Închide meniul

Novak Djokovic, plin de motivaţie înainte de Turneul Campionilor! Ce îl face pe sârb să continue

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 11 noiembrie 2023, 22:08

Novak Djokovic, plin de motivaţie înainte de Turneul Campionilor! Ce îl face pe sârb să continue

Novak Djokovic, plin de motivaţie înainte de Turneul Campionilor

Novak Djokovic, în timp ce se antrenează înaintea Turneului Campionilor de la Torino 2023 / Profimedia

Novak Djokovic este plin de motivaţie înainte de Turneul Campionilor! Duminică va începe o nouă ediţie a turneului care aduce la start cei mai buni jucători din lume. Pentru al treilea an la rând, Torino va găzdui Turneul Campionilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acolo se află şi Novak Djokovic, cel care participă pentru a 16-a oară la Turneul Campionilor. De altfel, el a ratat prezenţa doar în 2017. Acum, sârbul a ajuns la Torino din postura de lider mondial şi triplu câştigător de Grand Slam în 2023.

Novak Djokovic, plin de motivaţie înainte de Turneul Campionilor! Ce îl face pe sârb să continue

Chiar dacă are 36 de ani, Novak Djokovic nu dă semne că ar da înapoi. Sârbul continuă să impresioneze şi la această vârstă. În 2023, Nole a câştigat Australian Open, Roland Garros şi US Open, în timp ce la Wimbledon a pierdut în finală.

Înaintea Turneului Campionilor, Novak Djokovic a dezvăluit ce îl motivează şi la această vârstă. După ce a câştigat tot ce se putea câştiga în tenis, sârbul a recunoscut că duelurile cu noua generaţie de jucători îl motivează să practice cel mai bun tenis al său în continuare:

„Nu ştiu în ce generaţie sau grup sunt, dar sunt aici din nou, concurând cu oameni tineri. Este o motivaţie în plus deoarece ştiu că le e foame de victorii şi să scrie istorie. Asta mă inspiră şi mă motivează şi mai mult să joc cel mai bun tenis al meu.

Reclamă

Cei mai buni jucători din lume sunt aici. Fiecare jucător are calităţi grozave şi merită să fie în turneu. Nu sunt meciuri uşoare sau preferinţe pentru grupe. Aici fiecare meci este o finală. Este o onoare să particip din nou la acest turneu”, a declarat Novak Djokovic, citat de puntodebreak.com.

Novak Djokovic, care are 6 titluri la Turneul Campionilor în palmares (2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022), va debuta duminică seară, împotriva danezului Holger Rune. Djokovic îl va întâlni apoi pe Jannik Sinner, după care, în ultimul meci, va juca cu Stefanos Tsitsipas, în grupa roşie. Cealaltă grupă este alcătuită din Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Andrey Rublev şi Alexander Zverev.

Reclamă 4 / 0/3

Premii record la Turneul Campionilor

Nu mai puţin de 15 milioane de dolari vor fi acordate la Turneul Campionilor, competiţie care reuneşte cei mai buni opt sportivi ai anului 2023. Premiile au fost mărite considerabil faţă de anul trecut, atunci când Novak Djokovic a câştigat marele trofeu.

La momentul respectiv, liderul mondial a încasat un cec în valoare de 4.740.300 dolari, pentru că nu a pierdut niciun meci. Anul acesta, dacă va repeta performanţa de anul treuct, va încasa 4.801.500 dolari.

Pentru o singură victorie în grupe, un jucător va încasa suma de 715.000 de dolari, iar pentru simpla participare, fără să câştige vreunul dintre cele trei meciuri din grupe, se va acorda un premiu de 325.000 de dolari.

Cum sunt repartizate premiile la Turneul Campionilor:

Jucător de rezervă: 152.000 dolari
Pentru participare: 325.000 de dolari
Victorie în grupe: 390.000 de dolari
Victorie în semifinale: 1,150,000 dolari
Victorie în finală: 2,201,000 dolari
Câştigă turneul fără înfrângere: 4.801.500 dolari

Totodată, spotivul care va câştiga Turneul Campionilor, fără nicio înfrângere, va acumula şi 1500 de puncte ATP, notează site-ul oficial al competiţiei. Pentru o victorie în grupe, un tenismen va primi 200 de puncte, iar pentru calificarea în finală va fi recompensat cu 500 de puncte.

Spre deosebire de un turneu de Grand Slam, premiile de la Turneul Campionilor sunt mult mai mari. De exemplu, câştigătorul de la US Open a fost răsplătit cu 3 milioane de euro, mult mai puţin faţă de cele 4,5 milioane de euro pe care le încasează câştigătorul Turneului Campionilor.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsa de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
Vezi toate știrile
Citește și