Închide meniul

Simona Halep – Petra Martic 6-1, 6-1 | ”Simo”, prestație fabuloasă! Campioana noastră a câștigat nouă game-uri consecutive și s-a calificat în semifinalele Indian Wells

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 17 martie 2022, 2:25

Simona Halep – Petra Martic 6-1, 6-1 | ”Simo”, prestație fabuloasă! Campioana noastră a câștigat nouă game-uri consecutive și s-a calificat în semifinalele Indian Wells

Simona Halep - Iga Swiatek

Getty Images

Simona Halep – Petra Martic 6-1, 6-1

Petra Martic, sportivă de 31 de ani şi 1,81 metri înălţime, a fost de nerecunoscut în meciul de pe arena centrală a Indian Wells Tennis Garden. În ciuda înălţimii ei, croata este mai degrabă o jucătoare tehnică decât una puternică, deşi poate pune multă forţă în loviturile sale. Însă evoluţia ei se bazează în special pe o variaţie foarte mare a loviturilor, însoţită de accelerări ale jocului, cu care poate poate pune probleme oricărei adversare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La meciul cu Halep, Martic a intrat pe teren cu un bandaj mare la coapsa dreaptă şi probabil o accidentare ar putea fi explicaţia jocului slab făcut. Ea a pierdut serii de 14-15 mingi la rând, a reuşit numai opt puncte în setul I şi puţine au fost momentele în care şi-a arătat valoarea.

De partea cealaltă, Halep a cules cu sârguinţă toate cadourile primite, dar a şi punctat spectaculos, punând şi ea multă variaţie în joc. Sportiva română a servit foarte bine, a căutat să o mişte cât mai mult pe longilina ei adversară pentru a nu-i da şansa de a-şi plasa suprinzătoarele ei lovituri, a pasat-o ori de câte ori a vrut să atace la fileu şi a dominat clar tot jocul.

Setul I a fost unul scurt, 6-1, în 24 de minute şi în care Martic a luat primul ghem, pe propriul serviciu, şi le-a pierdut pe următoarele nouă.

La 2-0 în setul secund, după un break în ghemul al doilea, Halep a avut primele probleme la serviciu, fiind nevoită să salveze două mingi de rebreak. Ea a reuşit şi a dus scorul la 3-0, înainte ca jucătoarea croată să mai pună un ghem pe tabelă, tot cu serviciul. Fostul lider WTA a continut acumuleze ghemuri în contul ei şi s-a distanţat la 5-1. Cu serviciul, românca a irosit un 40-15, dar a încheiat partida la a treia minge de meci, scor 6-1, după 53 de minute de joc.

Reclamă

Halep va evolua în faza următoare cu poloneza Iga Swiatek, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, sau cu americanca Madison Keys, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 343.985 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

După succesul de joi, Halep ocupă locul 19 în clasamentul WTA live.

Reclamă 4 / 0/3

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în turul al treilea, de Aliaksandra Sasnovici din Belarus. Românca a câştigat turneul din deşertul californian în 2015 şi a mai fost semifinalistă în 2014 şi 2018.

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 6-1. Simona s-a calificat în semifinalele de la Indian Wells!

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 5-1. Campioana noastră a câștigat un nou game la zero.

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 4-1. Simona e tot mai aproape de câștigarea meciului!

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 3-1. Sportiva din Croația întrerupe seria Simonei și reușește primul game.

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 3-0. ”Simo” continuă seria uluitoare de 9 game-uri consecutive.

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 2-0. Sportiva din Croația nu are replică în fața Simonei.

Reclamă

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1, 1-0. Simona a început în forță și setul secund.

Update: A început setul secund!

Update: Simona Halep – Petra Martic 6-1. Simona a câștigat primul set după doar 24 de minute!

Update: Simona Halep – Petra Martic 5-1. Campioana noastră este de neoprit!

Update: Simona Halep – Petra Martic 4-1. Sportiva din Croația comite, din nou, o dublă greșeală, iar Simona câștigă un nou game.

Update: Simona Halep – Petra Martic 3-1. Simona se descurcă excelent și reușește un game la zero.

Update: Simona Halep – Petra Martic 2-1. Sportiva croată a comis o dublă greșeală, iar Halep reușește break-ul.

Update: Simona Halep – Petra Martic 1-1. ”Simo” restabilește egalitatea.

Update: Simona Halep – Petra Martic 0-1. Sportiva din Croația își adjudecă primul game.

Update: A început meciul!

Update: Cele două jucătoare au ieșit pe teren și se încălzesc.

Simona Halep – Petra Martic. Aceasta este cea de-a patra întâlnire directă dintre cele două. Simona conduce cu 2-1 la acest capitol. S-a impus la Guangzhou, în 2015, cu 6-4, 6-2, şi la Indian Wells, în 2018, cu 6-4, 5-6, 6-3. Croata a bătut-o pe Simo la Copenhaga, în 2011, cu 6-3, 5-7, 7-5, atunci când însă Simona nu scosese capul în tenisul mare.

LIVE TEXT Simona Halep – Petra Martic | Declaraţiile Simonei

Simo e conștientă că o așteaptă încă o bătălie, la noapte (00.00).

”Am jucat ultima oară aici. Mă aștept la o bătălie dificilă. E întotdeauna greu să joci împotriva ei. Mă voi uita la meciul acela și voi fi pregătită. Acum, vreau doar să mă bucur de meciul de azi și să mă relaxez. Mai e mult până la meci”, a spus Simona, la conferința de presă.

Simona Halep, despre duelul cu Sorana Cîrstea: Era ceva nou, nu știam la ce să mă aștept

Simona Halep a învins-o fără drept de apel pe Sorana Cîrstea, în optimi. A fost a patra întâlnire dintre cele două și scorul a devenit acum egal. Totuși, precedentul meci dintre cele două rivale se disputase în 2010, în calificările de la Cincinnati.

”Fiecare jucătoare e un pic stresată când joacă împotriva unei jucătoare din aceeași țară. Dar m-am obișnuit, am jucat de atâtea ori împotriva româncelor. Împotriva ei nu jucasem în ultimii 12 ani. Era ceva nou, nu știam la ce să mă aștept. Ne-am antrenat doar de puține ori de-a lungul anilor și a fost cu adevărat ceva nou.

Simt că am jucat perfect în primul set, am știut ce am de făcut. Setul doi a fost mai greu, am început să ratez și ea a jucat un pic mai bine. Mă bucur că am reușit să termin în două seturi. Sunt fericită că îmi găsesc ritmul, plăcerea de joc. Lupt pentru fiecare punct”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep – Petra Martic | Cum arată clasamentul WTA după ce Simona Halep a învins-o pe Sorana Cîrstea

Simona Halep a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-1, 6-4, şi a câştigat duelul 100% românesc din optimile de la Indian Wells. După această partidă, Simo e sigură că rămâne cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA.

Simona Halep și Sorana Cîrstea erau despărțite doar de 57 de puncte în clasamentul WTA înaintea confruntării din sferturile Indian Wells. Cele două știau că cea care câștigă meciul va fi cea mai bine clasată româncă din ierarhia mondială.

Halep a ajuns la 2047 de puncte grație victoriei, în timp ce Sorana a rămas cu 1865 de puncte. În clasamentul WTA LIVE, Simo ocupă locul 22, în timp ce Sorana a căzut pe 26.

Simona Halep, bilanţ uluitor după victoria cu Sorana Cîrstea

În urma acestui succes, aceasta a ajuns la a 18-a victorie la rând în faţa unei sportive din România. În 2010, Sorana Cîrstea o învingea pe Simona Halep, în calificările de la Cincinnati şi trecea la conducere la directe, 2-1.

Cel mai des a întâlnit-o în ultima perioadă pe Elena Ruse, pe care a bătut-o de trei ori, fără să piardă niciun set, la Cluj Napoca 2021, Melbourne Summer Set 1 2022 şi Dubai 2022.

O altă jucătoare din România care a făcut cunoştinţă cu forţa Simonei este Irina Begu. Simo o conduce cu 8-0 la directe, şi a pierdut un singur set, 0-6, la Madrid 2016.

Simona Halep – Petra Martic, duelul din sferturile de finală de la Indian Wells, se va disputa de la ora 00.00, în format LIVE TEXT pe www.as.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și