Închide meniul
VIDEO & FOTO

Sărbătoare pe străzile din Roma după ce Squadra Azzurra a câştigat EURO 2020. Starurile lui Mancini, primite de preşedintele Italiei. I-au dedicat victoria lui Davide Astori

Iulian Focșăneanu Publicat: 12 iulie 2021, 21:39

Sărbătoare pe străzile din Roma după ce Squadra Azzurra a câştigat EURO 2020

Sărbătoare pe străzile din Roma după ce Squadra Azzurra a câştigat EURO 2020

Profimediaimages

  • Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d)
  • Campionii Europei, primiţi de preşedintele Italiei

Căpitanul Squadrei Azzurra, Giorgio Chiellini, i-a dedicat victoria lui Davide Astori, fostul internaţional care a murit în 2018, anunţă news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sărbătoare pe străzile din Roma după ce Squadra Azzurra a câştigat EURO 2020

Vrem să dedicăm victoria preşedintelui Mattarella, tuturor italienilor şi lui Davide Astori. Davide este mereu în gândurile noastre. Acest trofeu este o victorie a grupului, a celor care au ştiut să pună binele colectiv înaintea celui individual. Nu suntem aici pentru că am marcat un penalti mai mult, ci pentru că am crezut în valorile prieteniei„, a declarat Chiellini.

Reclamă

Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a murit, la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018. El a decedat într-o cameră de hotel din Udine, unde formaţia lui urma să joace un meci de campionat.

Astori a murit în urma unei aritmii ventriculare maligne, cauzată de o boală cardiacă gravă, care nu a fost diagnosticată niciodată. Moartea sa a generat o mare emoţie în Italia, ţară ale cărei culori le-a apărat în echipa naţională.

Reclamă

După întâlnirea cu Mattarella, jucătorii italieni au fost primiţi şi de premierul Mario Draghi.

Italia – Anglia 1-1 (3-2. d.l.d) | Squadra Azzurra a câştigat EURO 2020

Squadra Azzurra este noua regină a Europei după un meci de infarct pe Wembley. A câştigat, la lovituri de departajare, primul titlu european după o pauză de 53 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

Luke Shaw a deschis scorul în minutul 2, cu cel mai rapid gol din istoria Campionatului European. Bucuria englezilor a fost întreruptă de Leonardo Bonucci. Fundaşul Squadrei Azzurra a marcat şi a redus la tăcere stadionul Wembley. S-a intrat în prelungiri, dar nimeni nu a mai marcat şi totul s-a decis la lovituri de departajare.

În vârstă de 22 de ani, Gianluigi Donnarumma a fost magistral. Portarul lui Roberto Mancini a avut noroc la şutul lui Rashford şi a scos execuţiile lui Jadon Sancho şi Saka. Italia a devenit astfel noua regină a Europei!

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia Vezi toate știrile
Pe același subiect
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul "Crăciun Bun!"
Echipa naţională • 26 mart., 8:04
Florin Răducioiu le-a răspuns celor care l-au făcut praf şi l-au acuzat că a uitat limba română după celebrul „Crăciun Bun!”
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m
Alte sporturi • 24 feb., 16:01
Cătălin Tecuceanu, românul care a bătut recordul Italiei vechi de 31 de ani, la 800 m, la World Athletics Indoor Tour Madrid 2024
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită - Coreea de Sud
AntenaPLAY • 30 ian., 23:31
Roberto Mancini şi-a cerut scuze pentru gestul din timpul meciului Arabia Saudită – Coreea de Sud! Explicaţia selecţionerului
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită - Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Cupa Asiei • 16 ian., 22:02
Fază ireală la Cupa Asiei 2023! Arbitrul de la Arabia Saudită – Oman 2-1 s-a făcut de râs. A oprit jocul pentru a valida un gol
Campioana care încearcă să deturneze transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham
Serie A • 18 dec., 16:53
Giorgio Chiellini, cuvinte uriaşe despre Radu Drăguşin. Anunţ despre o posibilă revenire a românului la Juventus