Închide meniul

„Este 2023 cel mai bun an al carierei tale?” Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 13 noiembrie 2023, 14:40

„Este 2023 cel mai bun an al carierei tale? Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze

Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Holger Rune, la Turneul Campionilor de la Torino 2023 / Profimedia

„Este 2023 cel mai bun an al carierei tale?” Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze. Sârbul a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor. În primul meci, „Nole” l-a învins pe danezul Holger Rune, scor 7-6, 6-7, 6-3, după mai bine de trei ore de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După această victorie, Novak Djokovic şi-a asigurat locul 1 în clasamentul ATP la finalul lui 2023, fiind pentru a opta oară în cariera sa când încheie anul pe prima poziţie a ierarhiei masculine.

„Este 2023 cel mai bun an al carierei tale?” Novak Djokovic a răspuns cu zâmbetul pe buze

La 36 de ani, Novak Djokovic a avut un an fantastic. Sârbul s-a impus în trei din cele patru turnee de Grand Slam ale anului (Australian Open, Roland Garros şi US Open), în timp ce la Wimbledon a ajuns în ultimul act. În plus, el şi-a mai trecut în palmares alte trei turnee, printre care două turnee ATP Masters 1000.

Cei mai buni ani ai săi în ceea ce priveşte numărul de turnee câştigate au fost 2011, cu 10 titluri, şi 2015, cu 11 titluri. Ţinând cont de vârsta sa, sezonul 2023 este unul dintre cele mai bune din cariera sârbului.

După primul meci de la Torino, Novak Djokovic a fost întrebat dacă anul acesta este cel mai bun al carierei sale. Sârbul a oferit un răspuns cu zâmbetul pe buze, spunând că este greu de comparat cu ceilalţi ani, când a jucat mult mai multe turnee:

Reclamă

„Este unul dintre cei mai buni ani. Nu aş spune că e cel mai bun, dar e unul dintre cei mai buni. Am câştigat trei din patru turnee de Grand Slam şi în al patrulea am jucat finala şi tot nu e cel mai bun an din cariera mea. E frumos să ai un astfel de sentiment (n.r. zâmbeşte).

Categoric este unul dintre cele mai bune sezoane. Am mai avut şi în alţi ani când am câştigat trei turnee de Grand Slam într-un sezon, în 2011 şi 2015. În acei ani, am câştigat mai multe meciuri. Am jucat mai multe meciuri şi m-am simţit foarte dominant pe circuit.

Reclamă 4 / 0/3

Acum sunt circumstanţe diferite. Am jucat 10-11 turnee anul acesta. Am jucat foarte bine, cele mai puţine dintre toţi. Am reuşit să ating vârful de formă în turneele potrivite, la momentul potrivit. Asta contează cel mai mult.

Din punct de vedere al turneelor de Grand Slam, cu siguranţă unul din cele mai bune. Mai ales în ultimele luni. Nu am mai pierdut un meci de la Wimbledon. M-am simţit foarte bine pe teren şi am jucat foarte bine. Dar e greu de comparat”, a declarat Novak Djokovic, potrivit tennis365.com.

Novak Djokovic pare de neoprit

Victoria în faţa lui Holger Rune a reprezentat succesul cu numărul 254 a carierei în faţa unor jucători clasaţi în Top 10 ATP, potrivit OptaAce. În ceea ce priveşte ceilalţi jucători calificaţi la ATP Finals, ei au în total 188 astfel de victorii.

Novak Djokovic ocupă locul al doilea al grupei verzi de la Turneul Campionilor, fiind în spatele lui Jannick Sinner, care s-a impus cu 2-0 la seturi în faţa lui Stefanos Tsitsipas. Italianul a câştigat primul meci al ediţiei din 2023 de la Torino cu 6-4, 6-4.

Luni vor avea loc şi primele meciuri ale grupei roşii de la Turneul Campionilor. Primul meci se va disputa între Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, urmând ca a doua confruntare să fie cea dintre Daniil Medvedev şi Andrey Rublev.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și