Închide meniul
Video

Coasta de Fildeş a primit trofeul Cupei Africii pe Naţiuni 2024! Imagini de senzaţie, LIVE în AntenaPLAY

Bogdan Stănescu Publicat: 12 februarie 2024, 1:06

Reclamă

Coasta de Fildeş a primit trofeul Cupei Africii pe Naţiuni 2023!

Momentul în care Coasta de Fildeş a primit trofeul Cupei Africii / captura AntenaPLAY

Coasta de Fildeş a primit trofeul Cupei Africii pe Naţiuni 2024!  Căpitanul Coastei de Fildeş, Max Gradel, a ridicat trofeul Cupei Africii în uralele fanilor ivorieni aflaţi în tribune. Finala a fost LIVE în AntenaPLAY, la fel ca întreaga competiţie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stadionul a fost arhiplin la finala Cupei Africii, Nigeria – Coasta de Fildeş 1-2. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a fost printre cei care au oferit trofeul căpitanului Coastei de Fildeş.

Coasta de Fildeş a primit trofeul Cupei Africii pe Naţiuni 2024! Imagini de senzaţie, LIVE în AntenaPLAY

Ivorienii au făcut înconjurul stadionului cu trofeul. Fiecare dintre jucătorii ivorieni a ţinut trofeul în mână.

În tribune, fanii ivorieni au sărbătorit alături de jucători câştigarea Cupei Africii. Ivorienii au întors fabulos scorul în finală, după ce au fost conduşi cu 1-0.

Kessie şi Sebastian Haller au marcat pentru ivorieni, după ce tabela de marcaj a fost modificată prima oară de golul nigerianului Troost – Ekong.

Reclamă

Nigeria – Coasta de Fildeş 1-2. Kessie şi Haler au adus trofeul după o revenire de poveste. Competiţia, în AntenaPLAY

Nigeria – Coasta de Fildeş 1-2 a fost finala Cupei Africii pe Naţiuni, LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Nigeria a sperat la trofeu după ce a deschis scorul, dar Coasta de Fildeş a întors rezultatul şi a câştigat marea finală.

Kessie şi Sebastian Haller au fost eroii celor din Coasta de Fildeş, care au declanşat nebunia pe stadion.

Nigeria: Nwabili – Ajayi, Troost-Ekong, Bassey – Aina, Onyeka, Iwobi, Zaidu – Chukwueze, Lookman – Osimhen

Reclamă 4 / 0/3

Coasta de Fildeş: Fofana – Aurier, Kossounou, Ndicka, Konan – Kessie, Seri, Fofana – Gradel, Haller, Adingra

Coasta de Fildeş a cucerit trofeul a treia oară, egalând Nigeria

Nigeria, de trei ori câştigătoare a Cupei Africii pe Naţiuni (1980, 1994 şi 2013), a întâlnit în ultimul act ţara gazdă, Coasta de Fildeş. Ivorienii au ajuns şi ei la 3 trofee ale Cupei Africii, după ce au mai câştigat în alte două rânduri turneul final african (1992 şi 2015).

Cele două echipe s-au reîntâlnit în finală, după ce au făcut parte din aceeaşi grupă. În etapa a doua, Nigeria s-a impus cu 1-0, graţie golului marcat de Troost-Ekong, din lovitură de la 11 metri. Nigeria s-a calificat în optimi de pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Guineea Ecuatorială, în timp ce Coasta de Fildeş a obţinut calificarea cu mari emoţii, de pe locul 3.

Mai mult, Coasta de Fildeş a oferit un moment incredibil imediat după ce s-a calificat în fazele finale. Selecţionerul Jean-Louis Gasset a fost demis, chiar dacă a calificat echipa. Naţionala ivoriană a fost preluată de interimarul Emerse Fae, iar echipa a reuşit să ajungă în ultimul act. De partea cealaltă, selecţionerul Nigeriei este portughezul Jose Peseiro, fostul antrenor al lui Rapid.

În fazele eliminatorii, Nigeria a trecut de Camerun (2-0), Angola (1-0) şi Africa de Sud (1-1, 4-2 d.l.d). De partea cealaltă, Coasta de Fildeş a fost nevoită să treacă de două ori prin emoţiile loviturilor de departajare, atât în optimile cu Senegal, cât şi în sferturile cu Mali. În semifinale, ivorienii au trecut cu 1-0 de RD Congo.

Marea finală de la Cupa Africii pe Naţiuni 2023 se va disputa pe Alassane Ouattara Stadium din Abidjan, un stadion de 60.000 de locuri, deschis în anul 2020.

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 13 canale LIVE, emisiuni TV în ediții integrale, conținut exclusiv și producții originale, zeci de filme românești premiate la cele mai importante festivaluri internaționale, competiții sportive, LIVE exclusiv, pentru toți iubitorii sportului, animații pentru cei mici și știri de ultima oră.

Reclamă

Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop. AntenaPLAY este singurul loc în care se pot urmãri edițiile integrale din emisiunile produse de Antena TV Group, din orice colţ al lumii şi de pe orice dispozitiv.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii Vezi toate știrile
Citește și