Casa Rosada. pic.twitter.com/27xD6EmZb7
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020

UPDATE 10:48: Fosta iubită a lui Maradona, Rocio Oliva, nu a fost lăsată să intre la Casa Rosada pentru a-şi lua adio de la Diego. "Mi s-a spus să vin la ora 7, cu restul fanilor", a comentat Rocio Oliva, cu lacrimi în ochi.

"Me dijeron que venga a las 7am con el resto de la gente", Rocío Oliva, luego de que le negaran el acceso al velatorio de Diego. pic.twitter.com/6YOFsguJEb
— TyC Sports (@TyCSports) November 26, 2020

Ştirea iniţială

Trupul neînsufleţit a ajuns acolo într-o ambulanţă, care a fost acompaniată de mai multe maşini de securitate ale oficialităţilor. Asta pentru că sute de argentinieni ajunseseră deja în faţa palatului. Toţi au vrut să îşi ia adio de la idolul lor. 

Fanii îşi vor putea lua la revedere de la D10S în timpul zilei de joi. Până atunci, la palat au ajuns deja fosta lui soţie, Claudia Villafane şi cele două fete, Dalma şi Gianinna. Chiar şi foşti colegi din naţionala Argentinei au avut onoarea de a-şi lua adio, înainte ca publicul larg să aibă acces în Casa Rosada. 

Diego Maradona a murit la 60 de ani 

Născut pe 30 octombrie 1960, în Lanus, Buenos Aires, Argentina, Maradona a împărţit titlul de Jucătorul Secolului trecut cu merele său rival Pele. Momentul său de grazie a fost cu siguranţă Mondialul din 1986.

În afară de cele două goluri antologice marcate Angliei, unul cu "mâna lui Dumnezeu", celălalt după o cursă magică de 60 de metri rămasă în istoria fotbalului, el a fost numit şi Balonul de Aur al competiţiei, premiul pentru cel mai bun jucător al turneului. 

Asta după ce a jucat toate minutele în toate meciurile Argentinei şi după ce a marcat 5 goluri şi a oferit şi 5 pase de gol. După acest Mondial, el a intrat cu adevărat în inima fiecărui argentianian.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
14:07 Reacţia lui Nicolae Dică după pariul spectaculos propus de Mihai Stoica 13:59 Ce lovitură pregătește Dan Petrescu! Un jucător plecat de la Manchester City este aproape de CFR Cluj 13:36 Mesajul lui George Ogăraru după ce Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus: „Este incredibil ceea ce se întâmplă” 12:52 FotoSecretul incredibil al femeii care la 73 de ani arată ca o adolescentă! Ce nu a ratat niciodată în ultimii zeci de ani 12:27 Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM 12:19 Ambiții mari la Dinamo din Liga a 4-a. Andrei Cristea a dezvăluit planurile echipei lui Nicolae Badea: ”Nu suntem amatori” 11:49 Chile şi Peru cer excluderea Ecuadorului de la Cupa Mondială 2022. De la ce a pornit totul 11:28 Gică Hagi, un nou discurs manifest: „Nu v-am zis că o să cădem în groapă?” 11:22 CFR Cluj – Petrolul, LIVE TEXT, 21:30. Trupa lui Dan Petrescu țintește a patra victorie consecutivă în Liga 1. Echipele probabile 10:42 Răspunsul lui Mihai Stoichiță, despre o posibilă plecare de la FRF: ”Să vedem dacă voi mai fi”
Pe același subiect
Tricoul lui Diego Armando Maradona
Campionatul Mondial 2022 • 12:27
Tricoul lui Diego Maradona din meciul împotriva Angliei din 1986, expus la Muzeul Sportului din Qatar în timpul CM
Lionel Messi, dublă de senzație în doar 3 minute, pentru istorie
Fotbal extern • 28 sept., 9:04
Lionel Messi, dublă de senzație în doar 3 minute, pentru istorie. Noi recorduri după Argentina – Jamaica 3-0
Lionel Messi, în timpul unui meci disputat de PSG
Fotbal extern • 23 sept., 12:44
FOTO
Lionel Messi a încasat o palmă de la un coleg la antrenamentul Argentinei: “Leo, ești prost?”. Cum s-a încheiat totul
Close