Închide meniul

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău!” Ce a spus despre momentul în care sportiva l-a sfidat

Publicat: 29 iulie 2021, 9:53

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak: „Îmi pare foarte, foarte, foarte rău! Ce a spus despre momentul în care sportiva l-a sfidat

Ana Maria Popescu a primit scuze din partea ministrului Eduard Novak

Profimedia

  • Ana Maria Popescu, argint la JO 2020
  • Sportiva, în conflict cu Eduard Novak

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu a primit scuze din partea lui Eduard Novak

Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR.

La sosirea în ţară, marţi, Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului, Eduard Novak, după schimbul de replici de la distanţă pe care l-a avut cu acesta.

Reclamă

Novak afirmase că „şi dacă bugetul Federaţiei de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige aurul”. După momentul în care a refuzat să dea mâna cu Eduard Novak, Ana Maria Popescu a avut un discurs dur la aeroportul Henri Coandă.

„Domnule ministru, am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, pentru că nu au fost alții de calitate. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo, sper să veniți cu aurul. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă”, a spus sportiva în vârstă de 36 de ani.

Reclamă

Premierul Florin Cîţu l-a criticat pe Eduard Novak

Premierul Florin Cîţu a intervenit şi el în conflictul dintre Ana Maria Popescu şi Eduard Novak.

„Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (…) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri”, a transmis premierul României.

Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă de la JO 2020. Ea a fost învinsă dramatic în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, cu „tuşa de aur”.

Reclamă 4 / 0/3

“Am făcut o singură greşeală, pe care nu o regret. Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el”, a declarat Ana Maria Popescu intr-un mesaj video transmis în exclusivitate pentru AntenaSport.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:00 UPDATEAl Ain – Al Hilal a fost AMÂNAT din cauza condiţiilor meteo. Meciul s-ar putea disputa miercuri 14:20 EXCLUSIVJuan Bauza, aproape de transferul la FCSB! Lovitură de proporţii pregătită de Gigi Becali 14:05 Barcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid, 22:00, LIVE TEXT! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 13:43 Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB! Propunere directă pentru Gigi Becali: „Este excepţional! 13:20 VIDEOElizabeta Samara – Sabine Winter 1-3 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Adina Diaconu a pierdut partida cu Manika Batra 12:30 Famalicao – Sporting Lisabona LIVE VIDEO, 22:15, live în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 12:15 „Un conducător serios nu face aşa ceva!” Dumitru Dragomir, avertisment pentru Dan Şucu. Ce îi cere să facă cu Cristiano Bergodi 11:17 Câţi bani cere Cristiano Bergodi pentru a pleca de la Rapid. Dan Şucu şi Victor Angelescu l-au băgat în şedinţă de urgenţă! 11:14 Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1: „N-are niciun sens să insistăm!” 10:52 SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team”: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Alte sporturi • 13 iun., 23:29
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: "Să îşi schimbe atitudinea!"
Liga 1 • 7 apr., 8:24
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: „Să îşi schimbe atitudinea!”. Cere ca FCSB să fie lăsată să joace în Ghencea!
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Handbal • 2 mart., 17:58
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Trebuie să fie respectată!”
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici
Extra • 20 feb., 13:13
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici. De ce nu au mai fost recompensaţi la fel şi alţi sportivi