Închide meniul

Manchester United îşi face stadion de 2 miliarde de lire sterline şi „donează” Old Trafford. Ce echipă primeşte arena de 114 ani

Antena Sport Publicat: 18 septembrie 2024, 17:27

Reclamă
Manchester United îşi face stadion de 2 miliarde de lire sterline şi „donează Old Trafford. Ce echipă primeşte arena de 114 ani

Manchester United îşi face stadion de 2 miliarde de lire sterline şi "doneaza" Old Trafford

Stadionul Old Trafford / Profimediaimages

Manchester United îşi face stadion de 2 miliarde de lire sterline şi „donează” Old Trafford. Jurnaliştii din Anglia au anunţat ce se va întâmpla cu arena care are 114 ani de istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fotbalul din Premier League trăieşte cele mai bune vremuri, iar cluburile vor să investească o parte dintre bani în infrastructură.

Manchester United îşi face stadion de 2 miliarde de lire

Dupa ce Tottenham şi-a construit noua arenă cu 1 miliard de lire sterline, Manchester United, Chelsea şi Birmingham City se numără printre cluburile care şi-au anunţat intenţia de a construi stadioane noi.

Cel mai spectaculos proiect este cel al lui Manchester United. Co-ownerul Sir Jim Ratcliffe a vorbit despre planul de a constui cea mai mare arena a Angliei, un „Wembley al Nordului”, cu o capacitate de 100.000 de locuri, scrie thesun.co.uk.

La începutul lunii, clubul a semnat un parteneriat cu autorităţile locale, care înseamnă primul pas în dezvoltarea proiectului. Construcţia stadionului va presupune şi o regenerare urbană spectaculoasă, pe modelul stadionului Wembley, care a transformat zona într-un orăşel, cu zeci de construcţii noi, blocuri de locuinţe, birouri, restaurante şi mall-uri.

Reclamă
Reclamă

Primele estimari vorbesc despre investiţii de 2 miliarde de lire sterline pentru ridicarea noului stadion pe care va juca Manchester United.

Clubul plănuieşte construcţia de la zero a arenei, dar nu vrea să demoleze actualul stadion, care duce în spate o istorie impresionantă, de 114 ani. United vrea să reducă la 30.000 de locuri capacitatea stadionului Old Trafford şi să îl „doneze” echipei de fotbal feminin, mai scrie The Sun.

Săptămâna trecută, conducerea lui Chelsea a purtat discuţii pentru construirea unui nou stadion, în cartierul Earl’s Court. Costul proiectului este estimat la 500 de milioane de lire.

Reclamă

Când vine Manchester United la Bucureşti, pentru meciul cu FCSB

FCSB şi-a aflat adversarele din grupa principală de Europa League. Campioana se va duela cu RFS, PAOK, Rangers, Midtjylland, Olympiacos, Hoffenheim, Qarabag şi Manchester United.

Duelul mult aşteptat de către fani, cel cu Manchester United, va fi ultimul pe care FCSB îl va disputa în grupa de Europa League. Concret, acesta este programat să se dispute pe 30 ianuarie, la Bucureşti.

FCSB debutează în grupa de Europa League pe 26 septembrie, atunci când va evolua pe teren propriu cu RFS, de la ora 22:00. Ulterior, în al doilea meci, campioana se va deplasa la Salonic, pentru confruntarea cu PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu.

Din cele opt meciuri ale FCSB-ului, doar trei dintre ele se vor disputa de la ora 19:45, cele cu Midtjylland, Hoffenheim şi Qarabag, iar restul vor începe de la ora 22:00.

Programul complet al FCSB-ului din Europa League:

26 septembrie – FCSB – FC RFS – 22:00
3 octombrie – PAOK FC – FCSB – 22:00
24 octombrie – Rangers FC – FCSB – 22:00
7 noiembrie – FCSB – FC Midtjylland – 19:45
28 noiembrie – FCSB – Olympiacos FC – 22:00
12 decembrie – TSG Hoffenheim – FCSB – 19:45
23 ianuarie – Qarabag FK – FCSB – 19:45
30 ianuarie – FCSB – Manchester United – 22:00

Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:29

Ciprian Tătăruşanu, prima apariţie publică după ce şi-a anunţat retragerea! Mesajul uriaş pentru fanii FCSB-ului

20:11

Dinamo încearcă două lovituri importante pe piaţa transferurilor! Jucătorii care ar putea semna cu echipa antrenată de Kopic

19:40

LIVE TEXTBologna – Șahtior 0-0 şi Sparta Praga – Salzburg 1-0. Manchester City – Inter (22:00), meciul zilei din Liga Campionilor

19:28

„Decizie sălbatică” Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani: „Părea că va avea o carieră grozavă”

18:46

Gigi Becali, derapaj la adresa unui antrenor din Liga 1: „Îi dă şi după aia îl aruncă în cap”!

18:18

Scoţienii, uluiţi de salariul săptămânal primit de Ianis Hagi la Rangers: „O situaţie foarte dezordonată. Mai bine ar pleca!”

1 VIDEOShanghai Port – Johor 2-2, în Liga Campionilor Asiei. A fost show total în meciul care a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY! 2 FotoO vedetă din Australia a trăit un şoc în România: „A fost nebunesc!”. Dezvăluirile logodnicei portarului de la Rapid 3 Harry Kane, „poker” în Bayern – Dinamo Zagreb 9-2. Mbappe a marcat pentru Real Madrid. AC Milan – Liverpool 1-3, derby-ul Ligii! 4 FotoGestul uriaş făcut de FCSB la înmormântarea lui Gigi Mulţescu are în spate un detaliu mai puţin cunoscut 5 Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu 6 De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu
Citește și