Închide meniul

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | Toți ochii pe canotaj! Amăistroaie luptă pentru sferturi la tir cu arcul

Alex Ioniță Publicat: 2 august 2024, 22:13

Reclamă
Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | Toți ochii pe canotaj! Amăistroaie luptă pentru sferturi la tir cu arcul

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8

Colaj cu Team Romania - Ziua 8 / Profimedia și Facebook - COSR

Acesta este programul Team Romania la Jocurile Olimpice 2024, în ziua 8 de concurs de la Paris. Sportivii din țara noastră mai pot obține medalii și sâmbătă!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8

Pentru Team Romania, ziua 8 a Jocurilor Olimpice va începe de la ora 11:06, atunci când Mihai Chiruță va evolua în finala B a probei de canotaj, la simplu vâsle masculin.

Tot la canotaj, de această dată la proba de 8 rame feminin, echipajul României va lupta pentru medalii de la ora 11:50.

De la ora 12:10 va lupta pentru o medalie, în finala A și echipajul României de 8 are cu cârmaci masculin.

Reclamă
Reclamă 4

După probele de canotaj, Mădălina Amăistroaie se va duela în optimile competiției de tir cu arcul (feminin individual) cu Nam Su-hyeon, din Coreea de Sud, de la ora 12:01.

Mai apoi, de la 12:48, Vlad Stancu va concura în seria a 2-a a probei de 1500m liber, la natație.

Ebru Bolat va concura la clasa dinghy feminin a probei de yachting de la orele 13:05, 14:13 și 15:21.

Reclamă

De la ora 21:20, Elena Taloș se va lupta pentru o medalie în finala probei de triplu salt feminin.

Ziua a 8-a a României, de la Jocurile Olimpice, se va încheia cu duelul de polo pe apă masculin cu Italia, din Grupa A. Partida va începe de la ora 22:05.

Canotaj

  • 11:06 – Mihai Chiruță – Finala B (simplu vâsle masculin)
  • 11:50 – Opt rame feminin, finala A
  • 12:10 – Opt rame cu cârmaci masculin, finala A

Tir cu Arcul

  • 12:01 – Mădălina Amăistroaie – Nam Su-Hyeon

Natație

  • 12:48 – Vlad Stancu, 1500m liber

Yachting

  • 13:05 – Ebru Bolat, cursa 4 la clasa dinghy feminin
  • 14:13 – Ebru Bolat, cursa 5 la clasa dinghy feminin
  • 15:21 – Ebru Bolat, cursa 6 la clasa dinghy feminin

Atletism

  • 21:20 – Elena Taloș, finala probei de triplusalt feminin

Polo pe apă

  • 22:05: România – Italia

Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj: „Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima”

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, pentru AGERPRES, că finalele de la canotaj de la Jocurile Olimpice, în care România a cucerit două medalii olimpice, una de aur şi una de argint, au făcut-o să treacă de la agonie la extaz.

„Ziua de azi? Agonie şi extaz, asta am trăit eu azi. Dar nu este prima dată, sportivii îmi antrenează inima, de aia am atâta rezistenţă, că nu mă lasă să obosesc. Dar este o zi foarte fericită. Sigur canotajul va mai aduce medalii, au muncit prea mult, prea frumos, s-au sacrificat prea mult. Sacrificiul a fost enorm pentru pregătirea Jocurilor Olimpice. Să ai jumătate de zi liberă pe săptămână, un an de zile, este greu. Dar atunci când ştii ce vrei, nimic nu este greu”, a declarat Lipă, potrivit agerpres.ro.

Ea se aştepta ca echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea şi Marian Enache, să câştige aurul olimpic.

„Mă aşteptam la aurul băieţilor, eu i-am întrebat înainte de a veni aici la Jocurile Olimpice, dacă îşi imaginează cam unde îi văd eu la Jocurile Olimpice şi au spus ‘Da, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului’. Şi mi-au promis: ‘Doamnă, vom face tot ce depinde de noi să nu vă dezamăgim’. Şi astăzi nu m-au dezamăgit”, a afirmat preşedinta ANS.

În ceea ce le priveşte pe Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, medaliate cu argint la dublu vâsle feminin, Elisabeta Lipă a spus că e ferm convinsă că sportivele îşi vor lua revanşa în finala de sâmbătă de la 8+1.

„Eu nu am nicio dezamăgire, ba din contră, sunt foarte mândră de Simona şi Ancuţa, pentru că atunci când eşti pe primul loc atâţia ani de zile, toată lumea vrea să te învingă. Şi adversarul face tot posibilul ca să speculeze fiecare greşeală. Astăzi nu a fost ziua lor, dar totuşi vorbim despre un argint olimpic. Iar aurul l-au pierdut la 24 de sutimi. Eu nu sunt dezamăgită de ele, le cunosc, ştiu ce pot şi sunt ferm convinsă că sâmbătă îşi vor vărsa toţi nervii pe finala olimpică din proba de 8+1 şi vor da dovadă de adevăratele profesioniste”, a afirmat Lipă.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:14 3 aug.

Andrei Prepeliţă şi-a făcut praf apărarea după ce Dinamo a învins-o pe Gloria Buzău cu 4-1: „Marcajul nu a existat”!

23:47

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice, după cele 2 medalii de argint cucerite vineri!

23:35

Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic

23:23

Novak Djokovic, reacție superbă după calificarea în finala de la Jocurile Olimpice: „Aștept asta de 20 de ani!”

23:20

Dorinel Munteanu, după ce a aflat că Mircea Lucescu e favorit să preia naţionala: „Nu a ajutat deloc fotbalul românesc”

22:52

Rareș Toader nu s-a calificat în finala probei de aruncare a greutății, la Jocurile Olimpice de la Paris!

1 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 3 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 4 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport” 5 Va rămâne Verstappen la Red Bull în 2025? Analiza lui Adrian Georgescu 6 „Are absolut tot ce-i trebuie!” Replică dură pentru David Popovici, după ce s-a plâns de condiţiile din România
Citește și