Închide meniul

Pep Guardiola a dat cărţile pe faţă! Răspuns clar al spaniolului despre eventuala retrogradare a lui Manchester City

Alex Masgras Publicat: 24 noiembrie 2023, 17:56

Reclamă
Pep Guardiola a dat cărţile pe faţă! Răspuns clar al spaniolului despre eventuala retrogradare a lui Manchester City

Pep Guardiola a dat cărţile pe faţă

Pep Guardiola, în timpul unei conferinţe de presă / Profimedia

Pep Guardiola a dat cărţile pe faţă! Manchester City are emoţii în ceea ce priveşte cele peste 1000 de încălcări ale regulamentului. În urmă cu o săptămână, Everton a fost penalizată cu 10 puncte în Premier League, pentru încălcarea regulamentului de profitabilitate şi sustenabilitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit fostului avocat al „cetăţenilor”, Manchester City şi Chelsea, alte echipe acuzate că au încălcat fair-play-ul financiar, riscă pedepse mult mai dure. Cu toate acestea, Pep Guardiola nu are de gând să plece prea curând de pe Etihad.

Pep Guardiola a dat cărţile pe faţă!

Antrenorul celor de la Manchester City a fost întrebat ce va face în cazul în care „cetăţenii” vor fi retrogradaţi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

„În acest moment avem prezumţia de nevinovăţie. Ştiu că oamenii îşi doresc asta. O ştiu, o simt. Eu voi aştepta. Voi aştepta şi voi vedea ce se va întâmpla, iar după ce se va da o sentinţă vom veni aici şi vom da explcaţii.

Dar cu siguranţă nu îmi voi decide viitorul în funcţie de a juca aici (n.r. în Premier League) sau în League One (n.r. liga a 3-a din Anglia). Absolut. Sunt şanse mai mari să rpmân aici dacă suntem în League One decât dacă am fi în Champions League”, a declarat Pep Guardiola, potrivit goal.com.

Reclamă

Pep Guardiola: „Cazul lui Everton este diferit de cel al lui Manchester City”

Mai mult, antrenorul „cetăţenilor” consideră că speţa celor de la Everton este total diferită faţă de cea a lui Manchester City:

„Oamenii se întreabă de ce Everton a fost pedepsită cu 10 puncte şi de ce Manchester City e şi ea acolo. Sunt două cazuri diferite, nu e la fel. Sincer vă spun. Am vorbit cu oamenii mei şi mi-au spus că e diferit. Ok, cazul nostru e mai lung şi mai complicat, pentru că sunt 115 încălcări ale regulamentului. Aşa că aşteptaţi. Apoi, după ce avocaţii ambelor părţi îşi vor prezenta cazurile în faţa judecătorului şi se va da un verdict, atunci mă puteţi întreba”, a mai spus Pep Guardiola.

Până la un verdict, Pep Guardiola şi Manchester City îşi vor îndrepta atenţia asupra meciului de sâmbătă de pe teren propriu, cu Liverpool. Meciul care a fost cap de afiş în Premier League în ultimele sezoane le pune faţă în faţă pe cele două echipe din postura de ocupante ale primelor două locuri.

Reclamă 4 / 0/3

Manchester City este lider, cu 28 de puncte, în timp ce Liverpool este pe locul 2, cu 27 de puncte. Tot cu 27 de puncte este şi Arsenal, dar pe locul 3, în timp ce Tottenham este ocupanta locului 4, cu 26 de puncte.

Profit record obţinut de Manchester City

Clubul, al cărui acţionar majoritar este şeicul Mansour din august 2008, a obţinut venituri de 712,8 milioane de lire sterline (889,4 milioane de dolari) până în iunie 2023, potrivit raportului anual al Manchester City FC Ltd., în creştere cu 99,8 milioane (16,3%) faţă de sezonul precedent, profitul net record fiind de 80,4 milioane de lire.

„În sezonul 2022-23, Manchester City a atins noi înălţimi şi a stabilit noi standarde„, a declarat preşedintele clubului, Khaldoon Al Mubarak, potrivit news.ro. „Pe scurt, în sezonul trecut, Manchester City a reuşit cel mai bun an fotbalistic şi comercial din istoria sa legendară”.

City a înregistrat o creştere faţă de anul precedent în toate fluxurile de venituri comerciale, meciuri şi difuzare.

Veniturile comerciale au reprezentat 341,4 milioane de lire sterline, urmate de cele din difuzare, cu 299,4 milioane, şi apoi de cele din ziua meciului, cu 71,9 milioane, pentru un profit de 80,4 milioane, aproape dublu faţă de profitul record de 41,7 milioane de lire din anul precedent.

Veniturile din zilele de meci au înregistrat o creştere de 17,4 milioane de lire sterline (32%), cu un grad de ocupare de 99% pe Etihad Stadium şi cu patru meciuri disputate în plus pe teren propriu în toate competiţiile. Media de prezenţă de 53.249 de spectatori pe parcursul a 19 meciuri din Premier League a fost la mică distanţă de recordul de 54.130 stabilit în 2018-19.

Veniturile din drepturile de difuzare au crescut cu 50,4 milioane de lire sterline faţă de anul precedent (20,2%), în principal datorită faptului că clubul a ajuns şi a câştigat finala Ligii Campionilor şi a Cupei Angliei.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:41 Mesajul lui Mihai Leu, de pe patul de spital, după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Îmi pare rău că nu am fost cu voi” 14:00 EXCLUSIVNegocieri intense între FRF și Edi Iordănescu! Tehnicianul amână răspunsul! Șansele ca Edi să ia decizia înainte de EURO 2024 13:46 Leeds – Norwich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Luptă pentru calificarea în finala play-off-ului de promovare în Premier League 13:46 Ilie Năstase, replică dură pentru Florin Talpan: „Îl dau în judecată”! Declaraţii devastatoare: „Nu mai gândeşte, a luat-o razna” 13:21 Lovitură pentru Gigi Becali! Louis Munteanu a fost convins să semneze cu rivala FCSB-ului din Liga 1! Acord total pentru atacant 12:58 Detalii din interior despre accidentarea Simonei Halep: „Când se întâmplă asta, cel mai bine e să te oprești” 12:36 Florin Talpan, atac devastator la FCSB şi la Ilie Năstase: „Continuă să nu respecte legea”! Cum a numit echipa lui Gigi Becali 12:35 Răzvan Lucescu, uimit de realizările lui PAOK, înainte de meciul pentru titlu cu Aris: „E ceva uimitor. Nimeni nu ne dădea şanse” 11:24 FotoJuventus a câştigat pentru a 15-a oară Cupa Italiei! Massimiliano Allegri, eliminat după o criză de nervi: „Nu ţi-e ruşine?” 11:05 AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie Vezi toate știrile
Citește și