Închide meniul

Sorana Cîrstea a urcat în clasamentul WTA după sfertul de finală atins la US Open. Ce poziţie ocupă acum

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 18 septembrie 2023, 10:40

Sorana Cîrstea a urcat în clasamentul WTA după sfertul de finală atins la US Open. Ce poziţie ocupă acum

Ce loc ocupă Sorana Cîrstea în clasamentul WTA.

Profimedia Images

Sorana Cîrstea este jucătoarea din România cel mai bine clasată în ierarhia WTA. Cîrstea se află acum pe locul 25 WTA, după ce a ajuns până în sferturi la US Open. Sorana Cîrstea se afla anterior pe locul 26 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În clasamentul WTA dat publicităţii luni, Irina Begu a coborât 12 locuri şi este pe 61, cu 948 puncte.

Sorana Cîrstea a urcat în clasamentul WTA după sfertul de finală atins la US Open

Şi Ana Bogdan este în coborâre, fiind pe locul 71 (coborâre de 9 locuri), cu 847 puncte, relatează news.ro. După ce a coborât 9 locuri, Jaqueline Cristian a ieşit din Top 100 şi este pe 107, cu 657 puncte. Miriam Bulgaru, în schimb, a urcat 18 locuri, fiind pe 183, cu 407 puncte.

În Top 200 se mai află Gabriela Ruse, pe 185 (coborâre 7 locuri), cu 399 puncte, şi Irina Bara, pe locul 184 (coborâre 4 locuri), cu 389 puncte.

Suspendată patru ani pentru dopaj, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA.

Reclamă

Lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9266 puncte, urmată de Iga Swiatek, care are 8195 puncte.

Pe locul trei se află Coco Gauff, cu 6165 puncte.

Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj!

Simona Halep a fost suspendată 4 ani în scandalul de dopaj! Veste teribilă primită de fostul lider mondial, la un an după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat.

Reclamă 4 / 0/3

Halep era suspendată din luna octombrie a anului trecut şi a primit o suspendare teribilă. Mai are o cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În cazul în care nu îşi va dovedi nevinovăţia la TAS, Simona ar putea reveni pe teren abia pe 6 octombrie 2026.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) poate confirma că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea română de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului antidoping în tenis (TADP). 

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale TADP. Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției. Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.   

Tribunalul independent, înființat de Sport Resolutions, s-a reunit la 28 și 29 iunie 2023 la Londra și a audiat martori experți științifici în numele lui Halep și al ITIA, jucătoarea depunând, de asemenea, mărturii direct în fața comisiei în cadrul procedurilor. 

„Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia ar fi luat un supliment contaminat”

La 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a constatat că jucătoarea a comis încălcări intenționate ale regulilor antidoping în temeiul articolului 2 din TADP: Prezența și utilizarea roxadustatului, așa cum s-a evidențiat în proba de urină a lui Halep recoltată la 29 august 2022 la US Open. Utilizarea unei substanțe sau a unei metode interzise în cursul anului 2022, pe baza recoltării și analizei a 51 de probe de sânge furnizate de jucătoare în cadrul programului ABP.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep potrivit căruia ar fi luat un supliment contaminat, dar a stabilit că volumul ingerat de jucătoare nu ar fi putut duce la concentrația de roxadustat găsită în proba pozitivă.  Acuzația ABP a fost, de asemenea, menținută, tribunalul declarând că nu are niciun motiv să se îndoiască de „opinia puternică” unanimă la care a ajuns fiecare dintre cei trei experți independenți ai Unității de gestionare a pașapoartelor sportivilor (APMU), potrivit căreia „dopajul probabil” a fost explicația pentru neregulile din profilul lui Halep. 

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026. Cazul rămâne subiectul unui apel, se arăta în comunicatul ITIA.

Reclamă

Sorana Cîrstea, mesaj de susţinere pentru Simona Halep: „Nu este normal! Nu vreau să mă pun în postura ei!”

Sorana Cîrstea a transmis un mesaj de susţinere pentru Simona Halep înainte ca fostul lider mondial să primească decizia de suspendare pentru 4 ani. La revenirea în ţară de la US Open, Cîrstea a declarat faptul că situaţia pe care Halep a traversat-o timp de 1 an nu a fost una deloc normală.

Simona Halep a fost audiată la finalul lunii iunie, iar de atunci a fost în aşteptarea verdictului în procesul de dopaj. În cele din urmă, verdictul a venit, fiind o suspendare de 4 ani pentru Halep dn competiţii. După ce US Open 2023 s-a încheiat, „Simo” a fost ştearsă din clasamentul WTA, în timp ce Sorana Cîrstea şi-a consolidat poziţia de „prima rachetă” a României, graţie sfertului bifat la Flushing Meadows.

Sorana Cîrstea a declarat că nu a fost obiectivul ei să devină cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România. Aceasta a mărturisit că acest fapt s-a produs printr-o conjunctură, după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj.

Sorana Cîrstea: „Nu e normal să dureze atât de mult să fii judecat”

Cîrstea s-a declarat revoltată de situaţia traversată de Simona Halep şi a tras un semnal de alarmă cu privire la acest fapt. Numărul 25 WTA a spus că nu a fost normal ceea ce i s-a întâmplat lui Halep.

„Nu a fost niciodată un obiectiv și mai ales conjunctura în care s-a întâmplat lucrul ăsta nu este una plăcută. Simona nu poate juca. Nu m-am gândit niciodată să fiu prima româncă, mai ales că noi jucăm internațional. Nu a fost un obiectiv, dar mă bucur să pot ajuta tenisul românesc chiar dacă printr-un rezultat frumos. (…)

Tot ce se întâmplă nu este un lucru normal, altfel Simona ar fi fost aici. Nimeni nu vede normal această amânare și nimeni nu poate să înțeleagă ce se întâmplă cu cazul ei. Este normal, suntem împreună în acest sport. Nu e normal să dureze atât de mult să fii judecat și să ți se dea o decizie. E extrem de grea această așteptare, nici nu vreau să mă pun în postura ei. Sper din suflet să rezolve curând”, a declarat Sorana Cîrstea, la revenirea în ţară de la US Open 2023.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și