Închide meniul

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner! Anunţul Federaţiei Române de baschet

Publicat: 21 decembrie 2023, 21:53

Reclamă
Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner! Anunţul Federaţiei Române de baschet

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner

Naţionala de baschet a României / Facebook FR Baschet

Antrenorul campioanei U Banca Transilvania Cluj, Mihai Silvăşan, va prelua naţionala României, anunţă, joi, echipa sa de club, pe care o va conduce în paralel cu reprezentativa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost component şi căpitan la reprezentativei, Mihai Silvăşan devine şi antrenorul acesteia la doar 38 de ani. El conduce campioana României din 2016, cu care a obţinut 4 titluri de campion, 5 Cupe ale României şi 4 Supercupe, relatează news.ro.

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner!

La aceste performanţe se adaugă şi un titlu adjudecat ca jucător, în 2011. Tot ca jucător, Silvăşan ieşit de trei ori vicecampion naţional şi a fost finalist în Liga Europei Centrale. Anterior, ca junior a câştigat 8 titluri consecutive sub comanda antrenorului Voicu Moldovan.

Silvăşan, care a evoluat ca jucător doar în baschetul clujean, a mai stat pe banca tehnică a naţionalei, după ce a renunţat la tricoul de joc, fiind secund al antrenorului Zare Markovski.

Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezenţa ca jucător la naţională şi nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat şi de pus la punct în ceea ce priveşte strategia şi condiţiile în care se va desfăşura activitatea lotului naţional. Sunt onorat şi le mulţumesc tuturor celor care au încredere în mine!”, a declarat Mihai Silvăşan, care va conduce în paralel şi U BT Cluj, cu care este angrenat pe trei fronturi: Liga Naţională, Cupa României şi grupele EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului.

Reclamă

Federaţia Română de baschet a anunţat oficial numirea lui Mihai Silvăşan la cârma naţionalei

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a votat astăzi instalarea lui Mihai Silvășan în funcția de antrenor principal al echipei naționale de baschet masculin. Fostul căpitan al Vulturilor ajunge astfel în cea mai importantă funcție din carieră, după un parcurs foarte bun pe banca tehnică a lui U-Banca Transilvania. Primul meci Romaniei cu noul selecționer pe bancă se va disputa în februarie, la Cluj-Napoca, împotriva naționalei Luxemburgului, contând pentru FIBA World Cup 2027 Pre-Qualifiers”, a transmis Federaţia Română de baschet pe Facebook.

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:10 FotoIon Ţiriac a dat în judecată statul român. Suma uriaşă pusă la bătaie 11:13 Sorin Cârţu, veste devastatoare pentru Alexandru Mitriţă: „Nu cred că prinde lotul pentru EURO!” 10:33 Programul complet al meciurilor din grupele Campionatului Mondial de hochei 2024 (10-26 mai, AntenaPLAY) 10:13 Dan Şucu aruncă în aer negocierile cu Şumudică! Un fost antrenor de la Aston Villa şi Celtic, dorit pe banca Rapidului 9:44 Dan Petrescu îl vrea pe unul dintre golgheterii Ligii 1. Lovitura pregătită de CFR Cluj pe piaţa transferurilor 9:11 Edin Terzic, după calificarea Borussiei Dortmund în finala Ligii Campionilor: „Este bucurie pură şi o mândrie extremă” 8:58 PSG, făcută praf în Franţa după eliminarea din Liga Campionilor: „Faliment, venim!” 8:39 Reacţia lui Kylian Mbappe, după ce PSG a fost eliminată din Liga Campionilor. Întrebarea care l-a iritat pe starul lui PSG 7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
Vezi toate știrile
Citește și