Basarab Panduru a ales grupa ideală pentru România, înainte de preliminariile World Cup 2026. A numit și adversarii care trebuie evitați

De Alex Ioniță
Publicat: 21.11.2024, 8:24

Basarab Panduru, în timpul unei emisiuni

Basarab Panduru știe cum ar arăta grupa ideală pentru România, pentru preliminariile World Cup 2026.

Basarab Panduru a jucat 23 de meciuri la echipa națională / Captură Orangesport

Basarab Panduru a vorbit despre o posibilă grupă ideală pentru România, înainte de preliminariile pentru World Cup 2026. Fostul internațional a dezvăluit și adversarul pe care „tricolorii” ar trebui să îl evite.

Reclamă

România a câștigat grupa C2 din UEFA Nations League și a obținut un loc în urna a 2-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor, care se va desfășura pe data de 13 decembrie. Drumul spre World Cup se vede, în direct, la Antena 1.

Reclamă

Basarab Pandru știe cum ar arăta grupa ideală pentru România, în cadrul preliminariilor pentru World Cup 2026

În opinia lui Basarab Panduru, cea mai accesibilă adversară din urna 1 ar fi Elveția. „Tricolorii” s-au mai duelat cu această națională și în grupa din preliminariile pentru EURO 2024, câștigată de echipa națională, după un parcurs „de vis”. Cu selecționata din Țara Cantoanelor a fost 2-2 la Lucerna și 1-0 la București.

Din urna a 3-a, fostul internațional a ales-o pe Finlanda. Din urna a 4-a, Basarab Panduru a spus că România ar trebui să spere la adversari precum Azerbaidjan, Cipru sau Lituania. De asemenea, acesta a transmis că nu și-ar dori ca „tricolorii” să se dueleze cu Bulgaria, în preliminariile pentru Mondial.

„Merg pe Elveția, nu a arătat deloc bine. Cea mai grea adversară ar fi Germania, la cum arată acum. Scoția este periculoasă, e cea mai bună dintre ele (n.r. – din urna a treia). Aș vrea Finlanda de aici (n.r. – din urna a treia).

Kosovo și Bulgaria nu vrei din urna 4. Nu mai pun Kosovo, deci nu vreau Bulgaria. Vrei Azerbaidjan, care e zero acum, Cipru, Lituania. Aș alege Lituania”, a spus Basarab Panduru, la primasport.ro.

Opinia lui Barasab Panduru:

– grupa accesibilă: Elveția, România, Finlanda, Lituania.
– grupa dificlă: Germania, România, Scoția, Bulgaria

De notat este faptul că România ar putea fi repartizată, la tragerea la sorți, într-o grupă de 5 echipe naționale. Iată cum arată urnele pentru preliminariile World Cup 2026, turneu final care va fi transmis, în exclusivitate, de Antena:

România și-a câștigat toate meciurile jucate în Nations League

În Liga A, Spania este echipa națională care a adunat cele mai multe puncte, 16, după 5 victorii și un rezultat de egalitate. Portugalia, Franța, Italia și Germania au obținut câte 4 victorii.

În Liga B, naționalele care au încheiat faza grupelor cu cele mai multe victorii sunt Anglia și Grecia, cu câte 5 meciuri câștigate și câte o înfrângere.

În Liga C, România a încheiat grupa C2 cu 18 puncte după 6 meciuri câștigate. De asemenea, „tricolorii” au înregistrat și un golaveraj excelent, de +15. Echipa națională a încasat doar 3 goluri în cadrul acestei campanii.

De notat este faptul că Suedia și Macedonia de Nord, din Liga C, au obținut câte 5 victorii și un rezultat de egalitate.

Echipa națională cu cele mai multe puncte obținute în Liga D este cea din Moldova, cu 3 victorii și o înfrângere. Surpriza ligii a fost însă selecționata din San Marino, care a câștigat Grupa D1, cu 7 puncte. Pe 2 a fost Gibraltar, cu 6 puncte, iar pe 3 Liechtenstein, cu 2 puncte.

Astfel, România este singura echipă din Nations League cu maximum de puncte după toate meciurile jucate.

De asemenea, echipa națională are cifre excelente în ultimele 20 de partide oficiale jucate. „Tricolorii” au pierdut 2 dintre aceste meciuri, cu Belgia și Olanda, la EURO 2024.

Reclamă
Recomandări
  • Cupa Mondială 2025 la tenis de masă e live în AntenaPLAY (14-20 aprilie)
  • Marele Premiu al Arabiei Saudite este live în AntenaPLAY, duminică, de la ora 20:00
  • Cine ia titlul în La Liga în acest sezon?



    *după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

    Citește și:
    23:54 15 apr.

    PSG şi Barcelona au tremurat, dar s-au calificat în semifinalele Champions League! Dramatism total în sferturi

    23:36 15 apr.

    UPDATESerhou Guirassy a scris istorie pentru Dortmund! I-a depăşit pe Lewadowski şi Haaland contra Barcelonei

    23:32 15 apr.

    Aston Villa, două goluri în trei minute cu PSG. Execuţii de senzaţie ale englezilor

    23:10 15 apr.

    „Sper să nu ratez trofeul”. Cosmin Olăroiu, după calificarea lui Al Sharjah în finala Ligii Campionilor Asiei 2

    22:43 15 apr.

    Şeful Formulei 1, veşti proaste pentru fani! Ce circuit riscă să iasă din calendar: „Din ce în ce mai dificil”

    22:41 15 apr.

    Veste uriaşă pentru Dinamo. Se va semna contractul pentru noul stadion din Ştefan cel Mare

    1 Alexandru Cicâldău a câştigat procesul! Suma uriaşă pe care o are de primit de la Konyaspors 2 Mirel Rădoi, reacţie furibundă după egalul cu FCSB: „Îmi iau sacoul şi mă duc în lojă. Nu aştept un punct”s 3 EXCLUSIVLovitură pentru Mirel Rădoi! Ştefan Baiaram forţează transferul de la Universitatea Craiovas 4 „Când? La încălzire?” Florin Tănase a făcut show după 0-0 cu Universitatea Craiova. A făcut praf arbitrajuls 5 S-a decis viitorul lui Denis Alibec! Atacantul Farului va semna contractul: „Se va găsi o soluţie”s 6 Ce a spus Cristi Chivu despre Dennis Man, după ce românul a atins de 4 ori mingea în meciul cu Fiorentinas