Închide meniul

Florinel Coman este cel mai valoros fotbalist din România! FCSB, echipa cu cei mai mulţi jucători în topul CIES

Alex Masgras Publicat: 20 martie 2024, 15:28

Reclamă
Florinel Coman este cel mai valoros fotbalist din România! FCSB, echipa cu cei mai mulţi jucători în topul CIES

Florinel Coman a primit o ofertă colosală din Qatar

Florinel Coman, în timpul unui meci / Profimedia

Florinel Coman este cel mai valoros fotbalist din România! CIES, Centrul Internaţional pentru Studii Sportive), a alcătuit un top al celor mai valoroşi jucători din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primii trei jucători din acest top sunt de la FCSB. Florinel Coman este urmat în clasament de coechipierii Darius Olaru şi Ştefan Târnovanu.

Florinel Coman este cel mai valoros fotbalist din România! FCSB, echipa cu cei mai mulţi jucători în topul CIES

Atacantul Florinel Coman (FCSB), golgheterul la zi al Superligii României, cu 15 goluri, este considerat jucătorul cu cea mai mare valoare estimată de transfer din campionatul ţării noastre, potrivit unui studiu publicat miercuri de Observatorul pentru Fotbal al CIES (Centrul Internaţional pentru Studii Sportive), cu sediul la Neuchâtel (Elveţia), potrivit agerpres.ro.

Coman este evaluat la 6,6 milioane de euro, iar top 3 din Superliga României este alcătuit integral din jucători de la liderul FCSB, ceilalţi doi fiind mijlocaşul Darius Olaru (autor a 14 goluri în acest sezon), cu o valoare de 6,4 milioane de euro, şi portarul Ştefan Târnovanu, cu 5,2 milioane de euro.

În top 10 jucători din Superligă mai figurează un jucător de la FCSB, unul de la Rapid, doi de la Farul Constanţa şi trei de la Universitatea Craiova.

Reclamă

Studiu este întocmit pe baza unui model statistic provenit din diferenţele exprimate la peste 80% din preţurile plătite pentru transferuri în ultimul deceniu.

La nivelul celor 66 de ligi naţionale (în afara top 5 – Anglia, Spania, Germania, Italia şi Franţa), Portugalia ocupă primele trei locuri, cu fundaşul Antonio Silva (Benfica), evaluat la 114,7 milioane de euro, mijlocaşul Joao Neves (Benfica), evaluat la 95,5 milioane de euro, şi cu fundaşul central Goncalo Inacio (Sporting Lisabona), evaluat la 87,4 milioane.

În Serie B, atacantul Dennis Man (Parma) este al nouălea, cu 6 milioane de euro. Fundaşul Bogdan Racoviţan (Rakow Czestochowa) apare pe locul 10 în Polonia, cu o sumă estimată de 2,7 milioane de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Top 10 jucători din Superliga

  • 1. Florinel Coman (FCSB, atacant) 6,6 milioane de euro
  • 2. Darius Olaru (FCSB, mijlocaş) 6,4 milioane
  • 3. Ştefan Târnovanu (FCSB, portar) 5,2 milioane
  • 4. Andrei Borza (Rapid Bucureşti, portar) 5,2 milioane
  • 5. Constantin Grameni (Farul Constanţa, mijlocaş) 4,8 milioane
  • 6. Louis Munteanu (Farul Constanţa, atacant) 4,7 milioane
  • 7. Ştefan Baiaram (Universitatea Craiova, atacant) 4,4 milioane
  • 8. Andrei Ivan (Universitatea Craiova, atacant) 4,3 milioane
  • 9. Octavian Popescu (FCSB, atacant) 3,9 milioane
  • 10. Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, fundaş) 3 milioane.

Florinel Coman, lăudat de un rival din Liga 1

Florinel Coman e lăudat de un rival din Liga 1. Ciprian Marica, acţionatul celor de la Farul Constanţa, e convins că e momentul ca Florinel Coman să facă pasul la o echipă de top din străinătate. Coman este golgheterul la zi al Ligii 1, cu 15 goluri marcate.

Florinel Coman este cel mai în formă fotbalist din Liga 1, iar Becali îl poate pierde în vară. 5 milioane de euro este clauza de reziliere a lui „Mbappe de România”.

Sezonul de vis al lui Florinel Coman l-a impresionat pe Ciprian Marica. Fostul atacant al României e de părere că e momentul ca Florinel Coman să plece în străinătate.

„E un jucător care a ajuns la o maturitate şi îmi place cum a crescut. Eu cred că e momentul pentru Florinel Coman să facă pasul în străinătate, fie că e Germania sau alt campionat. Importantă e suma de transfer, contează mult pe câţi bani te duci acolo şi cum eşti privit. Florinel Coman a crescut frumos şi atitudinea lui e foarte bună, aşa că e momentul„, a spus Ciprian Marica în exclusivitate pentru AntenaSport.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
Vezi toate știrile
Citește și