Închide meniul

Jocurile Olimpice de iarnă | Noi detalii despre situația teribilă a campioanei Kamila Valieva. Decizia luată de WADA

Antena Sport Publicat: 13 februarie 2022, 13:47

Jocurile Olimpice de iarnă | Noi detalii despre situația teribilă a campioanei Kamila Valieva. Decizia luată de WADA

Jocurile Olimpice de iarnă | Noi detalii despre situația teribilă a campioanei Kamila Valieva

Getty Images

  • WADA va ancheta anturajul patinatoarei Kamila Valieva
  • Vezi Miercuri iRoast de la 20.30 și Premiera Stand-Up Revolution de la 21.30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Valieva îi are alături la Beijing pe antrenorii Eteri Tutberitze, Serghei Dudakov şi Daniil Gleikhengauz, precum şi pe medicul echipei, Filipp Şvetski, şi un fizioterapeut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice de iarnă | Noi detalii despre situația rusoaicei Kamila Valieva

WADA a precizat că îi va cere departamentului său independent de informaţii şi anchetă să îi investigheze pe antrenori, medici şi pe ceilalţi adulţi din anturajul sportivei care a izbucnit în plâns la antrenament.

Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, afirma că o investigaţie privind anturajul patinatoarei Kamila Valieva ar fi binevenită. „Anturajul a fost neglijent în trecut. CIO, ca întotdeauna, ar saluta investigarea anturajului în toate cazurile în care este relevantă. În acest caz, ca în toate cazurile, am saluta o poziţie puternică din partea Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) Anturajul variază de la medici şi antrenori, la părinţi, la toată lumea”, a spus Adams.

Reclamă

Dubla campioană olimpică la patinaj artistic Katarina Witt a declarat vineri că în cazul Valieva adulţii sunt de vină: „Kamila Valieva este o fată tânără şi un copil minune, ale cărei performanţe extrem de dificile şi graţie au încântat lumea întreagă, iar la doar 15 ani este minoră, depinde de adulţi şi nu este de vină în acest caz”.

Jocurile Olimpice de iarnă | TAS va anunţa luni decizia în privinţa Kamilei Valieva

Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani, a fost testată la Campionatul Rusiei de la Sankt Petersburg în 25 decembrie de către Rusada, care a primit doar marţi un rezultat pozitiv. Substanţa identificată este trimetazidina, folosită pentru ameliorarea anginei pectorale şi interzisă de WADA din 2014, deoarece favorizează circulaţia sângelui.

Reclamă

Rusada a suspendat-o iniţial temporar pe patinatoare, apoi miercuri, Valieva a făcut recurs şi a obţinut ridicarea suspendării, ceea ce îi permite să participe în continuare la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Decizia TAS este cu atât mai aşteptată cu cât Valieva este înscrisă în proba individuală care începe marţi. Ar putea afecta şi clasamentul probei pe echipe câştigate de Rusia, care concurează sub drapel neutru, înaintea Statelor Unite şi a Japoniei, Canada ocupând locul patru, relatează AFP.

Reclamă 4 / 0/3

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 LIVE VIDEOParma – Spezia 2-0, ACUM în AntenaPLAY. Gafă uriașă de portar la golul lui Charpentier! Echipa lui Man și Mihăilă face spectacol 19:09 FC Voluntari – Oţelul Galaţi 1-1. Gălăţenii au obţinut remiza cu un gol marcat în minutul 90+4! 19:00 VIDEOWest Brom – Sunderland 0-1, în AntenaPLAY! Leeds – Blackburn 0-1. Dezastru pentru gazde, care sperau la primul loc! 18:57 U Cluj – Petrolul LIVE SCORE (21:30). „Șepcile roșii” atacă prima poziție din playout. Echipele probabile 18:29 LIVE VIDEOGuimaraes – Farense, ACUM în AntenaPLAY. Gil Vicente – Sporting 0-4. Liderul din Liga Portugal își continuă forma excelentă 18:26 VideoValentin Mihăilă, lovit de un adversar la marginea careului Speziei! Arbitrul nu a dictat nimic, deşi românului îi curgea sânge! 18:22 Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep! Mesaj superb pentru „Simo”: „Abia aștept să o văd la Madrid sau Roland Garros” 17:59 VIDEOOlimpiu Moruțan, pasă de gol spectaculoasă în Ankaragucu – Gaziantep! Și-a servit perfect coechipierul si a uimit pe toată lumea 17:27 Absențe importante la FCSB pentru derby-ul cu CFR Cluj! Elias Charalambous a făcut anunțul 17:12 George Puşcaş a marcat cel de-al doilea gol al său pentru Bari! Ce note a primit pentru prestaţia cu Como Vezi toate știrile
Pe același subiect
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS
Extra • 29 ian., 17:52
Kamila Valieva a fost suspendată 4 ani pentru dopaj de TAS. Decizie drastică în cazul patinatoarei din Rusia
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024
Tenis • 20 ian., 14:55
Lesia Tsurenko, noi dezvăluiri teribile, la Australian Open 2024: „A pierdut 55 de kilograme”
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani
Fotbal • 17 ian., 12:29
Eric Bicfalvi a semnat noul contract, la 35 de ani! „Aici îşi va încheia cariera”
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului
Fotbal extern • 6 ian., 22:27
Dezvăluirile uluitoare care dau peste cap lumea fotbalului! Rusia ar fi „cumpărat” meciuri la Campionatul Mondial din 2018
Naționala Rusiei revine în Europa
Fotbal extern • 21 dec., 21:04
Naționala Rusiei revine în Europa! UEFA și-a dat acordul pentru meciul din luna martie