Închide meniul

Jordan Chiles s-a prăbuşit emoţional după ce i-a fost luată medalia de bronz: „La durerea mare se adaugă și atacurile rasiste”

Publicat: 15 august 2024, 23:03

Reclamă
Jordan Chiles s-a prăbuşit emoţional după ce i-a fost luată medalia de bronz: „La durerea mare se adaugă și atacurile rasiste

Jordan Chiles s-a prăbuşit emoţional după ce i-a fost luată medalia de bronz

Jordan Chiles / Profimedia Images

Jordan Chiles s-a prăbuşit emoţional după ce i-a fost luată medalia de bronz. Gimnasta americană a postat un lung mesaj pe contul de X (fostul Twitter).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jordan Chiles a spus că se confruntă cu una dintre cele mai dificile perioade din viaţa ei. Ea a promis că va lupta până la capăt pentru a i se face dreptate.

Jordan Chiles s-a prăbuşit emoţional după ce i-a fost luată medalia de bronz: „La durerea mare se adaugă și atacurile rasiste”

Sunt copleșită de iubirea pe care am primit-o în ultimele zile. Sunt recunoscătoare familie mele, coechipierilor, antrenorilor, fanilor, USAG și USOPC pentru suportul acordat în această perioadă dificilă. În timp ce îmi celebram reușitele de la Jocurile Olimpice, am primit vestea că medalia mea de bronz mi-a fost luată. Am avut încredere în apelul făcut de USAG care au oferit dovezi concludente că scorul meu a fost regulamentar.

Nu am cuvinte. Decizie se simte injustă și vine ca o lovitură puternică, nu doar pentru mine, ci și pentru care mi-a celebrat călătorie. La durerea mare se adaugă și atacurile rasiste de pe social media care sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am pus sufletul în acest sport și sunt foarte mândră să îmi reprezint țara.

Valorile mele de a concura cu integritate, căutând excelența, valorile sportive și regulile nu se vor clătina niciodată. Sunt mândră că am susținut pe toată lumea indiferent de echipă sau țară. Să găsesc bucurie a fost un schimb cultural și mă bucur că și alți au abordat asta. Simt că am dat tuturor voie să fie autentici și cine vor să fie.

Reclamă
Reclamă 4

Mă confrunt acum cu una dintre cele mai dificile perioade ale vieții mele. Credeți-mă când vă zic că am avut mai multe. Voi aborda această provocare la fel cum le-am abordat și pe celelalte. Voi face toate eforturile ca să mă asigur că va fi făcută dreptate. Cred că la finalul acestei călătorii, oamenii care sunt în control vor face ceea ce este corect”, a transmis Jordan Chiles pe contul său de X.

„STOP!” FRG, apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci! Poziţia faţă de retragerea medaliei lui Jordan Chiles

FRG a făcut apel pentru încetarea atacurilor la adresa Nadiei Comăneci. Forul naţional de gimnastică a venit cu explicaţii şi lămuriri după controversele apărute în urma verdictului dat de TAS în privinţa finalei de la sol.

Mai mult, Federaţia Română de Gimnastică a cerut să se oprească atacurile la cele trei gimnaste implicate, dar şi asupra Nadiei Comăneci, cea care a semnalat greşelile arbitrilor. Cu toate acestea, FRG a subliniat faptul că Nadia, dar şi federaţia, nu au încercat să îi ia medalia lui Jordan Chiles ci, dimpotrivă, ca toate cele trei gimnaste să fie medaliate.

Reclamă

Federaţia Română de Gimnastică a subliniat că propunerea de a se acorda medalii de bronz tuturor celor trei gimnaste care au luptat pentru ea în finala de la sol, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost lansată de avocaţii săi.

„Federaţia Română de Gimnastică a luat act de acuzaţiile existente la nivel internaţional şi doreşte ca prin prezentul comunicat de presă să clarifice anumite aspecte extrem de importante. Iniţiativa de a se acorda medalii de bronz către toate celei trei sportive, Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea, a fost lansată de către avocaţii Federaţiei Române de Gimnastică, cu acceptul prealabil al Federaţiei. Conducerea FRG, prin intermediul reprezentanţilor convenţionali, a depus toate diligenţele necesare pentru ca acest consens să fie atins. Subliniem faptul că au existat anumite solicitări din partea americană pentru ca acest deziderat să fie îndeplinit, solicitări pe care partea noastră le-a acceptat de fiecare dată, aspect apreciat de către reprezentantul convenţional al părţii americane”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al federaţiei.

„FRG a fost susţinută inclusiv de către Nadia Comăneci pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor”

„În toată această perioadă, FRG a fost susţinută inclusiv de către Nadia Comăneci, pentru a se ajunge la un consens echitabil tuturor sportivelor, raportat la dificultăţile de natură tehnică ce s-au dovedit a fi întâmpinate de către Federaţia Internaţională de Gimnastică. FRG, alături de partenerii săi, a căutat mereu ca soluţia acestui diferend să fie tranşată într-un mod în care se acordă respect şi recunoştinţă sportivelor implicate”, precizează comunicatul.

FRG a făcut, totodată, un apel către comunitatea gimnasticii să pună capăt atacurilor care le vizează pe cele trei gimnaste, dar şi pe Nadia Comăneci. „Pe această cale, facem apel către întreaga comunitate de gimnastică, atât din ţară cât şi din afara ţării, să pună STOP atacurilor împotriva gimnastelor Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu şi Sabrina Maneca-Voinea şi în special a Nadiei Comăneci, a cărei intervenţie a fost întotdeauna în favoarea tuturor celor trei sportive/trei medalii”, menţionează FRG.

Federaţia americană de gimnastică a făcut apel

Federaţia americană de gimnastică a anunţat că a făcut apel şi a depus alte dovezi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a demonstra că sportiva sa Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz obţinută în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, informează DPA.

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

România a adus cazul în faţa TAS, care a decis ca Chiles să primească nota iniţială, pe motiv că SUA a trimis contestaţia sa după termenul limită de un minut şi, în consecinţă, aceasta trebuie anulată.

Federaţia Americană de Gimnastică a cerut acordarea medaliei de bronz lui Jordan Chiles

Sâmbătă, Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a precizat că va respecta decizia TAS de acorda medalia de bronz Anei Bărbosu, iar CIO a anunţat la rândul său, duminică dimineaţă, că acceptă „modificarea clasamentului de către FIG” şi va „realoca medalia de bronz” gimnastei române.

Ulterior, USA Gymnastics a informat că a trimis „o scrisoare şi dovezi video la Tribunalul de Arbitraj Sportiv care stabilesc în mod concludent că solicitarea antrenoarei Cecile Landi de a depune o contestaţie a fost făcută la 47 de secunde după publicarea notei”.

Organismul american a declarat că solicită revizuirea hotărârii TAS şi acordarea medaliei de bronz gimnastei Jordan Chiles, pe baza noilor dovezi.

Titlul olimpic la sol a revenit braziliencei Rebeca Andrade, învingătoare în faţa americancei Simone Biles (argint), care a plecat la rândul ei acasă cu trei medalii de aur cucerite la Paris, la individual compus, în concursul pe echipe şi la sărituri.

 

Va reuşi Răzvan Lucescu să îşi apere titlul câştigat cu PAOK în Grecia?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:23

Neluţu Varga a confirmat transferul lui Răzvan Sava: „A fost ultimul lui meci la CFR Cluj”! Portarul român merge în Serie A!

22:59

Tragerea la sorţi din Liga Campionilor Asiei (12:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY). Florinel Coman, rivalul lui Cristiano Ronaldo

22:41

Dan Petrescu, avertisment pentru duelul cu Pafos: „Au mulţi brazilieni”! „Bursucul” i-a dat şi replica lui Mihai Stoica!

22:24

Mario Camora şi Kresic, încântaţi după calificarea CFR-ului în play-off-ul Conference League: „E foarte important pentru club!”

22:10

Câţi bani va încasa CFR Cluj pentru calificarea în play-off-ul Conference League! Lovitură importantă pentru echipa lui Petrescu

21:54

Denis Drăguş a fost eliminat din Europa League! Nota pe care a primit-o pentru prestaţia din returul cu Rapid Viena

1 FotoMihaela Cambei, surprinsă de cadoul uriaş de la Ion Ţiriac: „Mai repede decât mă aşteptam”. Decizia luată după ce a scris istorie 2 UPDATETatăl lui Lamine Yamal a fost înjunghiat şi a fost transferat în stare gravă la spital. Trei persoane au fost arestate 3 CFR Cluj – Maccabi Petach Tikva 1-0. Jucătorii lui Dan Petrescu s-au calificat în play-off-ul Conference League 4 Ce notă a primit Kylian Mbappe pentru prestaţia din Supercupa Europei! Superstarul francez a marcat la debutul pentru Real Madrid 5 Ce jucător este favorit la Balonul de Aur, după ce Real Madrid a câștigat Supercupa Europei! Verdictul specialiștilor 6 Discursul lui Kylian Mbappe după ce a câștigat Supercupa Europei cu Real Madrid. A marcat și a fost sincer: „Așteptam de mult!”
Citește și