Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău!” Ce a spus despre momentul în care sportiva l-a sfidat

Publicat: 29 iulie 2021, 9:53

Reclamă
Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău! Ce a spus despre momentul în care sportiva l-a sfidat

Ana Maria Popescu a primit scuze din partea ministrului Eduard Novak

Profimedia

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR.

La sosirea în ţară, marţi, Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului, Eduard Novak, după schimbul de replici de la distanţă pe care l-a avut cu acesta.

Novak afirmase că „şi dacă bugetul Federaţiei de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige aurul”. După momentul în care a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak, Ana Maria Popescu a avut un discurs dur la aeroportul Henri Coandă.

„Domnule ministru, am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, pentru că nu au fost alții de calitate. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo, sper să veniți cu aurul. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă”, a spus sportiva în vârstă de 36 de ani.

Reclamă

Premierul Florin Cîţu l-a criticat pe Eduard Novak

Premierul Florin Cîţu a intervenit şi el în conflictul dintre Ana Maria Popescu şi Eduard Novak.

„Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (…) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri”, a transmis premierul României.

Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă de la JO 2020. Ea a fost învinsă dramatic în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, cu „tuşa de aur”.

Reclamă 4 / 0/3

“Am făcut o singură greşeală, pe care nu o regret. Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el”, a declarat Ana Maria Popescu intr-un mesaj video transmis în exclusivitate pentru AntenaSport.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și