Închide meniul

Șengelia evoluează pentru Georgia cu ”dezlegare” de la Moscova

Cătălin Oprișan Publicat: 30 noiembrie 2021, 12:04

Reclamă
Șengelia evoluează pentru Georgia cu ”dezlegare” de la Moscova

Șengelia (echipament alb) nu refuză convocările la echipa națională. Din contră!

Profimediaimages

Când și-a dat acordul pentru ȚSKA, în vara lui 2020, ”Toko” Șengelia a trebuit să treacă granița dintre Georgia și Rusia pe propriile picioare, deși asta ar putea părea de necrezut. Coronavirusul, dar și relațiile ”reci” dintre cele două țări, au făcut ca pivotul să conducă ore întregi până la punctul de frontieră, apoi să meargă pe jos, plin ploaie, doi kilometri, apoi să intre în Rusia, unde reprezențanții clubului moscovit, noua sa grupare, îl așteptau.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Transferul său n-a fost văzut cu ochi buni, devenind un fel de chestiune de stat în Georgia. Salome Zourabichvili, președintele țării, a declarat chiar că trecerea sa este o ”mare decepție”.

Sportivii cer exact invers: ”uită” de națională…

Tornike ”Toko” Șengelia, 30 de ani, un pivot de 2.07 m., a evoluat, printre altele, la Valencia, Brooklyn Nets, Chicago Bulls ori Baskonia, înainte de a face pasul spre ȚSKA. Pentru a-și demonstra dragostea față de Georgia, baschetbalistul a cerut celor de la Moscova, prin contract, să fie lăsat liber la meciurile echipei naționale, chiar dacă jocurile au loc în același timp cu cele din cupele europene! Ceva cu totul diferit, dacă ținem cont că sportivii cer exact invers: ”uită” de meciurile naționalei și se concentrează doar pe cele de la echipa de club. ”Primul meu vis, chiar înainte de cel de a ajunge în NBA, a fost să pot juca pentru țara mea. Asta mi-am dorit de când eram mic”. Ca să arate că nu e totu fals patriotism, a evoluat în meciul contra Ucrainei, 33 de minute (16 puncte și 13 recuperări), doar două zile după un meci dificil, de Euroligă, contra celor de la Bayern.

”Cazul lui Șengelia este unul extrem de interesant, pentru că el a alesm prin contract, să poată reprezenta țara sa”, spune Sergio Scariolo, antrenorul naționalei Spaniei, cu care Georgia s-a duelat în drumul spre Mondialul de bacshet de anul viitor, ibericii impunându-se cu 89-61.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și