Închide meniul

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele Conference League! Ziua „Z” pentru fotbalul românesc. Miză financiară uriașă

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 august 2022, 23:47

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele Conference League! Ziua „Z pentru fotbalul românesc. Miză financiară uriașă

FCSB a pierdut 1-2 cu Viking în turul din play-off-ul Conference League

Jucătorii de la FCSB, în timpul unui meci / Hepta

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele UEFA Conference League. Meciurile decisive ale echipelor românești, din play-off, se vor disputa joi seară, de la ora 20:00, și vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viking – FCSB, CFR Cluj – Maribor și Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova sunt meciurile decisive în care fotbalul românesc își pune speranțele.

FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele Conference League

Niciuna dintre cele 3 formații românești nu a câștigat manșa tur din play-off-ul Conference League. FCSB a fost învinsă de Viking cu 2-1, în timp ce CFR Cluj și Universitatea Craiova au încheiat la egalitate duelurile cu Maribor, 0-0, respectiv Hapoel Beer Sheva, 1-1.

Pe lângă performanța răsunătoare de a evolua în grupele unei competiții europene, echipele din Liga 1 mai au un motiv pentru a spera la calificare. UEFA pune la bătaie premii uriașe pentru cluburile care reușesc să treacă de play-off.

FCSB, CFR și Universitatea Craiova vor încasa câte 2,94 milioane de euro dacă se vor califica în grupele Conference League. Cele 3 echipe românești și-au asigurat deja câte 550.000 de euro pentru parcursul până în play-off.

Reclamă

Iar sumele asigurate de forul suprem vor continua să crească odată cu intrarea în grupe.

Premiile oferite de UEFA în Conference League:

Nicolae Dică, nervos înainte de Viking – FCSB

„Prin presiune la ce referi? Presiune este la orice club mergi, mai ales la un club care vrea să câștige campionatul și să meargă în grupe. La orice echipă e presiune. Am antrenat și la Liga 3, și la Liga 2, și la Liga 1. La un club cum e Steaua, într-adevăr, fiecare meci trebuie câștigat și e o presiune mai mare.

Reclamă 4 / 0/3

Dar nu știu la ce presiune te refereai tu. Dacă mai rămân eu sau ce? Eu, când am venit la echipă, am venit după un eșec în Europa și toată lumea vorbea că nu vom merge mai departe, să trecem de Saburtalo, dar am trecut două tururi de atunci. Am făcut niște lucruri bune, cred eu, iar jocul echipei s-a schimbat. De ce doar la noi vorbim de schimbarea antrenorului imediat? Am jucat șase meciuri și am pierdut doar un joc. E ceva ciudat!

Despre asta voiai să mă întrebi. Mi se pare ciudat. Ok, dacă asta este părerea voastră… după aia ne mirăm că de ce se schimbă antrenorii atât de repede. Păi, dacă noi, după cinci etape, vrem să-l schimbăm, ok… Nu mă deranjează discuțiile astea, eu îmi fac treaba în continuare, dar mă refer ca idee. Dacă noi vorbim după 3-6 etape să se schimbe antrenorul și după tot voi vorbiți că de ce se schimbă antrenorul. D-asta se schimbă, că dacă toată lumea vorbește să schimbăm antrenorul…

Eu, când am venit la echipă, obiectivul nu era calificarea în grupele Conference League, pentru că am venit cu trei zile înaintea de un joc foarte important și am reușit să trecem mai departe”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă dinaintea meciului cu Viking.

Dan Petrescu, nemulțumit înainte de CFR Cluj – Maribor

La conferința premergătoare meciului retur din play-off-ul Conference League, „Bursucul” a recunoscut că nu este sigur dacă pauza prelungită din ultimele zile îi va ajuta pe elevii săi la meciul cu Maribor.

Declarația antrenorului campioanei surprinde, ținând cont că în ultima perioadă a criticat LPF în repetate rânduri pentru că nu amână meciurile din Liga 1 astfel încât să „aerisească” programul formațiilor care reprezintă România în cupele europene.

„Ne-am odihnit. Asta nu știu dacă e bine. Vedem, cu această pauză a trebuit să le dau câteva zile libere. N-am avut o zi liberă de când am început campionatul. După care, ieri și azi am încercat să-i aduc înapoi concentrați. După zilele libere, jucătorii se relaxează prea mult.

Aș vrea să răspund la întrebarea asta (n.r – dacă este bine că meciul din Liga 1 a fost amânat), mâine, după meci. Bine?”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă.

Reclamă

Mirel Rădoi a transmis un avertisment înainte de Hapoel Beer Sheva – Universitatea Craiova

Tehnicianul Universității Craiova consideră că israelienii vor fi ușor favoriți în returul de joi seară, datorită publicului. Mirel Rădoi vede șansele de calificare de 51-49% în favoarea lui Hapoel Beer Sheva:

„Calificarea poate depinde de lucrurile pe care noi le-am pregătit. (N.r. – Hapoel) e o echipă cu experiență, este una dintre puținele echipe pe care le-am văzut să aibă o mobilitate tactică. În toate partidele cu noul antrenor au schimbat de 2-3 ori sistemul de joc și asta cred că i se datorează lui. Este un jucător care a evoluat în Europa și este foarte inteligent.

Este o echipă foarte echilibrată și periculoasă când joacă acasă, cu suporterii în spate, diferită ca strategie de joc de meciurile din deplasare. Va trebui să fim foarte inteligenți și să ne alegem momentele din timpul jocului cu grijă, ca atunci când jocul lor va decurge foarte bine, noi să nu facem un pas în spate și să facem doi pași înainte. Să ne încărcăm și noi cu energia suporterilor lor. Cu alte cuvinte, e o echipă foarte bună și foarte periculoasă când joacă acasă.

Singura problemă pe care o putem identifica în acest moment este umiditatea mult mai mare decât la Severin. Dar nu poate avea un impact mare asupra noastră. (N.r. – Despre Hapoel) Mă aștept nu neapărat la anumite surprize, mă aștept la o schimbare de sistem de joc pe început de partidă, cu un joc mult mai agresiv, cu un pressing mult mai avansat, pentru că așa au abordat partidele de acasă.

(N.r. – Cine este favorită?) Dacă mă întrebați pe mine, în acest moment, 51-49% în favoarea echipei gazdă. Din cauza publicului, joacă mult mai bine, sunt agresivi, o echipă periculoasă. Trebuie să ne alegem cât mai bine momentele noastre de joc”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Recomandări
  • FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova luptă pentru calificarea în grupele Conference League
  • Înscrie-te AICI pentru a câștiga două bilete la FCSB – Hermannstadt!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” Vezi toate știrile
Citește și