Închide meniul

Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! A încheiat colaborarea cu doi membri ai staff-ului său!

Publicat: 23 august 2024, 18:38

Reclamă
Jannik Sinner face „curăţenie după scandalul lui de dopaj! A încheiat colaborarea cu doi membri ai staff-ului său!

Jannik Sinner face "curăţenie" după scandalul lui de dopaj!

Jannik Sinner, în timpul ediţiei din 2024 a turneului de la Indian Wells / Profimedia Images

Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! Italianul a pus capăt colaborării cu fizioterapeutul şi preparatorul său fizic, după ce rezultatele pozitive ale testelor sale antidoping ar fi fost cauzate de cei doi bărbaţi, relatează Le Figaro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner a decis să se despartă de Giacomo Naldi şi Umberto Ferrara. Corriere dello Sport a confirmat această decizie, la fel şi Corriere della Sera.

Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! A încheiat colaborarea cu doi membri ai staff-ului său!

Substanţa a intrat în organismul meu în urma contaminării de către un membru al echipei mele”, a explicat Sinner. Acesta şi-a aplicat pe mână un spray fără prescripţie medicală conţinând clostebol pentru a-şi trata o rană minoră. Câteva zile mai târziu, antrenorul lui Sinner, Darren Cahill, a dezvăluit identitatea acestei persoane într-un interviu acordat ESPN.

Fizioterapeutul său, Giacomo Naldi, fusese cel care folosise spray-ul fără prescripţie medicală pentru a-şi trata o rană minoră şi care primise produsul de la preparatorul fizic al lui Sinner, Umberto Ferrara.

La începutul acestei săptămâni, tânărul de 23 de ani a fost achitat de un tribunal independent. A fost o decizie care a stârnit controverse. „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a spus Lucas Pouille. „Nu cred că suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a adăugat el. O părere împărtăşită de Nick Kyrgios. „Reguli diferite pentru jucători diferiţi […] Singurul motiv pentru care i se permite să joace este pentru că aduce bani pentru ATP”, a susţinut australianul.

Reclamă
Reclamă

Patrick Mouratoglou, despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep: „Am fost extrem de şocat”

Patrick Mouratoglou a intervenit şi a vorbit despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep. Mouratoglou, care o antrena pe Simona Halep în momentul în care fostul lider WTA a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, consideră că există un dublu standard în ceea ce priveşte felul în care a fost tratate cazurile Simona Halep şi Jannik Sinner.

El a precizat că ar trebui ca regulile să fie la fel pentru toţi şi că ITIA a procedat corect în cazul lui Sinner nedezvăluind de la început ce se întâmpla. În schimb, la Halep totul a fost în văzul lumii.

“Cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru”, a subliniat Mouratoglou într-un mesaj postat pe Linkedin.

Reclamă

Patrick Mouratoglou, despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep

“Când am auzit marţi despre situaţia lui Jannik Sinner, am fost extrem de şocat. După ce a avut de suferit Simona Halep, cum a putut să iasă atât de diferit? Nu am de gând să spun că este vinovat de ceva. Evident că nu. Faptul care trebuie subliniat este că există un dublu standard – că doi jucători aflaţi în aceeaşi situaţie sunt trataţi în mod opus – şi acest lucru este greşit. Regulile ar trebui să se aplice tuturor.

În cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv la o rată mai mare decât cea minimă a substanţei, ITIA a decis să facă totul public. Pentru un alt jucător, a păstrat secretul. De ce? Nu are absolut niciun sens.

Cred că modul în care ITIA a gestionat cazul lui Jannik este cel corect pentru că, până când nu i se dovedeşte vinovăţia sau nevinovăţia, nu cred că ar trebui să fie făcut public. Pentru că, la urma urmei, răul este făcut şi este foarte greu să îţi revii după aceea”, a notat antrenorul.

Patrick Mouratoglou: „O mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal”

“Dacă Jannik nu a făcut nimic, nu ar trebui să fie făcut public. Acest lucru contribuie la o mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal. Fie că este vorba de un bărbat sau de o femeie, cazurile ar trebui să fie tratate la fel. Cred că acesta este un lucru cu care toată lumea este de acord, cu atât mai mult într-o chestiune atât de importantă”, a adăugat el.

Un alt lucru şocant este că au scris că Jannik a făcut apel la un tribunal, iar suspendarea sa a fost în cele din urmă ridicată datorită faptului că acel „tribunal” a decis în favoarea sa, subliniază Mouratoglou.

“Ei bine, NU este un tribunal. Practic, este doar o companie privată angajată de ITIA. Adevăratul tribunal este TAS, cel la care a mers Simona Halep, cel care a constatat că nu era vinovată după o anchetă reală şi un schimb real de opinii.

Ceea ce au numit ei tribunal aici este, practic, doar ei şi ei înşişi, făcând testul, luând decizii cu privire la jucător (suspendare sau nu) şi apoi concluzionând cu piesele pe care le au ei. În final, practic l-au suspendat şi i-au ridicat suspendarea la câteva zile distanţă.

Simona a fost suspendată provizoriu, i s-a refuzat apelul luni de zile, apoi suspendată din nou, iar în final a putut merge la TAS pentru a fi declarată nevinovată. Totul în public încă de la început.

În general, cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru într-un mod semnificativ, dar dăunează şi jucătorilor profesionişti de tenis care au fost victimele acestui tratament incorect”, a menţionat antrenorul.

Reclamă

Se va califica FCSB în grupele Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:45

VIDEOFlorinel Coman, dublă de senzaţie pentru Al-Gharafa. „Mbappe” a fost letal în atac şi decisiv pentru echipa sa

20:38

EXCLUSIVMotivul real pentru care Edi Iordănescu nu a mai continuat la naționala României

20:26

VideoRomânia a prins gustul turneelor finale, iar Marius Niculae anunţă că pretenţiile fanilor au crescut: „Vor şi la o Cupă Mondială”

20:14

Arbitrul controversat de la meciul România – Olanda de la EURO 2024 a fost delegat la partida FCSB – LASK Linz!

20:10

Poli Iaşi – Rapid, LIVE TEXT, 22:00! Marius Şumudică debutează în noul mandat pe banca giuleştenilor! Săpunaru, titular. Echipele

19:11

CSM Bucureşti a câştigat pentru a şasea oară Supercupa României, după o finală dramatică cu Gloria Bistriţa

1 VIDEOGeorge Russell, cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Ţărilor de Jos, live în AntenaPLAY 2 LASK Linz – FCSB 1-1. Campioana României, neînvinsă în turul play-off-ului Europa League! David Miculescu a marcat 3 A luat maşina primită cadou de la Ion Ţiriac şi a avut o mare surpriză la Adjud, când a încărcat-o. Decizia luată pe loc 4 A trișat Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Jamie Carragher ştie de ce nu joacă Radu Drăguşin la Tottenham! Problema numărul 1 a echipei lui Ange Postecoglou 6 Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid! Presa din Italia a făcut anunţul: „E un singur obstacol”
Citește și