Închide meniul

Euro 2020 | Un bărbat a fost arestat pentru atacurile rasiste asupra lui Rashford, Sancho şi Saka. „Investigaţia continuă!”

Publicat: 14 iulie 2021, 15:59

Reclamă
Euro 2020 | Un bărbat a fost arestat pentru atacurile rasiste asupra lui Rashford, Sancho şi Saka. „Investigaţia continuă!

Saka, printre jucătorii care au fost ţinta atacurilor rasiste după finala Euro 2020

Profimedia

Cei trei fotbalişti de culoare au ratat la loviturile de departajare în finala Euro 2020, pierdută de Anglia în faţa Italiei. Ei au fost jigniţi pe reţelele sociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un bărbat a fost arestat pentru atacurile rasiste asupra lui Rashford, Sancho şi Saka

În această dimineaţă, un bărbat în vârstă de 37 de ani s-a predat autorităţilor la secţia din Cheadle Health, scrie Manchester Evening News. El a fost arestat.

„Avem un bărbat în custodie, iar investigaţia continuă. Orice abuz rasist, fie că este online sau nu, este inacceptabil”, a declarat inspectorul Matt Gregory.

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) s-a declarat „consternată” şi „dezgustată” de comentariile rasiste postate pe reţelele de socializare împotriva lui Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka

„Subliniem cu claritate că oricine se află în spatele unui comportament atât de dezgustător nu este binevenit să urmărească echipa. Vom face tot ce putem pentru a-i sprijini pe jucătorii afectaţi, în timp ce solicităm pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil.

Reclamă
Reclamă 4

Vom continua să facem tot ce putem pentru a elimina discriminarea din fotbal, dar implorăm guvernul să acţioneze rapid şi să adopte legislaţia corespunzătoare, astfel încât acest abuz să aibă consecinţe reale. Companiile de social media trebuie să intensifice, să-şi asume răspunderea şi să acţioneze pentru a interzice agresorii de pe platformele lor, să adune dovezi care pot duce la urmărire penală şi să sprijine eliberarea platformelor lor de acest tip de abuz abject„, a precizat FA, într-un comunicat, potrivit BBC.

Şi Prinţul William, care a fost prezent la meci, a luat atitudine.

„Mi-e silă de abuzurile rasiste îndreptate către jucătorii Angliei după meciul de aseară. Este total inacceptabil ca jucătorii să fie nevoiți să suporte acest comportament abominabil. Trebuie ca totul să se oprească acum, iar cei implicați ar trebui trași la răspundere”, a fost mesajul postat de Prințul William pe Twitter.

Reclamă

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:25

Victor Becali, despre oferta de prelungire pentru Edi Iordănescu: „Jignitoare”! Ce a spus de Hagi la naţională: „E visul lui”

17:13

Programul etapei din Porsche Supercup din Belgia! Antrenamentele, calificările şi cursa sunt exclusiv în AntenaPLAY

16:50

LIVE VIDEOCalficările etapei de Formula 2 din Belgia sunt ACUM, în AntenaPLAY

16:46

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 iulie

16:40

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, LIVE TEXT (20:30)! România, reprezentată de 107 sportivi la Paris

16:24

„Îngrozitor de mult!” Reacţie categorică despre viitorul lui Ianis Hagi la Rangers! Ce se întâmplă cu internaţionalul român

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Belgiei, LIVE în AntenaPLAY 3 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 4 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 5 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus”
Citește și