Închide meniul
VIDEO

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu l-a sfidat pe Eduard Novak. Vicecampioana olimpică l-a lăsat pe ministru cu mâna întinsă

Publicat: 28 iulie 2021, 8:12

Jocurile Olimpice 2020 | Ana Maria Popescu l-a sfidat pe Eduard Novak. Vicecampioana olimpică l-a lăsat pe ministru cu mâna întinsă

Ana Maria Popescu l-a lăsat pe Eduard Novak cu mâna întinsă

Facebook Eduard Novak

  • Ana Maria Popescu nu l-a iertat pe Novak
  • Gestul cu care l-a sfidat pe revenirea în țară

Ana Maria Popescu a revenit din Japonia cu medalia de argint cucerită la vârsta de 36 de ani, după ce a trecut peste o accidentare gravă. Înaintea discursului ținut la aeroportul Henri Coandă, ea l-a sfidat pe ministrul Novak, cel care afirmase că „şi dacă bugetul Federaţiei de Scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige aurul”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe Duard Novak

În momentul in care acesta i-a întins mâna, pur și simplu l-a ignorat. Imaginile au fost prezentate pe rețelele sociale chiar de ministru.

Reclamă

Eduard Novak, mesaj tradus în maghiară pe pagina de Facebook

Eduard Novak şi-a cerut scuze pentru declaraţia despre care a spus că a fost greşit interpretată şi i-a transmis aprecierea sa Anei Maria Popescu.

„Am mers cu mare emoție și bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. marţi) pe sportivii noștri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declarațiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obținută cu atâta muncă. Știu ce greu se câștigă o medalie, știu câtă muncă e în urmă, câți ani de sacrificii și renunțări.

Reclamă

Ca ministru, dar și ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă. Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea și admirația. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor șase luni de când sunt eu ministru.

Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat și comentat ca un atac la adresa Anei. Citiți, vă rog, postarea mea din momentul câștigării medaliei! Aceea este declarația mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviți. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, așa cum a afirmat și Ana, dor și mai mult”, a fost mesajul transmis de Novak pe pagina de Facebook, mesaj care apare tradus şi în limba maghiară.

Florin Cîţu a intervenit în conflictul dintre Ana Maria Popescu şi Eduard Novak

După momentul în care a refuzat să dea mâna cu el, Ana Maria Popescu i-a oferit o replică acidă lui Novak.

Reclamă 4 / 0/3

„Domnule ministru, am avut ca sparing partner sportivi de 43 de ani, pentru că nu au fost alții de calitate. Sper să ajungeți dumneavoastră la Tokyo, sper să veniți cu aurul. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane. Sper să facem o sală nouă”, a spus Ana Maria Popescu, în discursul ţinut la revenirea în ţară.

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după ce Ana Maria Popescu a dat de pământ cu Eduard Novak. Acesta a intervenit în favoarea vicecampioanei olimpice.

Cîţu a catalogat drept „un comentariu nefericit” afirmaţia ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat medalia de aur la JO dacă federaţia de scrimă ar fi fost mai bine finanţată.

Un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă, toţi ne bucurăm pentru aceeaşi victorie. (…) Trebuie spus clar că finanţarea pentru Olimpiadă se face în timp. Cred că e momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru viitoarea Olimpiadă, să luăm aurul. Cred că ne-am bucurat pentru argint, ne-am bucurat şi pentru Popoivici, ne bucurăm pentru tot ce fac sportivii noştri”, a transmis premierul României.

Ana Maria Popescu: „Cea mai chinuită medalie”

Ana Maria Popescu a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în proba de spadă. Aceasta a fost prima medalie pentru România la JO de la Tokyo. Popescu a fost învinsă în finală de sportiva chineză Yiwen Sun, scor 11-10, cu tuşa de aur.

“Am făcut o singură greşeală, pe care nu o regret. Am muncit atât amar de vreme! E cea mai muncită şi mai chinuită medalie a mea. Am îndurat foarte mult ca să ajung aici. Am demonstrat că orice vis poate deveni realitate, dacă crezi suficient de mult în el”, a transmis Ana Maria Popescu.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier
Extra • 25 feb., 12:56
Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, implicat într-un accident rutier. Se afla alături de tatăl său
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Alte sporturi • 13 iun., 23:29
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: "Să îşi schimbe atitudinea!"
Liga 1 • 7 apr., 8:24
Eduard Novak, avertisment pentru Florin Talpan: „Să îşi schimbe atitudinea!”. Cere ca FCSB să fie lăsată să joace în Ghencea!
Mesajul lui Eduard Novak, după ce Ministerul Sportului nu va mai exista în noul Guvern
Handbal • 2 mart., 17:58
Eduard Novak, mesaj categoric după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Trebuie să fie respectată!”
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici
Extra • 20 feb., 13:13
Eduard Novak, dezvăluiri despre cecul de 200.000 de euro oferit lui David Popovici. De ce nu au mai fost recompensaţi la fel şi alţi sportivi