Închide meniul
Video

Jocurile Olimpice 2020 | „Cea mai chinuită medalie a mea!” Ana Maria Popescu, dezvăluire după argintul de la Tokyo. „Am muncit atâta amar de vreme!”

Reclamă

Publicat: 24 iulie 2021, 19:09

Ana Maria Popescu a spus că a câştigat cea mai chinuită medalie a carierei la Jocurile Olimpice 2020

as.ro

Ana Maria Popescu a spus că a obţinut „cea mai chinuită medalie” din carieră, după ce a pierdut în finală la Jocurile Olimpice 2020. Ea a fost învinsă dramatic, la „tuşa de aur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu: „Cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea”

Spadasina din România a trecut peste dezamăgirea din meciul cu chinezoaica Yiwen Sun şi s-a declarat mândră de performanţa din Japonia.

„Salutare oameni buni, e trecut de miezul nopţii, aici, la Tokyo, dar a fost o zi productivă pentru mine şi pentru Team România. Nu pot să pun încă în cuvinte ce s-a întâmplat astăzi. Am avut o zi perfectă până în finală. Acolo, am făcut o singură greşeală, pe care nu o regret.

Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el. Vouă, celor de acasă, vă mulţumesc pentru gândurile bune şi pentru toate urările.

Şi nu uitaţi: sportivii români încă sunt în cursa pentru medalii. Eu mi-am terminat treaba aici. Mă întorc acasă bucuroasă şi fericită cu această bucăţică de metal. Vă rog să le ţineţi în continuare pumnii colegilor noştri din Team România. Vă pup pe toţi!”, a fost mesajul transmis de Ana Maria Popescu, cu medalia la gât.

Reclamă

Ana Maria Popescu, felicitată de soţul ei

Pavel Popescu, soţul Anei Maria Popescu, a reacţionat în exclusivitate pentru Antena Sport, după ce marea noastră sportivă a devenit vicecampioană olimpică.

(n.r. Valorează argintul asta cât un aur?) Cu siguranță. Când câștigi medalia de argint, pierzi aurul. Întotdeauna am fost mândru de ea și pentru mine nu a contat niciodată medalia, ci să fie ea mulțumită după ce s-a terminat concursul. Dacă ea vrea să concureze și la Paris, eu nu pot să nu fiu de acord”, a declarat Pavel Popescu.

Spadasina din România a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur. La Tokyo, Ana a trecut de Tikanah Abdul Rahman, din Singapore, scor 15-10, apoi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6, în sferturi de Julia Beljajeva, din Estonia, scor 15-8, iar în semifinale de o altă estonă, Katrina Lehis, scor 15-11.

Reclamă 4 / 0/3

Sportiva de 36 de ani a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume, în 2008, 2009 şi 2013. A câştigat 20 de medalii la campionatele europene şi mondiale, dar şi medalia de aur cu echipa la Jocurile Olimpice de la Rio (2016) şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

În 2020, Ana Maria Brânză a câştigat pentru a patra oară în carieră Cupa Mondială de spadă, performanţă ce nu a mai fost atinsă de niciun sportiv.

Recomandări
  • Ana Maria Popescu, argint la Tokyo 2020
  • Mesaj special pentru fanii români

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și