Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! Italianul a pus capăt colaborării cu fizioterapeutul şi preparatorul său fizic, după ce rezultatele pozitive ale testelor sale antidoping ar fi fost cauzate de cei doi bărbaţi, relatează Le Figaro.
Sinner a decis să se despartă de Giacomo Naldi şi Umberto Ferrara. Corriere dello Sport a confirmat această decizie, la fel şi Corriere della Sera.
Jannik Sinner face „curăţenie” după scandalul lui de dopaj! A încheiat colaborarea cu doi membri ai staff-ului său!
„Substanţa a intrat în organismul meu în urma contaminării de către un membru al echipei mele”, a explicat Sinner. Acesta şi-a aplicat pe mână un spray fără prescripţie medicală conţinând clostebol pentru a-şi trata o rană minoră. Câteva zile mai târziu, antrenorul lui Sinner, Darren Cahill, a dezvăluit identitatea acestei persoane într-un interviu acordat ESPN.
Fizioterapeutul său, Giacomo Naldi, fusese cel care folosise spray-ul fără prescripţie medicală pentru a-şi trata o rană minoră şi care primise produsul de la preparatorul fizic al lui Sinner, Umberto Ferrara.
La începutul acestei săptămâni, tânărul de 23 de ani a fost achitat de un tribunal independent. A fost o decizie care a stârnit controverse. „Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a spus Lucas Pouille. „Nu cred că suntem cu toţii în aceeaşi barcă”, a adăugat el. O părere împărtăşită de Nick Kyrgios. „Reguli diferite pentru jucători diferiţi […] Singurul motiv pentru care i se permite să joace este pentru că aduce bani pentru ATP”, a susţinut australianul.
Patrick Mouratoglou, despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep: „Am fost extrem de şocat”
Patrick Mouratoglou a intervenit şi a vorbit despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep. Mouratoglou, care o antrena pe Simona Halep în momentul în care fostul lider WTA a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, consideră că există un dublu standard în ceea ce priveşte felul în care a fost tratate cazurile Simona Halep şi Jannik Sinner.
El a precizat că ar trebui ca regulile să fie la fel pentru toţi şi că ITIA a procedat corect în cazul lui Sinner nedezvăluind de la început ce se întâmpla. În schimb, la Halep totul a fost în văzul lumii.
“Cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru”, a subliniat Mouratoglou într-un mesaj postat pe Linkedin.
Patrick Mouratoglou, despre diferenţa dintre cazurile Sinner şi Halep
“Când am auzit marţi despre situaţia lui Jannik Sinner, am fost extrem de şocat. După ce a avut de suferit Simona Halep, cum a putut să iasă atât de diferit? Nu am de gând să spun că este vinovat de ceva. Evident că nu. Faptul care trebuie subliniat este că există un dublu standard – că doi jucători aflaţi în aceeaşi situaţie sunt trataţi în mod opus – şi acest lucru este greşit. Regulile ar trebui să se aplice tuturor.
În cazul unui sportiv care a fost testat pozitiv la o rată mai mare decât cea minimă a substanţei, ITIA a decis să facă totul public. Pentru un alt jucător, a păstrat secretul. De ce? Nu are absolut niciun sens.
Cred că modul în care ITIA a gestionat cazul lui Jannik este cel corect pentru că, până când nu i se dovedeşte vinovăţia sau nevinovăţia, nu cred că ar trebui să fie făcut public. Pentru că, la urma urmei, răul este făcut şi este foarte greu să îţi revii după aceea”, a notat antrenorul.
Patrick Mouratoglou: „O mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal”
“Dacă Jannik nu a făcut nimic, nu ar trebui să fie făcut public. Acest lucru contribuie la o mare lipsă de transparenţă şi de tratament egal. Fie că este vorba de un bărbat sau de o femeie, cazurile ar trebui să fie tratate la fel. Cred că acesta este un lucru cu care toată lumea este de acord, cu atât mai mult într-o chestiune atât de importantă”, a adăugat el.
Un alt lucru şocant este că au scris că Jannik a făcut apel la un tribunal, iar suspendarea sa a fost în cele din urmă ridicată datorită faptului că acel „tribunal” a decis în favoarea sa, subliniază Mouratoglou.
“Ei bine, NU este un tribunal. Practic, este doar o companie privată angajată de ITIA. Adevăratul tribunal este TAS, cel la care a mers Simona Halep, cel care a constatat că nu era vinovată după o anchetă reală şi un schimb real de opinii.
Ceea ce au numit ei tribunal aici este, practic, doar ei şi ei înşişi, făcând testul, luând decizii cu privire la jucător (suspendare sau nu) şi apoi concluzionând cu piesele pe care le au ei. În final, practic l-au suspendat şi i-au ridicat suspendarea la câteva zile distanţă.
Simona a fost suspendată provizoriu, i s-a refuzat apelul luni de zile, apoi suspendată din nou, iar în final a putut merge la TAS pentru a fi declarată nevinovată. Totul în public încă de la început.
În general, cazul subliniază marea lipsă de transparenţă din tenis şi cred că dăunează sportului nostru într-un mod semnificativ, dar dăunează şi jucătorilor profesionişti de tenis care au fost victimele acestui tratament incorect”, a menţionat antrenorul.
- Reacţia lui Toni Nadal, după ceremonia de retragere a nepotului său: „Nu a fost la înălţimea aşteptărilor”
- Jasmine Paolini, victorie în faţa Slovaciei în finala Billie Jean King Cup. Italia nu mai câştigase titlul de mai bine de 10 ani
- Germania a învins-o pe Canada în Cupa Davis! Se va duela în semifinală cu Ţările de Jos