Închide meniul

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner! Anunţul Federaţiei Române de baschet

Reclamă

Publicat: 21 decembrie 2023, 21:53

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner! Anunţul Federaţiei Române de baschet

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner

Naţionala de baschet a României / Facebook FR Baschet

Antrenorul campioanei U Banca Transilvania Cluj, Mihai Silvăşan, va prelua naţionala României, anunţă, joi, echipa sa de club, pe care o va conduce în paralel cu reprezentativa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fost component şi căpitan la reprezentativei, Mihai Silvăşan devine şi antrenorul acesteia la doar 38 de ani. El conduce campioana României din 2016, cu care a obţinut 4 titluri de campion, 5 Cupe ale României şi 4 Supercupe, relatează news.ro.

Naţionala de baschet a României are un nou selecţioner!

La aceste performanţe se adaugă şi un titlu adjudecat ca jucător, în 2011. Tot ca jucător, Silvăşan ieşit de trei ori vicecampion naţional şi a fost finalist în Liga Europei Centrale. Anterior, ca junior a câştigat 8 titluri consecutive sub comanda antrenorului Voicu Moldovan.

Silvăşan, care a evoluat ca jucător doar în baschetul clujean, a mai stat pe banca tehnică a naţionalei, după ce a renunţat la tricoul de joc, fiind secund al antrenorului Zare Markovski.

Este o provocare mare pentru mine! Nu am refuzat niciodată prezenţa ca jucător la naţională şi nu voi refuza nici ca antrenor. Lucrurile s-au întâmplat foarte rapid, mai sunt multe aspecte de discutat şi de pus la punct în ceea ce priveşte strategia şi condiţiile în care se va desfăşura activitatea lotului naţional. Sunt onorat şi le mulţumesc tuturor celor care au încredere în mine!”, a declarat Mihai Silvăşan, care va conduce în paralel şi U BT Cluj, cu care este angrenat pe trei fronturi: Liga Naţională, Cupa României şi grupele EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului.

Reclamă

Federaţia Română de baschet a anunţat oficial numirea lui Mihai Silvăşan la cârma naţionalei

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a votat astăzi instalarea lui Mihai Silvășan în funcția de antrenor principal al echipei naționale de baschet masculin. Fostul căpitan al Vulturilor ajunge astfel în cea mai importantă funcție din carieră, după un parcurs foarte bun pe banca tehnică a lui U-Banca Transilvania. Primul meci Romaniei cu noul selecționer pe bancă se va disputa în februarie, la Cluj-Napoca, împotriva naționalei Luxemburgului, contând pentru FIBA World Cup 2027 Pre-Qualifiers”, a transmis Federaţia Română de baschet pe Facebook.

 

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și