Închide meniul

EURO 2020 | Val de reacţii după, după ce UEFA a refuzat să permită iluminarea stadionului din Munchen în culorile curcubeului: „Regret această decizie!” Mesajul postat de Juventus

Antena Sport Publicat: 22 iunie 2021, 23:27

Reclamă
EURO 2020 | Val de reacţii după, după ce UEFA a refuzat să permită iluminarea stadionului din Munchen în culorile curcubeului: „Regret această decizie! Mesajul postat de Juventus

DPA Images / Jamie Gardner via Hepta

UEFA, decizie radicală

UEFA nu permite iluminarea stadionului din Munchen în culorile curucubeului. Această decizie a provocat un val de reacţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat, marţi, că „regretă” refuzul UEFA de a permite ca stadionul din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, la meciul Germania-Ungaria de miercuri, din cadrul Grupei B a EURO 2020.

Regret această decizie, cred că ar fi fost un simbol foarte puternic. Este dincolo de un mesaj politic, este un mesaj de valori profunde„, a declarat el, pentru AFP, la sosirea la o întâlnire cu omologii săi europeni, organizată în Luxemburg, scrie news.ro.

El şi-a exprimat foarte puternica îngrijorare a Franţei cu privire la legea adoptată recent în Ungaria, care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor.

Această lege „creează în mod clar discriminare faţă de o orientare sexuală, faţă de homosexualitate, pe care o asimilează unei forme de ameninţare sau propagandă, nu se poate accepta acest discurs, nu se poate accepta această încălcare a valorilor”, a continuat secretarul de stat, indicând că Franţa împărtăşeşte aceste îngrijorări cu Benelux şi Germania.

Reclamă

UEFA a refuzat, marţi, cererea oraşului München de a-şi ilumina stadionul în culorile curcubeului, explicând că este o „organizaţie neutră din punct de vedere politic”. Cu toate acestea, forul european a propus date alternative pentru o astfel de iluminare.

UEFA nu permite iluminarea stadionului din Munchen în culorile curucubeului. Mesajul postat de Juventus

Şi cei de la Juventus au avut o reacţie după refuzul celor de la UEFA. Clubul italian şi-a colorat logo-ul în culorile curcubeului. „Toată lumea iubeşte fotbalul”, a fost mesajul care însoţit fotografia.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată 15:35 VIDEORomânia – Coreea de Sud 3-2! O nouă VICTORIE URIAŞĂ pentru „tricolori”, la CM de hochei, live în AntenaPLAY 15:12 Adevăratul motiv pentru care Dan Petrescu a acceptat să îşi încheie brusc vacanţa şi să semneze cu CFR Cluj: „Nu puteam refuza!” Vezi toate știrile
Citește și