Închide meniul

Novak Djokovic continuă să scrie istorie! Borna impresionantă a sârbului după victoria cu Holger Rune de la Turneul Campionilor

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 13 noiembrie 2023, 10:22

Novak Djokovic continuă să scrie istorie! Borna impresionantă a sârbului după victoria cu Holger Rune de la Turneul Campionilor

Novak Djokovic continuă să scrie istorie

Novak Djokovic, după victoria cu Holger Rune, în faza grupelor de la Turneul Campionilor 2023 / Profimedia

Novak Djokovic continuă să scrie istorie! Marele campion sârb a debutat cu dreptul la Turneul Campionilor de la Torino, acolo unde l-a învins pe Holger Rune, la capătul unui meci de peste 3 ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a impus cu 7-6(4), 6-7(1), 6-3, după 3 ore şi 6 minute de joc. Acum, „Nole” este sigur de faptul că va încheia anul 2023 pe prima poziţie a clasamentului ATP, urmând să depăşească 400 de săptămâni din postura de lider.

Novak Djokovic continuă să scrie istorie!

Novak Djokovic a avut parte de un meci extrem de echilibrat, aşa cum era de aşteptat, împotriva lui Holger Rune. Experienţa sârbului şi-a spus însă cuvântul, el câştigând în faţa danezului al doilea meci în mai puţin de două săptămâni, după ce l-a învins şi la turneul ATP Masters 1000 de la Paris.

Rune a făcut primul break-ul în setul inaugural, dar sârbul a restabilit echilibrul imediat şi a setul s-a îndreptat către tiebreak, acolo unde Djokovic s-a impus cu 7-4.

Setul al doilea s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, cu Djokovic pierzând pe propriul serviciu şi cu Rune neputând să îşi consolideze avantajul. După ce a ratat o minge de set la 5-4, Rune şi-a luat revanşa la tie-break, acolo unde s-a impus cu un incredibil 7-1.

Reclamă

Setul decisiv a început cu un break al lui Novak Djokovic, dar Rune nu a cedat şi a făcut imediat rebreak-ul. Imediat după acest moment, sârbul a avut nevoie de un moment de exteriorizare. Djokovic a rupt două rachete, fiind huiduit de publicul de la Torino.

Ca de obicei, acest lucru nu l-a deranjat pe sârb, care a fost şi mai motivat. În cele din urmă, el a reuşit ultimul break al partidei, când a dus scorul la 4-2, câştigând în cele din urmă setul decisiv cu 6-3.

La 36 de ani, sârbul reuşeşte pentru a opta oară în cariera sa să încheie anul pe primul loc în clasamentul ATP. Pe locul al doilea în acest top se află Pete Sampras, care a reuşit acest lucru de şase ori, în timp ce Roger Federer, Jimmy Connors şi Rafael Nadal au încheiat anul pe prima poziţie a clasamentului ATP de cinci ori.

Reclamă 4 / 0/3

Novak Djokovic pare de neoprit

Victoria în faţa lui Holger Rune a reprezentat victoria cu numărul 254 a carierei în faţa unor jucători clasaţi în Top 10 ATP, potrivit OptaAce. În ceea ce priveşte ceilalţi jucători calificaţi la ATP Finals, ei au în total 188 astfel de victorii.

Novak Djokovic ocupă locul al doilea al grupei verzi de la Turneul Campionilor, fiind în spatele lui Jannick Sinner, care s-a impus cu 2-0 la seturi în faţa lui Stefanos Tsitsipas. Italianul a câştigat primul meci al ediţiei din 2023 de la Torino cu 6-4, 6-4.

Luni vor avea loc şi primele meciuri ale grupei roşii de la Turneul Campionilor. Primul meci se va disputa între Carlos Alcaraz şi Alexander Zverev, urmând ca a doua confruntare să fie cea dintre Daniil Medvedev şi Andrey Rublev.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și