Închide meniul
Video

Sebastien Haller, erou în Coasta de Fildeş! Poveste de film a atacantului care a câştigat Cupa Africii după ce a învins cancerul

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 februarie 2024, 10:21

Reclamă

Sebastien Haller, erou în Coasta de Fildeş

Sebastian Haller, cu trofeul Cupei Africii pe Naţiuni / Profimediaimages

Sebastien Haller este erou în Coasta de Fildeş! Atacantul în vârstă de 29 de ani a marcat golul victoriei în finala Cupei Africii pe Naţiuni, câştigată în faţa Nigeriei, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Vârful lui Dortmund a înscris în minutul 81 şi a contribuit decisiv la una dintre cele mai spectaculoase reveniri a unei naţionale la un turneu final!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Coasta de Fildeş a suferit două înfrângeri în faza grupelor. A cedat chiar şi cu 0-4 în faţa celor din Guineea Ecuatorială şi s-a calificat miraculos de pe locul 3. Ce a urmat este istoric. În optimi a egalat-o pe Senegal cu un penalty transformat în gol în minutul 86. Victoria a obţinut-o la lovituri de departajare, Haller fiind printre marcatori. În sferturi a egalat-o pe Mali în minutul 90, iar Diakite a înscris golul calificării în minutul 120+2.

Sebastien Haller, erou în Coasta de Fildeş

După a ieşit la rampă Sebastien Haller. Atacantul celor din Coasta de Fildeş a învins-o de unul singur pe Congo, iar în finală a marcat golul cu care naţionala sa şi-a adjudecat pntru a treia oară trofeul, după cele din 1992 şi 2015.

Haller a ajuns la această performanţă chiar dacă a trecut prin clipe teribile. În iulie 2022 era diagnosticat cu cancer la testicule. A suferit 2 operaţii şi a urmat 4 cicluri de chimioterapie. Şi-a revenit iar, în luna februarie a anului trecut, marca primul gol oficial de la revenirea pe teren. Acum, a devenit campion al Africii.

Am visat la acest moment de atâtea ori! Speram să ajungem în acest punct, iar în finală nu am avut un meci uşor. Merităm scenele de bucurie pe care le vedem acum şi tot ce se întâmplă în ţară. Sper că am făcut fericiţi mulţi oameni„, a declarat Sebastien Haller la finalul partidei.

Reclamă

Sunt atât de fericit pentru Haller„, a reacţionat Kolo Toure pentru bbc.com.

Selecţionerul Coastei de Fildeş, Emerse Fae, a reuşit o performanţă incredibilă. El l-a înlocuit pe francezul Jean-Louis Gasset după faza grupelor, într-un moment în care „Elefanţii” s-au calificat in extremis în optimile de finală.

Este mai mult decât o sărbătoare, nici nu realizez bine ce am făcut, când mă gândesc la tot ce am trăit. Am trăit miracole, am căutat cupa, pentru că nu am renunţat niciun moment. Ne-am bătut până la capăt, am ştiut să revenim din situaţii dificile.

Reclamă 4 / 0/3

Meciurile noastre au fost mereu complicate, am fost mereu obligaţi să revenim, fizic, mental, am fost obligaţi să forţăm rezervele noastre„, a declarat Emerse Fae.

Didier Drogba, imagini de colecţie după ce Coasta de Fildeş a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni

Didier Drogba a oferit imagini de colecţie după ce Coasta de Fildeş a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni, în urma finalei cu Nigeria (2-1), ce a putut fi urmărită live în AntenaPLAY.

După ce a adus la începutul meciului pe gazon trofeul pentru care au luptat cele două forţe ale Africii, nebunia s-a dezlănţuit la finalul partidei. Jucătorii nu au uitat că Drogba a fost printre singurii care au fost alături de ei, când erau ca şi eliminaţi din competiţie.

Toată echipa a venit să sărbătorească succesul alături de cel considerat unul dintre cei mai buni atacanţi africani din istorie. Asta după ce s-a bucurat ca un copil imediat după fluierul de final.

Această victorie este pentru jucătorii care au luptat pentru ţara noastră măreaţă. Acest trofeu este pentru toţi ivorienii care nu au încetat să spere”, a spus Drogba, după finala Cupei Africii pe Naţiuni.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său Vezi toate știrile
Citește și