Închide meniul

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă în locul înotului: „Am făcut și meditații”

Publicat: 30 iunie 2022, 11:03

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă în locul înotului: „Am făcut și meditații

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Ce şi-ar fi dorit să facă

David Popovici, în bazinul de la Budapesta / Profimedia Images

Dezvăluirea incredibilă a lui David Popovici. Românul care a scris istorie în nataţie a anunţat că, în copilărie, şi-ar fi dorit să devină călugăr shaolin. O altă variantă pentru dublul campion mondial a fost şi cea de magician, pentru care a luat şi meditaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până la urmă, David a ales varianta cea mai bună, înotul, şi, la doar 17 ani, este dublu campion mondial, la 100 de metri liber şi la 200 de metri liber.

David Popovici şi-a dorit să devină călugăr shaolin sau magician

Ca orice copil am avut faze în care voiam să fiu… ceva: călugăr shaolin pe la 7-8 ani, magician (am făcut și meditații pentru a deveni magician), pe urmă am mers la teatru în trupa Brainstorming, unde am cunoscut niște oameni foarte tari, dar nu știu dacă aș fi devenit actor.

Reclamă

Nu știu ce aș fi ales eu, dar cred că m-ar fi ales altceva pe mine dacă nu mă alegea apa”, a spus Popovici, citat de euronews.ro.

Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

Reclamă

„Regele Nataţiei” a adus acasă cele două medalii de aur. La aeroport, Popovici a fost aşteptat cu flori şi covorul roşu de Camelia Potec, Eduard Novak şi Mihai Covaliu. Preşedintele Klaus Iohannis îl va decora pe David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

Cum arată o zi din viaţa lui David Popovici

David Popovici face multe sacrificii pentru a intra în istoria înotului mondial. El a povestit cum arată o zi din viaţa lui. Totul începe la 04:30 dimineaţa, atunci când are parte de micul dejun, pe care îl mănâncă şi cu ochii închişi.

Nu sunt chestii despre care să vorbesc mult: sală, antrenament, refacere, școală, prânz, antrenament, somn. Gata, așa sunt 6 zile din 7, duminica mă trezesc cât de târziu pot (maxim 9.00), lenevesc un pic și ies cu bicicleta sau cu prietenii”, a mai spus Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

Curg în continuare premiile pentru David Popovici. Dublul-campion mondial la natație va primi 500.000 de lei din partea CS Dinamo.

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de miercuri, premierea lui David Popovici de către CS Dinamo cu suma de 500.000 de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că această sumă se adaugă la cea 1.000.000 de lei oferită de Executiv, prin intermediul Ministerului Sportului.

Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru.

David Popovici a câştigat recent două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Nataţie pentru seniori de la Budapesta.

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:19 Fenerbahce vrea să se retragă din campionatul Turciei! Anunţul echipei după ce jucătorii au fost atacaţi de fanii lui Trabzonspor 21:00 LIVE TEXTPetrolul Ploieşti – FCU Craiova 0-0. Ocazie uriaşă ratată de Jari. Duel încins pe Ilie Oană! 20:56 Reacţia lui Gică Popescu, după ce a văzut meciul de coşmar al lui Radu Drăguşin la Tottenham: „Asta ar trebui să se întâmple!” 20:49 „Dacă arăţi vulnerabilitate…” Mesaj enigmatic transmis de Paula Badosa, chiar înaintea meciului cu Simona Halep de la Miami 20:00 „Hai, Mourinho, găseşte-ţi echipă!”. Mircea Rednic, exasperat de fanii UTA-ei. Dezvăluiri despre scandalul din vestiar 19:33 Mircea Rednic, maestrul schimbărilor la UTA! Inspiraţia incredibilă a „Puriului”, în „thriller-ul” cu Voluntari 19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu 18:38 „Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB 18:34 Sergio Perez a vorbit despre presiunea uriaşă de la Red Bull: „E un motiv pentru care mulţi piloţi nu au supravieţuit aici” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Mircea Lucescu s-a decis şi se implică financiar la Dinamo
Liga 1 • 13:58
Mircea Lucescu s-a decis! Se implică financiar la Dinamo! Veste uriaşă pentru „câini”
Antrenorul de înot de la Dinamo, acuzat că a agresat sexual o fetiţă de 7 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Extra • 15 feb., 10:37
Antrenorul de înot de la Dinamo, acuzat că a agresat sexual o fetiţă de 7 ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt
Înot • 14 feb., 15:02
Robert Badea, record naţional la proba de 200 metri mixt, la Campionatele Mondiale de nataţie
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Înot • 13 feb., 12:50
Vlad Stancu s-a oprit în serii la 800m liber, Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani