Închide meniul

Mihai Chiruță a câștigat finala B la canotaj, simplu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice de la Paris!

Alex Ioniță Publicat: 3 august 2024, 11:40

Reclamă
Mihai Chiruță a câștigat finala B la canotaj, simplu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice de la Paris!

Mihai Chiruță a câștigat finala B la canotaj, simplu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice de la Paris!

Profimedia

Canotorul român Mihai Chiruță a câștigat finala B la canotaj, simplu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice de la Paris!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Mihai Chiruță a câștigat finala B la canotaj, simplu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice de la Paris!

Chiruţă, care la 1.500 de metri era la 7-8 metri în spatele danezului Sverri Nielsen, a declanşat atacul pe ultimele sute de metri şi a reuşit să treacă linia de sosire în faţa acestuia, la fotografie. Ambii canotori au fost înregistraţi cu acelaşi timp, 6 min 44 sec 83/100, dar victoria a aparţinut românului, notează agerpres.ro.

Chiruţă, care a avut un timp mai bun cu circa 8 secunde faţă de semifinală, a ocupat astfel locul 7 în clasamentul final al probei.

Chiruţă (25 ani) a participat la prima sa ediţia a Jocurilor Olimpice.

Reclamă
Reclamă 4

România nu are nicio medalie olimpică în această probă la masculin, dar la feminin Sanda Urichianu Toma (1980), Valeria Răcilă (1984) şi Elisabeta Lipă (1992) au cucerit aurul.

Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj: „Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima”

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, că finalele de la canotaj de la Jocurile Olimpice, în care România a cucerit două medalii olimpice, una de aur şi una de argint, au făcut-o să treacă de la agonie la extaz.

„Agonie şi extaz, asta am trăit eu azi. Dar nu este prima dată, sportivii îmi antrenează inima, de aia am atâta rezistenţă, că nu mă lasă să obosesc. Dar este o zi foarte fericită. Sigur canotajul va mai aduce medalii, au muncit prea mult, prea frumos, s-au sacrificat prea mult. Sacrificiul a fost enorm pentru pregătirea Jocurilor Olimpice. Să ai jumătate de zi liberă pe săptămână, un an de zile, este greu. Dar atunci când ştii ce vrei, nimic nu este greu”, a declarat Lipă, potrivit agerpres.ro.

Reclamă

Ea se aştepta ca echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea şi Marian Enache, să câştige aurul olimpic.

„Mă aşteptam la aurul băieţilor, eu i-am întrebat înainte de a veni aici la Jocurile Olimpice, dacă îşi imaginează cam unde îi văd eu la Jocurile Olimpice şi au spus ‘Da, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului’. Şi mi-au promis: ‘Doamnă, vom face tot ce depinde de noi să nu vă dezamăgim’. Şi astăzi nu m-au dezamăgit”, a afirmat preşedinta ANS.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:00

Farul Constanța – Poli Iași LIVE TEXT (21:00). Gică Hagi, în căutarea primei victorii din acest sezon. Echipele de start

19:45

Elisabeta Lipă, anunţ despre gestul uriaş făcut de Ion Ţiriac: „Nu falimentează! Mi-a zis asta!”

19:24

Mesajul lui Dan Petrescu pentru Louis Munteanu: „Sper să aibă noroc! El trebuie să intre în teren și să joace fotbal!”

19:15

Chen Meng şi-a apărat titlul olimpic, după o finală colosală cu Sun Yingsha

18:50

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

18:40

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și